Mówiłem w kontekscie boksu.czytaj worns...czytajo vale tudo faktycznie pojęcia nie mam. Ale nie muszę mieć żeby mieć na ten temat swoje zdanie.
"Val tu go"- najbardziej brutalnym sportem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skoro o czyms nie masz pojecia, to zdanie ktore przedstawiasz nie nalezy do Ciebie - ogolnie rzecz biorac jestes krerobojem to po pierwsze...natomiast o vale tudo faktycznie pojęcia nie mam. Ale nie muszę mieć żeby mieć na ten temat swoje zdanie.
Po drugie... zdanie kogos kto o danym temacie wie duzo (z racji ze sie danym zagadnieniem zajmuje zawodowo/hobbystycznie/itp), jest warte wiecej niz zdanie osobnika, ktory orientuje sie ze dane zagadnienie istnieje, natomiast poziom jego wiedzy na ten temat jest...mowiac ogolnie - ogolny (czytaj mierny)...
I na ten temat tez wiesz niewiele... Patrzysz na to w taki sposob jak gryzipiorek je opisujacy, czy rezyser pokazujacy na ekranie - chce bys je widzial...O zadymach kibiców też nie mam wiedzy praktycznej. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Garry BIG DADDY Goodridge...lubię tego kolesiaInny zgarszający przyklad to jak jeden koles (nie pamietam jego nazwiska, mam ta walke na plytkce ale ne chce mi sie sprawdac) unieruchomił drugiemu lewą rękąlewą reke natomiast prawa unieruchomił mu nogami mając prawą wolą. Wtedy to bezbronnemu przeciwnikowi zadał 7 - 9 (liczyłem ale juz nie pamietam) uderzen łokciem na szczekę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pani psycholog tak dlugo zyla w stereotypach, ze im ulegla. Ale w koncu tego sie od niej oczekuje i takie zapotrezbowanie realizuje. Jakby isc jej tropem, to nalezaloby zakazac kilku sportow takze olimpijskich, bo zawodnicy tez odnosza obrazenia i kontuzje, a nie raz umieraja na arenach. Co nie oznacza, ze sporty walki sa zajeciem bezpiecznym niczym w piaskownicy.
Inne zdanie zapewne mialby psycholog, ktory np. kiedys cwiczyl judo, bo od karate mowilby zapewne o "trzeciej stratosferze, duchowosci etc.". W ogole motywacja jakiekolwiek sportowca dla wiekszosci psychologow - sadze - jest zapewne niezrozumiala i bedzie wyjasniana jakimis bredniami o czynnikach damsko-meskich.
Witold Gombrowicz, powiedzial kiedys o krtykach szyuki, "ze nie sa nawet w przedpokoju sztuki". Mysle, ze i w sporcie mozna by zbudowac rownie nosna analogie.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyżbyś mi nie uwierzył?ehhhhh ci kolesie od white pride :roll:wysiliłem sie dla Ciebie i sprawdziłem a ten koles to faktycznie Gary Goodrigde
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja myslałem że to dlatego że mam długie włosywybacz biały człowieku żem w Ciebie zwątpił ale ufam tylko sobie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ładne zdanie.Witold Gombrowicz, powiedzial kiedys o krtykach szyuki, "ze nie sa nawet w przedpokoju sztuki". Mysle, ze i w sporcie mozna by zbudowac rownie nosna analogie.
K_P
Ale to, że tak uparcie bronisz MMA - wstyd! Dla mnie samo wyjście do klatki by było upokarzające.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cro-Cop vs. Silva - 31 grudnia?
- Ponad rok temu
-
UFC 50 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
Shooto - 12.11.2004 - Tokyo
- Ponad rok temu
-
King of the Cage 40
- Ponad rok temu
-
Tank Abott Highlight
- Ponad rok temu
-
Silva trenuje do walki z Jacksonem (video)
- Ponad rok temu
-
Wanderlei:"Wybiję dziurę w głowie Jacksona" - wywi
- Ponad rok temu
-
Cro Cop w reklamie Driver 3
- Ponad rok temu
-
Cesar Gracie vs. Frank Shamrock?
- Ponad rok temu
-
Cage Rage 9 - London - 27.11.2004