Kontuzja kolana...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie spiesz sie i nie proboj od razu latac. zacznij od rehabilitacji i na poczatku przy niej pozostan. Wczasie rehabilitacji dostaniesz napewno zadania domowe do odrobienia i tam sie dowiesz jak wzmocnic noge. Na poczatku (przynajmniej dla mnie) najgorsze bylo uczucie braku stabilnosci w kolanie, poprostu balem sie mu zawierzyc cala mase ciala. Do dzisiaj nosze sciagacz, choc bardziej z przyzwyczajenia.
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!
Pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
Przy jakiej technice Ci chrupnęło?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każda kontuzja tego stawu jest inna, ale przeważnie zalecają rowerek i basen.
Dla wzmocnienia jako suplement rehabilitacji polecam preparat z glukozaminą dostepny w aptekach.
Życze ci szybkiego powrotu na mate i dużo zawziętosci!
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przesz boczne nie destabilizuje stawu kolanowego .Weż napisz jakie masz dolegliwości,co padło i dlaczego nie mozesz cwiczyć.
Może coś ci doradze. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
weż powiedz mi dlaczego wydaje ci sie ,ze ta kontuzja będzie ci przaszkadzała w walce?
Chodzi tu o odczówanie bólu ,czy niepewności mocniejszego postawienia stopy i ruchu? Jakieś luziki w nim zauwazyłeś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej zrobić rezonans magnetyczny i wiedzieć dokładnie co tam jest.
Napisano Ponad rok temu
porobil zastrzyki(przeciwko zoltace) i byl przekonany ze wpadne do neigo za tydzien na operacje usuniecia lekotki. Jednak z przezornosci polazlem do 2 lekarza(starszego pana) i ten powiedzial krotko..nie ma co sie spieszyc. Powiedzial ze na operacje mam jeszcze czas i zebym sie nie spieszyl bo to nic az tak powaznego. Mialem przyjsc do niego za tydzien i wtedy dopiero mogl stwierdzic czy potrzebna bedzie operacja. Przylazlem po tygodniu i oczywiscie zgialem kolano bez rpoblemow. Wiec zalecil wzmocnienie sciegien i ogolnie kolana. Cwiczylem sobie na stole, zgiecia kolana, jezdzilem bardzo duzo na rowerku plus lazilem na basen Sadzilem ze bedzie okey. Po jakis 3-4 miesiach wrocilem do treningu, cwiczac w sciagaczu i nie balem sie nawet o kolejna kontuzje. Kolano wrocilo do normalnosci......Po kolejnych 2-3 miesiacach zaczalem cwiczyc bez sciagacza, za zaleceniem lekarza. No i znowu mi chrupnelo kolanko. Tym razem naderwalem wiazadlo. Znowu to samo. Polazlem do innego. A ten nie wlozyl w gips, przepisal masc i mialem lezec w lozku az opuchlizna zejdzie. W meidzyczasie wpadalem do neigo na sciagneicie krwi jeszcze. 2 tygodnie minely i znowu kolano oslabione na maksa. Wiec znowu rehabilitacja i 2 miechy cwiczen. Po tych przykrych zdarzeniach....kazdy sportowiec po kontuzji wie co to znaczy. Wrocilem do treningow ale z opaska na noge juz sie nie rozstaje. Mozliwe ze rehabilitacja byla zle przeprowadzona....dlatego zalapalem kolejna kontuzje. W kazdym razie cwicze obecnie bjj wiec zblizone do zapasow. Na 2-3 treningach zdjalem sciagacz......ale juz wiem ze tego wiecej nie zrobie.....czulem po rpostu ze kolano nie ejst gotowe.....i chyba juz nigdy nie ebdzie.
Uwazajcie na lekarzy i zawsze doradzajcie sie kilku bo to tez sa ludzie w koncu... moga was naciagnac.
Napisano Ponad rok temu
Trochę się rozpisałem :-) . Co o tym myślisz lub myślicie, jeśli wiecie coś o przeciążeniach więzadeł bocznych. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja sie nie znam na kolanach. Przemcio odpowie Ci jutro
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Samobojstwo mistrza olimpijskiego z Sydney;(
- Ponad rok temu
-
Liga zapaśnicza
- Ponad rok temu
-
Zagadka - dla speców
- Ponad rok temu
-
NOWE PRZEPISY - live
- Ponad rok temu
-
maty dezynfekcja
- Ponad rok temu
-
VIDEO z walk
- Ponad rok temu
-
Kiedy zawody w Krasniku
- Ponad rok temu
-
Drodzy zapaśnicy
- Ponad rok temu
-
A co z bracią zapaśniczą na zlocie vortalu???
- Ponad rok temu
-
Zapasy dla niezaawansowanych w Warszawie
- Ponad rok temu