SW bez zawodów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Skoro myślałaś o aikido i paru innych sw, których tak dużo masz w Trójmieście, to może przejdź się na kilka treningów, popatrz jak to wygląda i wtedy zdecyduj...Ja biedna jestem z Trójmiasta . W sumie SW jest tyle że trudno się zdecydować na cos:). Napewno odpada Taekwondo i Capoiera.
Napisano Ponad rok temu
Wiec jak chcesz bawic sie tylko w uklady, tak jak ja kiedys to sie nie przejmuj, ale stawiami tak, ze jak dluzej i intensywniej pocwiczysz to powoli zaczniesz sie ksztaltowac w inna strone choc niekoniecznie typowo sportowa :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie sobie trenujesz, bezstresowo, tylko dla siebie i sama sobie intensywnosc dobie dobierasz.
Napisano Ponad rok temu
Mozesz cwiczyc pod kontem samoobrony, mozesz cwiczyc, bo chcesz jezdzic na zawody, ale mozesz cwiczyc bo Ci sie podoba
Jako przyklad podam takiego dziadka od nas z sekcji (na oko 60 lat).
Czasem z nim cwicze. Cwiczy sobie swoim tempem. Przychodzi poruszac sie, przychodzi troche pocwiczyc dla samoobrony jak zauwazylem.
Oczywiscie rozumiem, ze jesli nie lubisz zawodow to nie lubisz tez sparingow. Tak wiec JuJitsu lub Aikido W Aikido (z duzej litery sie pisze) mi np. strasznie imponuje cala filozofia, cale to przeslanie. Pamietam jak sie zaczytalem w "Aikido i dynamiczna sfera" - w sumie od tej ksiazki zaczela sie moja przygoda z MA (tak jak z programowaniem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
właściwie to w BJJ nie ma treningów tylko same zawody zawodnicy BJJ rywalizują zawsze i wszędzie fizycznie i WERBALNIE! jedyne co najważniejsze to postawić na swoim WSZELKIMI SPOSOBAMI i cieszyć się jeśli się udałoIdź na BJJ. :wink: Zawody są tak często że przestaniesz zwracać na nie uwage.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Są za to pokazy, ciekawe pokazy, brałem udział w niektórych i byłą wspaniałą zabawa.
Napisano Ponad rok temu
Niestety sa zawody. Ale takie wiadomo, macaja sie oni, nic z tego nie wynika, wiec mozesz isc.A ja polecam Tai Chi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Który plakat Ci sie najbardziej podoba?
- Ponad rok temu
-
Tsunami karate
- Ponad rok temu
-
Co wybrać? - dylemat początkującego
- Ponad rok temu
-
czy walka moze byc piekna?
- Ponad rok temu
-
MA a podatek VAT od towarów i usług
- Ponad rok temu
-
co wybrac???
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić mate samemu?!
- Ponad rok temu
-
Genki Sudo i Juko kai -MUSICIE TO ZOBACZYĆ :)
- Ponad rok temu
-
Zasady bezpieczeństwa na treningu
- Ponad rok temu
-
Ktos idzie??
- Ponad rok temu