Clearance Delay
Napisano Ponad rok temu
Ile najdluzej siedzialy wam rzeczy na cle? Czy przedluzenie oczekiwania na swoja zabawke wrozylo zwykle cos zlego? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze dlatego, ze z zagranicy nie zamawialem ?
Dark pamietaj, cierpliwosc jest cnota :wink:
Napisano Ponad rok temu
prywatnie: oclenie i ovatowanie przesyłki, niech ich cholera :?
służbowo: pięć kolejnych tłumaczeń faktury, kiedy na oryginale stało w rubryce towar "t-shirt". Ostateczna wersja tłumaczenia zawierała chyba komplet informacji niezbędnych do odtworzenia takiej koszulki za pomocą samego opisu. No i - oczywiście - oclenie i ovatowanie
potencjalne źródło problemów (przy prywatnym "imporcie") może leżeć w nieobecności faktury w przesyłce.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Czy oclili cie mimo braku faktury i zaznaczenia "gift"? Jakiego wtedy uzyles transportu?
Bo ja sprowadzilem sobie cos wiekszego i paka zalegla w UC. Jak mnie ocla (czyt. wyruchaja w d...) to przez tydzien nie bede mogl siadac.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy to jest prawda czy tylko zbieg ogolicznosci.
Ja kiedys wysyłałem przesyłkeprzez US Postal Express z Nozem,Latarka,Ostrzałka na fakturze dołacznej było napisane ze to wszystko kosztuje około 190$ , i przesyłka nie została oclona . Fart
Jutro lub pojutrze zamawiam Sebenze w New Graham albo Knifeworks, i obawiam sie zeby nie została oclona, poprosic zeby napsiali na paczce Gift albo zmniejszyli wartosc na fakturze ?
Napisano Ponad rok temu
Z New Graham Ci ta sztuczka (zanizanie wartosci paczki) nie wjdzie bo nie ida na cos takiego.
Napisano Ponad rok temu
FeDex...wlasnie to jest wytlumaczenie mojego opoznienia. Fuck'em.
Napisano Ponad rok temu
s.
Napisano Ponad rok temu
ze cłem to różnie bywa
poczta (tj . USPS global priority) jest najbezpieczniejsza
Fedex to prawie gwarancja problemów gdyż mają swoją agencję celną w KAŻDYM kraju gdzie świadczą usługi , a agencja wiadomo żyć musi;
natomiast jeśli idzie o wartość przesyłki to jest pełna loteria
2 m-ce temu zamawiałem od Rubika cuda różne dla siebie i znajomych za łącznie 120 usd i udało się choć paczka dość duża była i wartość wyraźnie zaznaczona (może istotne jest do kogo adresowana ? w moim przypadku adres domowy osoba prywatna) a inove t1 za 38 $ faszyści oclili.
Napisano Ponad rok temu
zapamietajcie to dobrzy ludzie:
FedEx - never again.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szukam noża ze stałą klingą...
- Ponad rok temu
-
Oplot...