Fedor ogląda walkę Cro-Cop vs. Alex (video)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobry jest
Napisano Ponad rok temu
Nietrudno się dziwić jego nerwom. Emocje na maxa, pewnie sam wolał by walczyć. Ja jak mój brat walczył to denerwowałem się pewnie bardziej niż on i lipa też była jak przegrał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem przekonany, że Fedor znacznie bardziej się przejmuję walkami swojego brata niż swoimi.
Otóż to. Ja pewnie mniej bym się denerwował gdybym walczył. W narożniku kręćka dostawałem
Napisano Ponad rok temu
a to ci Fedorek ... ktos tu po rosyjsku nawija
rybak jest poliglotą ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem przekonany, że Fedor znacznie bardziej się przejmuję walkami swojego brata niż swoimi.
Otóż to. Ja pewnie mniej bym się denerwował gdybym walczył. W narożniku kręćka dostawałem
Też znam to uczucie... Swoimi walkami człowiek sietak nie denerwuje 8)
Napisano Ponad rok temu
Skoro już jesteśmy przy pięknej,bardziej znanej przez starsze pokolenie mające jeszcze w szkole taki przedmiot jak język rosyjski , mowie Puszkina i Dostojewskiego - to jeśli sie nie myle i jak pisze na ofocjalnej stronie tego pana - na imie mu FIODOR ( angielski zapis Feodor).
Dziwi mnie,że fani tego zawodnika naśladują za stronami angielsko języcznym błędny zapis a i wymawiają też pewnie tak jak tam pisze.
Nie chce uchodzić za jakiegoś wielkiego fana Rosjan - ale powiem tylko,że mistrz wagi ciężkiej organizacji Pride nazywa się Fiodor Władymirowicz Emalienka ( emalienka a nie z "o" na końcu tak samo jak nie sombo tylko samba ). Władymirowicz to tzw. atiectwo czyli imie po ojcu.Tak więc -jemu zawód Fiodor.
Śmieszył mnie przez pewien czas problem jaki mieli forumowicze np. na Sherdogu - nie mogli dojść do porozumienia czy jest mu (F.E) na imie Emalienko czy Fedor - w końcu pewnie jakiś Rosjanin nie wytrzymał i wyprowadził ich z błedu.
Amerykanie są wzorami w wielu dziedzinach ale na pewno nie w znajomości języków obcych.Więc ich nie naśladujmy w błednej wymowie języka, który jest pokrewny naszej mowie.
Pozdro
Robo
P.S A co do klipu Fiodor klnie klasycznie o ile dobrze zrozumiałem to tylko dwa słowo nie były przekleństwami tzn. stop, stop a poza tym blać i jobany itd. Mimo wszystko opanowany jest facet bo żadnych gwałtownych ruchów , wyraz twarzy też jak agent FSB .
Napisano Ponad rok temu
Jak juz, to "jewo zawut Fiodor", Panie jezykoznawcajemu zawód Fiodor.
I raczej Jemieljanienka, niz "Emalienka", jak juz fonetycznie ma byc, bo polska pisownia tez nie oddaje wszystkich smaczkow.
Napisano Ponad rok temu
Idę sie poduczyć
Robo -durak
P.S dziękuję za naukę pokory rybak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oficjalna wypowiedź Josha Barnetta po jego walce z CroCopem
- Ponad rok temu
-
Seminarium MMA, BJJ, MT - Bielsko Biała
- Ponad rok temu
-
Wywiad z W.Silva - Listopad
- Ponad rok temu
-
IV Bytomski Turniej Zimowy - 20 listopada. zapraszamy!
- Ponad rok temu
-
Was Rickson really the best?
- Ponad rok temu
-
Mirek Okniński w Polsacie
- Ponad rok temu
-
FightClub Berlin 14 listopad 2004
- Ponad rok temu
-
stronka z torrentami
- Ponad rok temu
-
K-1 Oceania Max 5. 11. 2004 wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
Tim Sylvia wywiad w MMA Evolution (audio)
- Ponad rok temu