pytania żółtodzioba...
Napisano Ponad rok temu
1) Czy znajdują się wśród was osoby trenujące tę sztukę (sport ?) walki nie tylko dla współzawodnictwa, osiągnięć sportowych, medali, zawodów, turniejów itp. ale po prostu dla własnej przyjemności i samego uczestnictwa w treningu ? Pytam, ponieważ przestał interesować mnie wyłącznie "sportowy" aspekt stylów, z którymi miałem wcześniej do czynienia. Szukam czegoś o co mógłbym się zaczepić na pare ładnych lat, co nie ogranicza się tylko to sportu. Stąd kolejne pytanie :
2) Czy jest sens rozpoczynać bjj jeśli oczekuje się czegoś więcej ?
Macie już jakieś doświadczenie w tym polu ,a więc pewnie i wyrobione zdanie. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam !
Napisano Ponad rok temu
BJJ jest sportem idealnym dla Ciebie:)
Jesteś z Warszawy więc długo sie nie zastanawiaj i wpadaj na trening na AWF lub Gwardie.
A jak chcesz więcej info to na gg.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) Czy znajdują się wśród was osoby trenujące tę sztukę (sport ?) walki nie tylko dla współzawodnictwa, osiągnięć sportowych, medali, zawodów, turniejów itp. ale po prostu dla własnej przyjemności i samego uczestnictwa w treningu ?
Myślę że zdecydowana większość osób ćwiczących BJJ robi to przede wszystkim dla przyjemności. Ale BJJ to dyscyplina zdecydowanie nastawiona na konfrontację. To nie jest Aikido, Capoeira, czy Kung-fu gdzie idziesz na trening po to żeby się troszkę poruszać, pogadać z kumplami i poćwiczyć sobie układy techniczne. Podstawą treningu BJJ jest sparing. Jeśli non-stop będziesz zbierał od wszystkich wpi*ol, to trening nie będzie Ci sprawiał większej przyjemności i szybko się do tego zniechęcisz... Zaś w przeciwnym wypadku przyjdzie taka chwila (prędzej czy później), że będziesz reprezentował swój klub na zawodach. Innymi słowy BJJ nie ćwiczysz dla samego współzawodnictwa, jednakże jest ono nieodłączną częścią BJJ i nic na to nie poradzisz.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam !
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam !
Napisano Ponad rok temu
niemniej, niedlugo rok 2007 w ktorym to wg strategii lizbonskiej w polsce na kazde 10 osob trenujace bjj 8 ma miec swoje gi, a 4,5 osoby ma miec dwa i wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam KiLLeR
Napisano Ponad rok temu
Witam. Jestem na tym forum nową osobą. Ostatnio dowiedziałem się że w moim mieście prowadzone są treningi BJJ + VT. Bardzo mnie to zaintersowało. Problem w tym że mam już 20 lat i wcześniej nie miałem do czynienia z sportami walki. Czy jest sens startować ?
Jak najbardziej! Ja mam 15 lat- jestem najmłodszą osobą w sekcji, i mimo tego że ćwiczę z osobami dużo lepiej ode mnie wyszkolonymi to wynoszę z treningów naprawdę dużo.
Proponuje jednak zebys sie przeszedł i zobaczył jak to wyglada w twoim miescie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I mało kto chodzi w takiej zbroi jak Atama czy podobne :twisted:Walka w gi a bez ma pewne roznice........jednak w gi jest bardziej realnie .... bo na ulicy nikt nie chodzi prawie goly :twisted:
Napisano Ponad rok temu
pzdr KiLLeR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
The BIG 5 : Brussels International Grappling - 7 listopad
- Ponad rok temu
-
W jakiej temperaturze prać kimono 1 raz?
- Ponad rok temu
-
seminarium z M. Linke w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Po mistrzostwach Niemiec
- Ponad rok temu
-
rekawice wasza ocena- pomoc dla mnie ;]
- Ponad rok temu
-
Minotauro z białym pasem (fotki)