Master Cutlery G-10 Folder (MT-050)
Napisano Ponad rok temu
Szkoda kasy.
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem to powinno się zakazać sprzedży tych ... "NOŻY"
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W te kilka dni "wlazłem" w świat noży i nmiej więcej poznałem np. co to jest frame lock i czym się różni stal 400 od stali 154 (:
Co do noża, wybór padł na Gerber Paraframe II - właśnie złożyłem zamówienie (((:
A ci którzy sądzą że zbieram kase na lepszy, nie mylą się (:
Będzie to Camillus ECD.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Będzie to Camillus ECD.
O! I to jest nóż. Na pewno sie na nim nie zawiedziesz. Miałem kilka tygodni okazję się pobawić nim i
1. bardzo wygodny
2. niewielki i ładny - ludzie zapytają prędzej: "Jaki ładny scyzork!?", niż: "On ma nóż! Bandytaaaa!"
3. 154cm!!! i to w atrakcyjne cenie
4. cienkie ostrze z recurvem tnie jak diabli (tak jakby miał jeszcze ze 3cm głowni więcej)
5. framelock - nie jest to może super mocny framelock, ale o niebo lepszy niż wszystkie linerlocki MC
Ostatnio sam przymierzam się do jakiegoś niewielkiego EDC i nie mogę się zdcydwoać czy to będzie Camillus EDC, Spydie Native, czy może coś innego jeszcze... Oba które wymieniłem miałem już i oba wspominam bardzo czule
Napisano Ponad rok temu
No i przyszedł mi wczoraj Gerber Paraframe. Kurna w łapie leże jak ulał. Do wieczora zdążyłem już ogolić sobie obie ręce - bo nie wierzyłem że nóż potrafi takie rzeczy robić.
Pozdrowionka
ps. Muszę jeszcze pochwalić sklep [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Kurna we wtorek po południu zamówiłem a w środę już był rano u mnie. Normalnie ekspres.
Napisano Ponad rok temu
I gratuluje Paraframe'a. Calkiem nieglupi nozyk za niewielka kase.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Bardzo fajny i tani noz. IMHO idealny jako pierwszy i tani EDC. Bardzo dobrze lezy w rece
Mialem juz kilka nozykow ale Paraframe i Vapor mi sie szczegolnie podobaja...
Co do blokady to jest dosc dobra jesli uwzglednic cene 89 pln za noz Zdecydowanie lepsza niz MasterCutlery (mialem 2 modele i oba sie zepsuly
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Kurna mam problem z tym Paraframe II. Czy to normalne że ten "dzyngiel" służący do otwierania noża jedną ręką zaczął latać po 3 dniach? W sumie delikatnie obluzował się już w pierwszym dniu. Ale teraz po 3 dniach normalnie już "dzwoni" o klingę.
Wada fabryczna czy "te typy tak mają"?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Już jest w porządku. Jeden e-mail do sklepu i się wyjaśniło (: W Paraframe klips to po prostu śrubka. Wystarczyło kapnąć trochę pasty teflonowej i mocniej dokręcić.
Tak napisałem jakby ktoś inny miał podobny problem.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
...Wystarczyło kapnąć trochę pasty teflonowej...
Oczywiście nie pasty teflonowej tylko taśmy teflonowej.
Przeprawszam za mnożenie postów ale musiałem poprawić - sam źle zrozumiałem (ubzdurałem sobie tą pastę) co skonczyło się jeżdżeniem przez pół dnia po sklepach i udowadnianiem "durnym" sprzedawcom że pasta teflonowa to bardzo popularny towar, i wielkim ostentacyjnym zdziwieniem dlaczego nie mają go w asortymencie, i chcą mi wciśnąc jakąs taśmę (((:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Ale ubaw . W tym kraju sprzedawca zawsze wie najmniej :wink: .Witam
...Wystarczyło kapnąć trochę pasty teflonowej...
Oczywiście nie pasty teflonowej tylko taśmy teflonowej.
Przeprawszam za mnożenie postów ale musiałem poprawić - sam źle zrozumiałem (ubzdurałem sobie tą pastę) co skonczyło się jeżdżeniem przez pół dnia po sklepach i udowadnianiem "durnym" sprzedawcom że pasta teflonowa to bardzo popularny towar, i wielkim ostentacyjnym zdziwieniem dlaczego nie mają go w asortymencie, i chcą mi wciśnąc jakąs taśmę (((:
Pozdrowionka
Uciechy z nożyka !No i już po tobie ,jeśli zadałeś sobie tyle trudu z powodu
noża to już " złapałeś bakcyla". TO nieuleczalne . GRATULUJĘ. :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Custom Kydex Sheaths... ruszyło na dobre :)
- Ponad rok temu
-
BK&T EXTREME LINE
- Ponad rok temu
-
Khm, khm... "testy nozy"...? A prosze bardzo ;)
- Ponad rok temu
-
Buck 819 SIGNATURE SERIES
- Ponad rok temu
-
niedestrukcyjne testy noży?
- Ponad rok temu
-
Spyderco Vagabond
- Ponad rok temu
-
BM 210 mini-foto-recka (dużo zdjęć)
- Ponad rok temu
-
Przyrodni bracia ... (dużo fotek)
- Ponad rok temu
-
Przepraszam, ale znów mnie walnęło o podłogę :)
- Ponad rok temu
-
Gerber Spectre co sądzicie?
- Ponad rok temu