miłośnik czy zawodnik?
Napisano Ponad rok temu
Zbierasz, kolekcjonujesz, lubisz oglądać nowe cacka ze stajni znanych firm, lubisz się napić, porozmawiać o nożach przy stole?
a może jesteś zawodnikiem który ćwiczy "walkę nożem"?
a może i jedno i drugie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A proszę bardzo.Brakuje pytania o normalnych userow nozy, takich co po prostu ich uzywaja do tego do czego sa przeznaczone.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
oglądam i kolekcjonuję + używam zgodnie z przeznaczeniem
Napisano Ponad rok temu
NO sory adam nie założę ci dodatkowej opcji do wyborua ćwiczę taką wymagającą niezłego refleksu, koordynacji i szybkości zabawę, polegającą na udawaniu cięć i pchnięć za pomocą atrap. Znaczy, staram się we łbie nie łączyć atrapy z prawdziwą stalą, a całą "walkę" traktować wyłącznie jako dobrą zabawę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A Piterowi to założysz
Spoko, nie spodziewam się żeby było specjalnie dużo takich jak ja, myślę że odhaczenie "używam zgodnie z przeznaczeniem" oraz stosowny komentarz w sposób postem załatwiły sprawę jasno i precyzyjnie 8)
BTW, nie zapytałem od razu i teraz muszę pisać - Distephano to spod Twojej ręki wyszedł? Fajnie się z nim sparrowało
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie?
A Piterowi to założysz
piterowi też nie ale twojej maleńkiej oczywiście
a to był sparring? ja myślałem że:BTW, nie zapytałem od razu i teraz muszę pisać - Distephano to spod Twojej ręki wyszedł? Fajnie się z nim sparrowało
ćwiczę taką wymagającą niezłego refleksu, koordynacji i szybkości zabawę, polegającą na udawaniu cięć i pchnięć za pomocą atrap. Znaczy, staram się we łbie nie łączyć atrapy z prawdziwą stalą, a całą "walkę" traktować wyłącznie jako dobrą zabawę.
Napisano Ponad rok temu
Brakuje mojej opcji:
oglądam i kolekcjonuję + używam zgodnie z przeznaczeniem
Dokładnie. Poza tym nie każdy, kto ma jakieś pojęcie o użyciu broni białej i widzi w tej roli nóż, jest sportowcem regularnie trenującym szermierkę nożem wg. takiego czy innego systemu.
Nóż to moje "hobby-maniactwo" :wink: , zarazem moje codzienne narzędzie i broń, której nie zawaham się użyć, gdy przyjdzie taka potrzeba...No i gdzie ja mam się wpisać :wink: ?
Nie dałoby się zrobić ankiety z wielokrotym wyborem i podliczyć potem w procentach, który wycinek nozoholizmu jaki ma udział w życiu użytkowników? np.:
1. kolekcjonuję i oglądam
2. trenuję jako sport walki
3. używam jako codzienne narzędzie
4. noszę jako narzędzie samoobrony
Napisano Ponad rok temu
2 i 4 punkt to to samo, chyba że są tu jacyś kamikadze, którzy noszą do samoobrony nie ćwicząc go.1. kolekcjonuję i oglądam
Napisano Ponad rok temu
2)coś jak Adam, z tym,że mam świadomość,że czerwone Gel Stick Shafta można zamienić na coś ostrego...
3)uzywam zgodnie z przeznaczeniem(tzn temperowałem już ołówki na zajęciach, obcinałem nitki w ubraniach i ciąłem kartki :wink: )
4)Noszę jako narzędzie i oby nie środek samoobrony
Napisano Ponad rok temu
2 i 4 punkt to to samo, chyba że są tu jacyś kamikadze, którzy noszą do samoobrony nie ćwicząc go.1. kolekcjonuję i oglądam
są tacy, którzy ćwiczą i traktują jako rozrywkę sportową, ale zarzekają się, że nigdy by nie użyli noża w samoobronie. Z drugiej strony ktoś kto wie co się robi z nożem i zrobi to bez wahania nie musi być zapalonym sportowcem zapier. dwa razy w tygodniu na treningi takiej czy innej szkoły.
Poza tym "zgodnie z przeznaczniem" to dla jednych tylko obieranie jabłuszek dla innych obieranie jabłuszek i samoobrona :wink:
Stąd moja sugesta aby zmodyfikować ankietę.
Napisano Ponad rok temu
Ta ankieta miałaby 20 pozycji do wyboru, "zaokrąglimy" to.są tacy, którzy ćwiczą i traktują jako rozrywkę sportową, ale zarzekają się, że nigdy by nie użyli noża w samoobronie. Z drugiej strony ktoś kto wie co się robi z nożem i zrobi to bez wahania nie musi być zapalonym sportowcem zapier. dwa razy w tygodniu na treningi takiej czy innej szkoły.
Napisano Ponad rok temu
pkt. 1 zaczyna sie tworzyc bardzo powolutku, natomiast pkt. 2 jest w planach wg. systemu Adama
Ale co z tego bedzie to kto wie... :roll:
Napisano Ponad rok temu
piterowi też nie
Nie, to nie. Zaznaczyłem czwartą opcję... ale oglądać to też oglądam. Wiadomo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Militaria.pl calkiem na psy schodza
- Ponad rok temu
-
Smith & Wesson
- Ponad rok temu
-
Moj najnowszy
- Ponad rok temu
-
The Clinch Pick
- Ponad rok temu
-
MT mini SOCOM elite jako EDC - czy to ma sens?
- Ponad rok temu
-
mam BM Gamera i... samochód :-)
- Ponad rok temu
-
Sklepik z artykułami które tak lubimy
- Ponad rok temu
-
ilość czy jakość... ????
- Ponad rok temu
-
do 1oo$