Co dały wam sztuki walki?
Napisano Ponad rok temu
W tym topicu NIE pytam się o umiejętności samoobrony, to już zupełnie inna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobre samopoczucie, sprawnosc fizyczna, pewnosc siebie. Poznalem tez wielu fajnych ludzi. :wink:
Nic dodac nic ujac
Napisano Ponad rok temu
Jak przyszedlem na pierwszy trening nie moglem pieciu pompek zrobic, mialem problem z rozgrzewka (z "krzeselkiem" i wieksza iloscia przysiadow mam do teraz ;P). A teraz...
Byly biegi ostatnio na uczelni na 1000 metrow. Bieglem dwa razy (zeby i tak dobry czas poprawic). Dla was moze to nie byl czas rewelacyjny, ale ja mialem cholerna radoche slyszac 3:36 i bedac drugim na mecie (byl lepszy tylko chlopak co biegi trenuje) odstawiajac wszystkich tych co trenuja pilke, kosza, chodza na silownie i wogule sa uwazani za "wysportowanych"
Pozatym wszystkie te uczelniane rozgrzewki na W-F`ie nie robia na mnie wrazenia, kiedy cala przecietna mlodziez ma po nich tygodniowe zakwasy To jest mile, wreszcie nie byc fizycznym flakiem
Nikt juz mnie zaczepia, nikt nie szuka we mnie ofiar do glupich zartow i wszystko jest ok. Niedlatego, ze ich pobilem, tylko slowo "trenuje" buduje jakis respekt nawet kiedy bylem dopiero po miesiacu treningow (naszczescie nie chcialem nikomu udowodnic co "potrafie", wiec klopotow z tego nie mialem)
Dodatkowo czlowiek pewniejszy sie czuje jak wraca wieczorem z uczelni pociagiem. Swiadomosc "znajomosci" technik, ktore trener podkresla "tylko tutaj ostroznie" podbudowuje...
Pozatym psychike czlowiekowi wyrabia, nie ma sie zadnych depresji, nie ma zadnych zmarwien. Jak dzien sie zepsuje to idziesz na trening pokopiesz, posparujesz, poszarpiesz sie i przejdzie. Kiedys mialem duzo zmartwien, teraz w staram sie cwiczyc 3-5 razy w tygodniu (JuJitsu + Judo) i wszystko jest ok.
Tylko teraz przez tydzien nie bede mogl cwiczyc bo w szpitalu chirurg musial mnie w czwartek zszywac, bo podczas tej wichury drzewo spadlo na linie z pradem od tranwaja a ja na przystanku obok stalem i dostalem galezia w glowe. Dobrze, ze cholernym farciarzem jestem, bo lezalem po ciosie w glowe a tuz nad moja glowa kolysal sie zerwany (? a moze tylko naciagniety) kabel z pradem
I teraz dosc ze tydzien z glowy, to pewnie na lyso bede musial sie zgolic, bo jak mi zszwy sciagna to bede mial wygolony duuuuzy kawalek glowy
Mam nadzieje tylko, ze wlosy mi beda tam rosly
Napisano Ponad rok temu
ja takze sie podpisuje i dodam ze fajnie jest chlopakom na wf wycisk dac prowadzac rozgrzewke :wink:Dobre samopoczucie, sprawnosc fizyczna, pewnosc siebie. Poznalem tez wielu fajnych ludzi. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Od niedawna trenuje kicka i muszę powiedzieć że to REWELACYJNIE wpływa na kondycje.
Przedtem zajmowałem się różnymi sportami (biegi, łucznictwo, kulturystyka), ale to własnie kickc działa (moim zdaniem) najbardziec ogólnorozwojowo. Oczywiście trzeba trochę biegać i czasem jakąś sztangę zobaczyć :-)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i to uczucie gdy w czasie zajec nie dajesz rady ale sie zmuszasz i ostatnim wysilkiem woli ciagniesz myslisz ze to juz koniec a tu znowu jakies nastepne cwiczenia, a potem juz w szatni to chyba wszyscy znaja to uczucie euforia radosc czlowiek mimo ze sie wypompowal dostaje powera i to takiego ze ma ochote jeszcze z 2 treninigi przejsc i o to chodzi:) w grudniu znow bede trenowal
Napisano Ponad rok temu
Pozwoliły mi nabrać systematyczności, którą po części udało mi się ptrzenieść na pozostałe aspekty życia.
Sprawiły, że moja sprawność fizyczna wzrosła.
Pozwoliły poznać nowe osoby, ludzi z pasją, ciężko pracujących na efekty, którzy są dla mnie przykładem.
Wykształciły we mnie większą pewność siebie.
Sprawiły, że trafiłem na BUDO :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
psycha ok, fizycznie ok, to wciaga... jak sie pochodzi jakis czas a potem sie przestanie nie wazne z jakich powodow to sie czuje do siebie niesmak zlosc smutek... ja nie trenowalem od 4 miechow i juz nie moge sie doczekac jak splace dlugi i w grudniu wroce na treningi czlowiek ma do siebie zal ze jest mieczakiem jak przestanie cwiczyc. I prawda jest taka ze sie wraca:D
no i to uczucie gdy w czasie zajec nie dajesz rady ale sie zmuszasz i ostatnim wysilkiem woli ciagniesz myslisz ze to juz koniec a tu znowu jakies nastepne cwiczenia, a potem juz w szatni to chyba wszyscy znaja to uczucie euforia radosc czlowiek mimo ze sie wypompowal dostaje powera i to takiego ze ma ochote jeszcze z 2 treninigi przejsc i o to chodzi:) w grudniu znow bede trenowal
Witam klubowego kolege ja w grudniu tez do nas pochodze najprawdopodobniej no i trza bedzie sie wziąść za strone klubową he he
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-jeszcze wieksze wypaczenie psychiki
-gdybym nie trenowal nie znalazlbym sie na budo, nie uzaleznilbym sie, nie marnowal tyle czasu, nie poznal tylu rownie nienormalnych ludzi i moje zycie byloby spokojniejsze
-w przyszlosci pewnie bylbym plastykiem albo jakims matematyczno-pochodnym... a przez te przeklete SW zapragnalem studiowac na AWFiS
-palilbym papierochy i siedzial zadowolony przed tv krzyczac "jerry! jerry!" :wink:
-ogladalbym w spokoju filmy nie analizujac technik aktorow :wink:
jezeli czyta to ktos kto jeszcze nie rozpoczal treningow to apeluje i ostrzegam: nie warto!! treningi zryja ci psychike i cialo, poznasz ludzi ktorzy robia to samo a wtedy to juz bedzie krotka droga do miejsca gdzie czekac na ciebie bedzie przytulny kaftanik i pokoj bez klamek z gumowymi scianami
Napisano Ponad rok temu
gdybym nie trenowal nie znalazlbym sie na budo, nie uzaleznilbym sie, nie marnowal tyle czasu, nie poznal tylu rownie nienormalnych ludzi i moje zycie byloby spokojniejsze
podpisuje sie pod tymi słowami obiema łapami
Napisano Ponad rok temu
y3ti:współczuje,pech prawdziwy...
Napisano Ponad rok temu
Następnego dnia całą moja klasa miała zakwachy od tańczenia a ja nic
No i dzięki MA mam super frajde, super kumpli, zawsze sie moge wyżyć po złym dniu. oraz wszytko to co już wszyscy wczęsniej pisali
Aaaaa...... no i mam jeszcze jakieś dziwne schizy i nawyki typu łażenie po domu i machanie nogami i łapami
Napisano Ponad rok temu
o zesz ja tez tak mam, kiedys zdarzyla mi si e tanczac z dziewczyna robic uniki i bloki:) 8OAaaaa...... no i mam jeszcze jakieś dziwne schizy i nawyki typu łażenie po domu i machanie nogami i łapami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- jest trening i koniec tematu
Napisano Ponad rok temu
Niedajboze mam zamiar sie kapac i obok mam lustro. Jak zobacze soje odbicie w lustrze to odrazu bije (nie wiem, moze to przez wyglad). Tez stoje i cwicze sobie uderzenia reka, noga, unika.
A niedaj boze noz wezme do reki jak kanapki sobie robie. Biorac pod uwage, ze nie umiem sie poslugiwac tym narzedziem to juz 2 razy bym wbil go sobie w oko [nie pytajcie jak ]
W pracy tez, niech tylko na moment zostane sam to juz wymachuje reka, albo stoje i probuje kopnac sie w nos
A z tym tanczeniem to tez cholera problem Ja natomiast jakis sztywny jestem przy tancu, a i czasem robie z siebie idiote jak leci jakas muza a ja podskakuje (luzne podskoki) jak podczas walki. Teraz to sie odzwyczailem, bo czasem zdarzalo mi sie garde tez trzymac
- cholera Kamil co ty robisz????!!?!!??!
- eeee aaaa nawyk
Ale to naserio schizy sa glupie, bo tancze wolnego i jak obejmuje dziewczyne, ona mnie i czasem takie mysli mnie nachodza aby rzuc na o-goshi, albo jak jest bardzo blisko to "o-sotogari".
A najgorsze jest to
- choc usiadziemy na moment - i chwyci mnie z nienacka za reke
*ała*, jak nie chcesz usiasc to nie, dlaczego mi nadgarstek wykrecasz
- aj przepraszma, naprawde nie chcialem, tak jakos glupio wyszlo :roll: :?
Ale dobrze wiedzie, ze sam nie jestem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MMA/Valetudo na Grochowie kto prowadzi
- Ponad rok temu
-
Trenerzy - proszę o kontakt!
- Ponad rok temu
-
zachowanie na ulicy