tłumaczenia capoeira songs
Napisano Ponad rok temu
Jestem początkującym capoeiristas i chciałbym sie nauczyć chociaż 1 piosenki do roda i nie wiem z kąd wziąść tłumaczenia ( bo śpiwnik mam) bo text jest po brazyijsku a ja nic nie kumam:wink:.A może ktoś ma tłumaczenia n polski dodatkowo (lub coś napisane fonetyczne.Chyba nikt nie lubiśpiewać czegoś czego nie rozumie:) .
POZDR
(p.s.) jak tu dodać załącznik (chiałem dać ten śpiewnik na forum może by się komuś przydał)
Napisano Ponad rok temu
Z tego, co wiem, to zapis fonetyczny danej piosenki bardzo pomaga poczatkujacym przy spiewaniu...
Skontaktuj sie ze mna jakos. Wyslij maila, albo zglos sie na gg.
Pozdrawiam i zycze powodzenia w nauce
Napisano Ponad rok temu
POZDR
Napisano Ponad rok temu
Muito Axe!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z góry wielkie dzieki...
Napisano Ponad rok temu
Ciesze sie niezmiernie, ze moglam pomoc.
Jakby kto jeszcze byl chetny, to pisac.
Muito Axe!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos jest w stanie i ma ku temu checi, nie dopisze wiecej piosenek to spiewnika czarnej...Wrzuce to potem na serwer i bedzie ladny zbiorek... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ja niestety w tłumaczeniu nie pomogą :?
Napisano Ponad rok temu
Dzieki
Napisano Ponad rok temu
Ja tez sie jeszcze postaram w miare mozliwosci dopisywac.
Muito Axe!
Napisano Ponad rok temu
Bo ja bym od czegoś musiał zacząć (zapoznać się z językiem wymową i w ogóle )
Napisano Ponad rok temu
(hmmm.....w sumie to ja tez powinienem :? )
Napisano Ponad rok temu
POZDR
Napisano Ponad rok temu
Na początek polecam np. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Z polskich rzeczy to ja znam tylko książeczkę Jacka Perlina "Portugalski dla początkujących (wersja brazylijska)" - ok 20 zł i do tego jakieś repetytorium z gramatyki. Ale i tak bez osłuchania z językiem i nauczyciela, który poprawia błędy to kiepska nauka.
A i nie polecam nauki piosenek z zapisu fonetycznego. Nie da się poprawnie fonetycznie zapisać piosenek bo np. "e" to nie jest to samo co "é". Może na początku wydaje się to łatwiejsze ale lepiej słuchać piosenek i próbować śpiewać według normalnego tekstu. Od razu uczymy się wymowy i mamy dużo więcej tekstów w sieci
Napisano Ponad rok temu
Co do nauki portugalskiego, to dostalam kurs portugalskiego [odmiana brazylijska, oczywiscie] na dwoch plytach. Kurs jest swietny, ale uczy tylko wymowy. Pisownie sama w necie szukalam... To jednak maly problem
Chcialabym jednak uczyc sie portugalskiego w szkole jezykowej... Szkoda, ze w Pile nikt nie uczy odmiany brazylijskiej
A fonetyczne zapisywanie piosenek? Lucjusz, zgadzam sie z Toba, ze fonetyczne zapisywanie piosenek jest troche... Hm... Niewlasciwe... Ale wybacz, watpie w to, zeby niektorzy poczatkujacy zaczeli sie sami z siebie uczyc wymowy... W necie sa zasady wymowy, ale czasem trudno je zastosowac, bo jest ich straaaaaasznie duzo. Kto sie bedzie uczyl, ze 'c' przed 'a' sie wymawia tak, a przed 'e' inaczej...? Oczywiscie, nie mowie, ze to jest zle, bo sama duzo siedzialam nad wymowa, ale watpie, zeby wszystkim sie chcialo... [Z braku checi lub czasu...].
Wymowy z piosenek czasem trudno jest sie nauczyc, bo niektore slowa sa wymawiane niewyraznie, lub sa zagluszane przez instrumenty. Zapis fonetyczny ma sluzyc temu, zeby wstepnie nauczyc sie wymawiac slowka... Z samym spiewnikiem nic nie zrobisz. Za to z takim spiewnikiem [zapis normalny i fonetyczny] + nagranymi piosenkami mozna duzo zdzialac...
Wnioskuje to ze swojego wlasnego doswiadczenia. W mojej sekcji ten zapis bardzo pomogl poczatkujacym i nie tylko
Muito Axe!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cz4rn4-> czy ja tez moge prosić o Twój śpiewnik(ale nie chodzi mi o zapis fonetyczny)? mój mail [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dzięki
Napisano Ponad rok temu
Pzdr!
Napisano Ponad rok temu
POZDR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Capoeira w z?!?!?!?!
- Ponad rok temu
-
Trening wyskoku i salt
- Ponad rok temu
-
PIERWSZE OGOLNOPOLSKIE SPOTKANIE GRUP CAPOEIRA
- Ponad rok temu
-
Początki z "capoeira"
- Ponad rok temu
-
Początkujący....
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie...
- Ponad rok temu
-
gry capoeira
- Ponad rok temu
-
Mocambo - resurection
- Ponad rok temu
-
Ogolnopolski zlot capoeiristas w przyszlosci?
- Ponad rok temu
-
capoeira w polsce
- Ponad rok temu