lista chetnych na stal D2
Napisano Ponad rok temu
(nie dostałem ani kawalątka od boda )
Napisano Ponad rok temu
a jak wy chcecie pociac blache 100x200cm na 20 kawalkow o wymiarach 10x100cm ???
no chyba nie szlifierka?
wiec mowicie ze macie dostep do plazmy/lasera/water jet
to OK ale i tak wyjdzie troszke mniej niz 10x100
wiec ja odrazu poprosze na minejsze kawalki pociac
a jak ktos pomyslal o gilotynie jako metodzie bezodpadowej... to ja nie chce takiej blachy bo w rycum ryc pogieta bedzie, a plaska blach strasznie ulatwia zrobienie noza metoda stock remowal
z rumcajsowym pozdrowieniem
rycum ryc
wojtek
Napisano Ponad rok temu
To 10x100 to orientacyjnie Jak sie zbiora ludzie to sie pomysli jak to pociac. Nie dzielmy blachy w hucie
ps. o kurwa ale to smieszne bylo, no boki zrywac normalnie, chyba pojde do maratonu usmiechu, tam tez takie swietne zarty strzelaja... :wink:
Napisano Ponad rok temu
rycum ryc!!!
a jak wy chcecie pociac blache 100x200cm na 20 kawalkow o wymiarach 10x100cm ???
20 paskow 100x 10 daje arkusz 100x200 Nie sadzisz ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
szit szit sory za 3 posty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakie jest ziarno wg skali sydneygrafa ub astm?
Jaka jest twardosc stanu dostawy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to to co tygryski lubia najbardziejpoza tym cięcie wodą blachy na płaskowniki to strzał z armaty do wróbla...
tez bym sie pisal za 100pln
Napisano Ponad rok temu
Ale rozmiar 100x40x4, bo używając tylko pilnika będę miał zajęcie na najbliższe 0,5 roku.
Kotwic
Napisano Ponad rok temu
Dość problematycznym było by cięcie blachy na 100 różnych sposobów
Proponuję zamawiać całe pasy np 1000x40, 1000x50 wówczas każdy pasek będzie posiadał inną cenę zależną od jego wagi.
Co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
a ja wam mówię, że nic z tego nie będzie. Będzie 30-tu dyskutantów i po paru tygodniach będziemy mieli 500 RÓŻNYCH OPINII. Jak zawsze. Tak jak Fiodor ROZWIĄZAŁ PROBLEM NOŻA BUDO O G R A N I C Z A J Ą C wolność wyboru proponuję ograniczyć ją i w tym przypadku. Bo tak naprawdę się do niej nie nadajemy.
Propozycja jest krótka - podzielić arkusz TYLKO na pasy o długości 1000 mm i szerokości 50 mm! Komu to pasuje - bierze, komu nie = są inne możliwości. A że każde cięcie wymaga tzw. spadu czyli że stracimy po 1,5 - 2,0 mm na każde cięcie to chyba oczywiste i nie ma co otym dyskutować! Wtedy zamiast 50 mm szerokości dostaniemy 49. I co z tego?
Pozdrawiam wszystlich
Bataki
Napisano Ponad rok temu
Jutro beda newsy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tym razem na motylka...
- Ponad rok temu
-
Urban EDC czyli Konus