GAN SAO
Napisano Ponad rok temu
wszystko o tej technice:
co to jest?, jak wyglada?, gdzie go stosujemy i jak
prosze o wasze wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ad. tematu:
skoro gan sao na kopniecie nie - to co? do czego sluzy gansao?
Napisano Ponad rok temu
przeciez wsio wiesz... :roll:
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co powiesz na podwojne gansao tzw. krzyzowe? ktora strefe chroni i kiedy go wykonywac?
Podwójne gan sao chroni dwie górne strefy. Jest technika bardzo uzyteczną. Przeważnie jest stosowana gdy wylecimy z naszej lini centralej i służy nam wtedy jako technika ratunkowa do powrotu na nasza linie obrony i ataku. Można je również stosować jako technikę pierwszego kontaktu, gdy nie wiem jak przeciwnik zaatakuje (na jaki poziom) i po kontakcie kontynujemu juz atak.
Napisano Ponad rok temu
czy jest to silowa technika?
Nie. Ponieważ nie ma tam kolizji sił. Ręka działa pod kontem czyli cios schodzi po trójkacie. Oczywiście jest to trochę bojesna technika.
Napisano Ponad rok temu
to jest kurnia fascynujace, dziesiec czy iles tam watkow w ktorych sa tak niewiarygodne rzeczy, ze ja przysiegam, ze nic podobnego nie slyszalem w zyciu
pliz kontynuujcie
z wyrazami szacunku i juz wam nie przeszkadzam....
Napisano Ponad rok temu
przepraszam, mialem sie nie wlaczac, ale nie wytrzymam....
to jest kurnia fascynujace, dziesiec czy iles tam watkow w ktorych sa tak niewiarygodne rzeczy, ze ja przysiegam, ze nic podobnego nie slyszalem w zyciu
pliz kontynuujcie
z wyrazami szacunku i juz wam nie przeszkadzam....
Niewiarygodne aaaaaaaa nierozumiesz :twisted:
Napisano Ponad rok temu
wiesz, jak sie cwiczy tylko jedna wersje stylu majac klapki na oczach to nie dziwne, ze ma sie tylko jeden punkt widzenia....nic podobnego nie slyszalem w zyciu
napisz cos od siebie na ten temat, wtedy podyskutujemy razem. jesli masz sie nabijac i kpic to lepiej daj sobie od razu spokoj.
Napisano Ponad rok temu
wiesz przeciez, ze akurat nie mam klapek na oczach, to raczej nie ten adres :?wiesz, jak sie cwiczy tylko jedna wersje stylu majac klapki na oczach to nie dziwne, ze ma sie tylko jeden punkt widzenia.
napisz cos od siebie na ten temat, wtedy podyskutujemy razem. jesli masz sie nabijac i kpic to lepiej daj sobie od razu spokoj.
nie widze tez sensu, mimo iz sie staram :-) w tej dyskusji, ale moze jutro bede mial objawienie
teraz juz naprawde nie przeszkadzam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mozna zapomniec ze zrodlem sily jest obok dynamiki opadajacej reki rowniez praca nadgarstka czy zatrzyma kopniecie ? zalezy w ktora czesc nogi trafimy blokiem:)
Trafimy gdzieś pomiędzy kolanem a stopa w zalezności od długości nogi kopiacego i od długości naszego przedramienia. Ale nie ma większego znaczenia. Ręka opuszcza się po boku trójkata więc nie ma problemu z obroną. Geometria i biomechanika jest nieubłagana - musi wyjśc (jak się prawidłowo zrobi)
pzdr
Napisano Ponad rok temu
wiecie co - są problemy z terminologią - bo podejrzewam ze pisząc gaun sao macie na mysli coś innego niż ja skoro można to wykonać do góry, prawdopodbnie to w górze macie (z opisu wnioskuje) na mysli fook sao, a skoro tak to inaczej zupelnie wykonujecie gan/gaun sao
musielibyśmy zunifikowac terminologię
gan/gaun sao to jest ta sama technika, ktora masz na mysli. mozna ja stosowac jako dolny lub wysoki blok. no chyba ze tobie chodzi o jeszcze inny ruch. poza tym temat o gansao jest tutaj
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PAK SAO
- Ponad rok temu
-
BONG SAO
- Ponad rok temu
-
Olimpiada w Pekinie Wushu jako nowa dyscyplina
- Ponad rok temu
-
TAN SAO na sierp bokserski
- Ponad rok temu
-
TAN SAO na sierp bokserski
- Ponad rok temu
-
Pozdrowienia z Chin
- Ponad rok temu
-
takie tam sobie
- Ponad rok temu
-
na weekend i inne wolne chwile kiedy pot nie kapie z czola
- Ponad rok temu
-
Yip Man Interview - roznice Wing Tsun / Weng Chun
- Ponad rok temu
-
Prawdopodobnie dostane bana za samo pytanie, ale....
- Ponad rok temu