Najstraszniejszy horror wszechczasow!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten remake jest niezly naprawde, ale wg mnie oryginalna PIERWSZA czesc teksanskiej masakry ociekala psychopatycznym klimatem znaczni emocniej, tam nie bylo postawione na wizualizacje tylko na klimat tego wszystkiego... Trojka jest dobra do 1/2 filmu a potem katastrofa i zenada a next generation hmmm sredni ale niezly. Remake jest niezly, niezly... Dwojki do dzis nie widzialem
Napisano Ponad rok temu
film gdzieś tak do połowy jest naprawdę niezły...taka duszna atmosfera południa USA połączona z poczuciem czegoś naprawde mrocznego czającego się gdzieś głebiej...
a potem...padaka "buuu jestem duży i brzydki i zaraz cie potne moją wielką piłą" :roll: gonienie sie,uciekanie obcinanie konczyn...jak w każdym typowym amerykanskim horrorku...zero suspensu,atmosfera też gdzieś uciekła
IMO film kiepski,zajebiście się zaczał a potem już jechał równo w dół
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak swoją drogą jesli o remakach mowa bardzo mile zaskoczył mnie
nowy "Świt żywych trupów"...orginalna wersja jest klasyką splatter-punka...i całkiem niezłym filmem...ale mnie jakoś klimaty splatterowa nigdy nie podchodziły.Remake natomiast nie jest wogole w takim klimacie(tzn. krew jest i to dużo,ale nie wyrywanych jelt odgryzanych palców etc...)Naprawdę dobry,straszny film.
Choć jeśli chodzi o taką tematykę to nic nie jest w stanie się równać z "28 dni później",film mnie po prostu zmiótł... 8O jeden z najlepszych (i najstrasznijszych) horrorów jakie widziałem...mo irzecz jasna brytyjski film,a nie made in hollywood...
Napisano Ponad rok temu
No to musze isc na to, bo dawno sie nie balem na filmie
Napisano Ponad rok temu
Lubie za to klimaty a'la "Bad Taste", albo "Braindead". "Hellraiser" tez fajny.
A najbardziej w zyciu balem sie na "Session 9" (nie wiem, jaki jest polski tytul, jesli w ogole jakis jest).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eee tam klimatu nie zujesz i tyleNa "28 dni pozniej" prawie zasnalem. Nudny film, jakos nie zrobil na mnie wrazenia.
).
a "Harry Angel"(znany też jako "Angel Heart" ktoś zna?)
Napisano Ponad rok temu
Ja znam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzilo tam o dom, gdzie zamordowano dziecko o imieniu Joseph. pamietam jakis wozek inwalidzki zjezdzajacy po schodach, pilki, pekajace lustra, sledztwo policjanta i studnia z lancuszkiem. Efektow specjalnych malo a o komputerach nie bylo wtedy mowy, za to klimat tego filmu byl przerazajacy - tytulu niestety nie moge sobie przypomniec. moze ktos wie?
wiem, ze byla to produkcja USA/Kanada i Francja bodajze.
Napisano Ponad rok temu
eee tam klimatu nie zujesz i tyle
To ja chyba też nie czuję, walka z sennością łatwa nie była...
Klimat to miały starsze filmy: Egzorcysta, Omen... środków technicznych nie było takich jak teraz to trzeba się było na treści skupić.
Harry Angel znam... tylko M.Rurki za bardzo nie lubię.
Jurek, "Braindead" wymiata
Specyficzny klimat mają też horrory wytwórni Hammer, są raczej smieszne niż straszne, ale wielbicielom klimatów E.A.Poe polecam
Napisano Ponad rok temu
Za to "Świt Żywych Trupów" to chała jakich mało. ''28 dni później" jest lepsze o klasę.
Nie ma to jak "Psychoza''.
Ps.Ktoś słyszał o filmach: "Ukryty wymiar" i " Drabina Jakubowa"?Warte obejrzenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ogladaliscie The Ring ale w japonskiej wersji ? to jest czaderski film
Oootototot
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ta końcówka w angelu...Harry Angel to świetny film,z bardzo dobrą obsadą(Rourke-jeszcze w formie, DeNiro-wiadomo 8) ).
Za to "Świt Żywych Trupów" to chała jakich mało. ''28 dni później" jest lepsze o klasę.
?
co do "świtu" to masz na myśli remake czy orginała?...28 dni pózniej rzeczywiście była zdecydowanie o klase lepsza.ale remake 1 tytułu mi sie podobał.i to zdecydowanie bardziej niż nowa "masakra"..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fist of Fury
- Ponad rok temu
-
co z "TATAMI"
- Ponad rok temu
-
zaslyszane polecane
- Ponad rok temu