Maluch...czyli moje miejskie EDC
Napisano Ponad rok temu
Mi oryginalna pochwa bardzo sie podoba! Pasuje do designu noza.
Piterowa na pewno praktyczniejsza, ale skora jakos bardziej mi pasuje do activatora.
Napisano Ponad rok temu
Pozostaje poczekać do pierwszej możliwości zapoznania chwytu z rybim śluzem i z tłuszczem, a jeśli i tu będzie dobrze, to nozyk stanie się moim EDC nie tylko miejskim.
Jestem nim zachwycony, ale to się chyba pogłębia z każdym kontaktem.
A teraz co do porównania z Tetherem, choć nie mam tego drugiego wydaje mi się, że mimo dłuższego chwytu (nieznacznie, bo różnica w długości obu noży to zaledwie 0.25 cala), Tether nie będzie tak wygodny (płaski skeleton), ale to już moje subiektywne wrażenie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Wojtas13, nawet w tej idioten-kamera masz cztery predefiniowane ustawienia balansu bieli. Następnym razem robiąc fotki przy oświetleniu żarowym spróbuj przestawić WB na "tungsten". Powinno trochę pomóc
Pozdrawiam,
AdamD
...ale bawiłem się balansem bieli i ten któy widać na zdjęciach jest tym najmniej żółtym. Podejrzewam, że sam kolor banknotów też ogłupił aparacik.
Napisano Ponad rok temu
Tak sie sklada, ze mam akurat TetheraA teraz co do porównania z Tetherem, choć nie mam tego drugiego wydaje mi się, że mimo dłuższego chwytu (nieznacznie, bo różnica w długości obu noży to zaledwie 0.25 cala), Tether nie będzie tak wygodny (płaski skeleton), ale to już moje subiektywne wrażenie.
Choc jest on dla mnie bardzo wygodny, to obiektywnie musze stwierdzic, ze Activator ze wzgledu na "obla" rekojesc - lepiej uklada sie w dloni...
Napisano Ponad rok temu
Tak sie sklada, ze mam akurat TetheraA teraz co do porównania z Tetherem, choć nie mam tego drugiego wydaje mi się, że mimo dłuższego chwytu (nieznacznie, bo różnica w długości obu noży to zaledwie 0.25 cala), Tether nie będzie tak wygodny (płaski skeleton), ale to już moje subiektywne wrażenie.
Choc jest on dla mnie bardzo wygodny, to obiektywnie musze stwierdzic, ze Activator ze wzgledu na "obla" rekojesc - lepiej uklada sie w dloni...
I jak ci się Tether sprawdza?
Pytam z ciekawości, bo z Activatorem siłą rzeczy nie mam jeszcze wiele doświadczeń. Pewnie używasz go jako back-up, a nie edc .
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie tak. To moj weekendowo - wyjazdowy back-up. W tej roli znakomity.I jak ci się Tether sprawdza?
Pytam z ciekawości, bo z Activatorem siłą rzeczy nie mam jeszcze wiele doświadczeń. Pewnie używasz go jako back-up, a nie edc .
Czesto jednak jest to jedyne ostrze jakie mam przy sobie - np. kiedy jezdze na rowerze. Folder moglby wypasc (teoretycznie) z kieszeni... o necka mniej sie obawiam
Coz... ksztalt ostrza wybitnie utylitarny. Nie straszne mu tez otwieranie puszek czy podwazanie - w stosunku do wielkosci calego noza, ostrze jest bardzo masywne.
Wygodne, szorstkie tworzywo pokrywajace rekojesc - daje bardzo pewny chwyt.
Generalnie - nie ma sie do czego przyczepic. Polecam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
He he... u mnie Tether tez pracuje na tym etacieZnam jednego takiego, u ktorego TK robi za "noz plazowy"
Tyle, ze musialem zmienic oryginalna linke z koszulka termokurczliwa na zwykly paracord. Koszulka nie wytrzymala upalu - rozmiekla jakos i puszczala linke nawet przy lekkich szarpnieciach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naprawde fajny nozyk w kazdym calu i z kazdej strony. 8)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i tam nie wszystko się zmieściło, a nożyk niezmiennie jest moim ulubionym miejskim EDC.
Te fotki są prosto z aparatu, bez korekty. Miały być ciemne, ale przesadziłem.
Miłego oglądania.
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pochewka kydeksowa, dla przypomnienia, robiona przez PiteraM.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ontario TAK - kilka fotek dla Wysza :)
- Ponad rok temu
-
Morskie klimaty...
- Ponad rok temu
-
Moje małe kukri na niedźwiedzie...
- Ponad rok temu
-
SureFire E2d Defender + C2 Centurion + inne kubotany... ;-)
- Ponad rok temu
-
PryBaby (a jakże by inaczej)
- Ponad rok temu
-
Co to jest ?
- Ponad rok temu
-
Kershaw STORM II
- Ponad rok temu
-
Benchmade Resistor