Zęby nie grzyby, trzy razy nie rosną
Napisano Ponad rok temu
PS. Bo mi sie dzisiaj zabek ukryszyl troszke jak wylapalem kizmi
Napisano Ponad rok temu
Co sadzicie o noszeniu ochraniaczy na zęby podczas treningowych sparingow i ewentulanie napiestnikow???
PS. Bo mi sie dzisiaj zabek ukryszyl troszke jak wylapalem kizmi
sensei Dadzibug z Sosnowca szczyci sie, ze nie ma przednich zebow, zreszta spotkalem kilku wytrawnych karateka z kyoka, juz bez zebow
z przodu, a i Kazik spiewal "dziewczyna bez zeba na przedzie"
my w kk nosimy napiestki, dziwie sie ze w bazkontaktowym shotokanie to wy w ogole te zeby gubicie, moze od podskakiwania ? sam juz nie wiem co Ci doradzic................... 8O
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście wole szczycić się ładnymi ząbkami niż brakiem jedynek
Napisano Ponad rok temu
mysle ze to taka podstawa... ze az dziwie sie ze ktos o to pyta.Co sadzicie o noszeniu ochraniaczy na zęby podczas treningowych sparingow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja podobnie.trening kontaktowy bez ohraniaczy na zeby? "dziaz,ale hardkor..." 8Omysle ze to taka podstawa... ze az dziwie sie ze ktos o to pyta.Co sadzicie o noszeniu ochraniaczy na zęby podczas treningowych sparingow
Napisano Ponad rok temu
dziwie sie ze w bazkontaktowym shotokanie to wy w ogole te zeby gubicie, moze od podskakiwania ? sam juz nie wiem co Ci doradzic................... 8O
Czyli jak widzisz nie masz pojecia o shotokanie, bo bezkontaktowy to jest on tylko w teorii na zwodach (prawde mowiac ponizej glowy jest ful contakt i czasami takie maegeri wchodzi, ze zebra sie lamia) i , w nie ktorych sekcjach, ktore cwicza tylko pod zawody
Napisano Ponad rok temu
sensei Dadzibug z Sosnowca szczyci sie, ze nie ma przednich zebow, zreszta spotkalem kilku wytrawnych karateka z kyoka, juz bez zebow z przodu, a i Kazik spiewal "dziewczyna bez zeba na przedzie" :oops: my w kk nosimy napiestki, dziwie sie ze w bazkontaktowym shotokanie to wy w ogole te zeby gubicie, moze od podskakiwania ? :P sam juz nie wiem co Ci doradzic................... 8O [/quote] widac że ty tylko pod zawody ćwiczysz. Bezkontaktowe to sa zawody, a nie styl........ a swoją drogą, szczęke lepiej mieć
Napisano Ponad rok temu
ze niby kto ja??????
Napisano Ponad rok temu
widac że ty tylko pod zawody ćwiczysz. Bezkontaktowe to sa zawody, a nie styl........quote]
ze niby kto ja??????
nieee. sorry, coś się popierniczyło.
To cyctan zielonego. Do niego pisałem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie tak bylo
[quote name="budo_Spoko_Gość"]Zastanow sie, bo jak sparujecie w rekawicach to raczej nie ma mozliwosci na skruszenie przy zacisnietych zabac.[/quote]
Tylko, ze my sparujemy bez rekawic i bez zadnych ochraniaczy poki co
[quote name="budo_Spoko_Gość"]Nogi widac, wiec tez nie powinienes dostac na szczeke jak juz troche cwiczysz:).Zastanow sie czy warto i co bedzie wieksza szkoda.To moja opinia.Pozdrawiam[/quote]
Pomysle, zobaczymy co sie zdarzy jeszcze.[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wiadomo w teorii kontak na twarz jest niedozwolony, ale w praktyce trzeba sie przygotowac na to, ze moza dostac stopujace kizami-zuki, gdyz tego sie nie da wykonac inaczej, gdy dwie osoby "leca" w w swoja strone to tej techniki nie da sie zatrzymac, tu wazna role odgrywa kontrola, gdy poczujemy ze piesc juz dotknela twarzy- hamujemy technike, logiczne przeciez jest ze nie uderzymy z calej sily, bo z partnera by nic nie zostalo, takie trafienie wywolalo by podobny skutek jak zderzenie dwoch jadacych na przeciw siebie pociagow
Napisano Ponad rok temu
Powiem ze ja jak na poczatku sparowalem bez ochraniacza to tezmialem pokruszone dwa razy zeby,ale to wynikalo z moich bledow-bo nie mialem zacisnietych zebow podczas walki i jak oberwalem to jeden o drugi uderzal.Potem jak zakladalem ochraniacz to mi tak zniszczyl zeby,pozdzieral szkliwo itp. ze mam wiekszosc do leczenia(nawet jedynki).Zreszta wiekszosc kumpli bokserow tez.Zastanow sie, bo jak sparujecie w rekawicach to raczej nie ma mozliwosci na skruszenie przy zacisnietych zabach.Nogi widac wiec tez nie powinienes dostac na szczeke jak juz troche cwiczysz:).Zastanow sie czy warto i co bedzie wieksza szkoda.To moja opinia.Pozdrawiam
Hmmm, zmartwił mnie ten post. Na ile ochraniacze uszkadzają zęby (szkliwo)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kilka pytań
- Ponad rok temu
-
MIEDZYNARODOWY TURNIEJ GERMAN OPEN FRANKFURT 2004
- Ponad rok temu
-
shotokan - czy warto go cwiczyc w swiecie nozy i krav magi ?
- Ponad rok temu
-
Mala postura - jak sobie radzic?
- Ponad rok temu
-
J.K.A - Japan Karate Association
- Ponad rok temu
-
Maruniak sie znalazl, a Jeremicz przeszedl do IKO1
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe przyjazdów do Polski G. Beghetto