Mniej tactical, więcej duty
Napisano Ponad rok temu
do chlebka
do mięska
do warzywek
do serka
do pomidorków.
Wiem wiem, Emerson CQC7 albo Strider to zrobią, ale za taką cenę to mnie żona oskóruje i pokroi. O ile weżmie w ogóle to żelastwo do ręki.
Napisano Ponad rok temu
Ułatwie wybór, nie nadaje się (chociaż niekiedy całkiem nieźle kroi czerstwy chlebek :wink: ).do chlebka
do mięska
do warzywek
do serka
do pomidorków.
Emerson CQC7 (...)
Pozdrawiam i życzę miłego wybierania
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o takie NAPRAWDĘ DOBRE to brak mi doświadczeń, ale w zakresie cenowym kilkudziesięciu PLN/szt to mam swoje typy 8)
Napisano Ponad rok temu
A jeżeli to za mało, to może coś "custom", np. zestawik K6, K3 i K2 od George'a Tichbourne'a? Tu trudno się już do czegoś przyczepić... nawet w zmywarce możesz myć
Napisano Ponad rok temu
lec do swiatanozy.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Amph i bk7 oczywiscie tylko dla porownania - tego juz w zestawie nie daja
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak widac forma nazywa sie IVO Cutelarias. Noze sa wykonane z kutej stali ...(jak widac na ostatenij fotce) - to chyba ta sama stal co w Victorkach. Rekojesci z Hostaform-C
Napisano Ponad rok temu
Już jakieś 4 miesiące, kroi się nim w kuchni i w zasadzie kroi bez zmian.
Na jakiejś polskiej strnceo nożach jest jego recencja (mały skurczybyk, czy jakoś tak). I to co tam napisane, że nożyk jest niebezpieczny to prawda, jeszcze żadnym innym nożem nie chlastałem się tak regularnie jak tym ustrojstwem. Trzeba bardzo uważać.
Aha pomidory kroi praktycznie przy minimalnym młuśnięciu, nie straszne mu nawet twarde buraki mimo że ostrze ma koło 1,5-2mm grubości.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
ms
Napisano Ponad rok temu
lekki, świetnie tnie
szczerze mówiąc chciałem na początku kupić coś victorinoxa [albo podobnego] ale jakoś nie mogłem doczytać jaka stal [tylko np. że kute] rozmiary trochę dziwne itp.
ktoś tam niby robił testy,że ceramiczne tępią się podobnie jak te z DOBREJ stali , ale kufa nikt nie kroił nożami na talerzach [co się u mnie w Rodzinie zdarza często] a mnie już wk...iało to ciągłe ostrzenie [w dodatku były to takie hipermarketowe blaszki]
nie żałuję - ostrzyłem na razie jeden raz (już chyba rok minął ?) a jest w ciągłym użyciu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco product placement?
- Ponad rok temu
-
Mocno spoznione, ale szczere... Sporo fotek ;)
- Ponad rok temu
-
CZY WARTO?
- Ponad rok temu
-
Clearance Delay
- Ponad rok temu
-
Szukam noża ze stałą klingą...
- Ponad rok temu
-
Oplot...
- Ponad rok temu
-
Ka-Bar
- Ponad rok temu
-
Czy nosicie i używacie multitoola
- Ponad rok temu
-
Fajny Benchmade... BM420
- Ponad rok temu
-
Folder-EDC ok 200zl
- Ponad rok temu