ADCC zasady
Napisano Ponad rok temu
Ewentualnie opisac.
Dzieki
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mimo wszystko jesli macie jakies reguly innych zawodow submission wrestling to bylbym zobowiazany.
Jednoczesnie jakie reguly wam sie nie podobaja?
Bo mi nieskonczonosc czasu az do zdobycia odpowiedniej ilosci punktow w bjj
Napisano Ponad rok temu
Bo mi nieskonczonosc czasu az do zdobycia odpowiedniej ilosci punktow w bjj
Przeciez taki przepis obowiazuje tylko i wylacznie w 1 regulaminie, w dodatku tym mniej popularnym(Rorion). :wink: Co wiecej obecnie jest juz limit czasu w tych przepisach. Zatem nie podoba sie Tobie cos co juz nie ma miejsca
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wg regul ADCC (mysle ze podobnie w BJJ):
1. Wykonam rzut i pierdykne kogos tak mocno ze malo go nie zabije ALE wyladuje w parterze w jego gardzie lub polgardzie to i tak dostaje 2 punkty?
Idac dalej:
2. Rzuce kogos slabo i czuje ze moge wyladowac w bocznej (za co dostane 4p?) ALE lepiej jednak zostac w polgardzie po rzucie (2p) a potem szybciutko przejsc garde (3p). 2+3=5 a nie 4.
3. Jestem juz w bocznej:
kolano na brzuch 2p. po kolanie jesli dosiade chyba nie dostane kolejnych 2p?
4. mam dosiad (2p) i obroce przeciwnika do tylnego dosiadu z zahaczeniem nog. Czy dostaje wtedy kolejne 3p?
to narazie tyle.
Napisano Ponad rok temu
1. Wykonam rzut i pierdykne kogos tak mocno ze malo go nie zabije ALE wyladuje w parterze w jego gardzie lub polgardzie to i tak dostaje 2 punkty?
Biorac pod uwage ten regulamin to jest jak mowisz.
Aaa i w szczegolach diabel jest pogrzebany. Aby punkty zostaly zaliczone za obalenie trzeba 2-3 sekudny trzymac przeciwnika na ziemi (widoczna kontrola) i dopiero po tym czasie masz zaliczone punkty za obalenie.2. Rzuce kogos slabo i czuje ze moge wyladowac w bocznej (za co dostane 4p?) ALE lepiej jednak zostac w polgardzie po rzucie (2p) a potem szybciutko przejsc garde (3p). 2+3=5 a nie 4.
Przejscie gardy to jedna z trudniejszych rzeczy na tych zawodach.
Jestem juz w bocznej:
kolano na brzuch 2p. po kolanie jesli dosiade chyba nie dostane kolejnych 2p?
To juz pytanie nie do mnie lecz do sedziego ADCC ktory moglby odpowiedziec na takie niuanse w przepisach.
Analogicznie jak pytanie powyzsze ;-)4. mam dosiad (2p) i obroce przeciwnika do tylnego dosiadu z zahaczeniem nog. Czy dostaje wtedy kolejne 3p?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Chcialem poruszyc jeszcze temat o przetoczeniach ale lepiej zapytam czy bedzie kiedys bjj w Zabrzu
Napisano Ponad rok temu
.
lepiej zapytam czy bedzie kiedys bjj w Zabrzu
A co, ktos powiedzial ze bedzie?
Napisano Ponad rok temu
Widze ze jak tu sie nie zalozy tematu typu "BJJ Wólka Mała" lub "Bjj Sośnica" to nikt na inny temat nie porozmawia oprocz Hasta.
To bardzo proste.
Ludzie znajacy sie na Bjj spedzaja czas na macie a nie na sleczeniu na forum :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
luta livre warszawa
- Ponad rok temu
-
Otwarte Mistrzostwa Warmii i Mazur BJJ i SW dla Początkujący
- Ponad rok temu
-
Czek dis ałt...
- Ponad rok temu