Dremel
Napisano Ponad rok temu
mam problem z wykańczaniem takich elementów jak np. wewnętrznej części uchwytu w kerambicie i podejrzewam, że z czasem na takie szczególnie niedostępne dla zwykłej szlifierki elementy będe natrafiał coraz częsciej... Narazie radzę sobie za pomocą takich małych kamieni szlifierskich, które podłaczam do wiertarki, ale te rozlatują się straaaasznie szybko .
Czy dremel to właściwe narzędzie do tego typu zadań? W niedalekiej przyłości planuje pobawić się trochę z tytanem - i tu nasuwa się pytanie, czy dremel ma jakiekolwiek szanse ruszyć tytan przy prędkościach obrotowych 15-30 tyś :? ?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
Jesli uzywasz kamieni Topexa to nie dziwne ze sie rozlatuja. Ja uzywam kamykow np.Wolfcrafta i te starczaja na dlugo, a robie przewaznie w hartowanej stali.Narazie radze˛ sobie za pomoca˛ takich ma?ych kamieni szlifierskich, które pod?aczam do wiertarki, ale te rozlatuja˛ sie˛ straaaasznie szybko
A Dremel to IMO droga zabawka
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
mlodyraduh
Ps. Fascynat dostałeś mejle ??
Napisano Ponad rok temu
Fred - unikam jak ognia produktów topexu, chociaż może te moje kamienie mogły być jakiejś innej dziadowskiej firmy :?
Mimo to podejrzewam, że obróbka za pomocą dremela powinna być prostsza i szybsza... :wink:
Napisano Ponad rok temu
...Ale jest to też małe, lekkie, ciche, poręczne, tanie(w miarę) oraz wszechstronne urządzenie...
z tym "ciche" to bym polemizował
Napisano Ponad rok temu
z tym "ciche" to bym polemizował
To odpal w domu najpierw dremela a potem szlifierkę kątową
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1