BJJ..a co to?
Napisano Ponad rok temu
czekam na Wasze odpowiedzi.
pozdrawiam all..
Napisano Ponad rok temu
i poco piszesz 100 pytan w 100 dzialach , wes to w jeden sensowny post i byc pewny ze otrzymasz dlugie sensowne odpowiedzi
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moze spróbuj MT. Wiesz już mniej wiecej czy chwyty Ci odpowiadają. Spróbuj poudeżać, moze Ci to podpasi. Jak by co to mozesz przecież przeskoczyć.
Napisano Ponad rok temu
niektorzy lubia i to i to
Napisano Ponad rok temu
Kilka powodow:
1. Jest to cos nowego
2. Jest to silnie kojarzone z nielegalnymi walkami podziemnymi... w klatkach! (ach ta plotka ;-) )
3. Jest to wysoce praktyczny i skuteczny system.
4. Jest na ogol laczony z treningiem przekrojowym aby przygotowac czlowieka najlepiej jak to mozliwe, do walki.
5. Bardzo intuicyjny i latwy w nauce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
6.Możesz dawać z siebie wszystko na sparingach,a wychodząc z treningu nie będziesz miał popodbijanych oczu,posiniaczonych goleni,obitych ud etc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak masz możliwość, to trenuj i jedno i drugie.
Napisano Ponad rok temu
...z drugiej strony dobrze o wszystkim mieć pojęcie. Na pewno trzeba umieć sobie radzić w dystansie, zwarciu i parterze, ale uważam ze w sumie to prawie kazdy ma jakiś jeden podstawowy, ulubiony styl na którym się koncentruje przez kilka lat (albo dłużej).
Bo co z tego że ktoś trenuje coś roczek, a potem zmienia szkołę, styl i tak kilkakrotnie... dużo się nauczy...???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kwestja priorytetu, czyli: nie ide wieczor z dziewczyna, ani na impreze tylko na krening :twisted: wyklady i nauka w czasie dnia. Kwestia wyboru.
Napisano Ponad rok temu
zostaje ten 7 dzien da sie wszystko pogodzic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zaczynałem trenować bjj też myślałem, że jest to bezkontuzyjny sport.6.Możesz dawać z siebie wszystko na sparingach,a wychodząc z treningu nie będziesz miał popodbijanych oczu,posiniaczonych goleni,obitych ud etc.
Można zrobić ankietę: co rozwaliłeś najpierw - kolano czy łokieć; i założę się że dużo osób mogłoby się wypowiedzieć!
Napisano Ponad rok temu
Jak zaczynałem trenować bjj też myślałem, że jest to bezkontuzyjny sport.6.Możesz dawać z siebie wszystko na sparingach,a wychodząc z treningu nie będziesz miał popodbijanych oczu,posiniaczonych goleni,obitych ud etc.
Można zrobić ankietę: co rozwaliłeś najpierw - kolano czy łokieć; i założę się że dużo osób mogłoby się wypowiedzieć!
niestety tak jest ze w sportach walki kontuzja nieuniknieta... niestety
Napisano Ponad rok temu
2 razy peknieta reka podczas gry w pilke, raz zlamana jak jezdzilem na rowerku (maly bylem ) 2 razy rozcieta broda na rowerku tez chyba
i noga lekko skrecona poprzez wywrocenie sie na psie ...
na trenignu sobie kolano ubilem tylko... :-)
Napisano Ponad rok temu
idac ulica sie mozna wypierdolic i noge zlamac , a dla sw sie czlowiek poswieca , i kontuzja na treningach sw to jest kontuzja "w imie treningu"
, znam wiele osob ktore kontuzja wykluczyla nie tylko ze sportu , ale maja powazne uszczerbki na zdrowiu (niemowie tutaj tylko o ludziach trenujacych sztuki walki) i zadna z tych osob nie powiedziala "a moglem niecwiczyc to teraz bylbym w pelni zdrowy", jesli ktos kocha sport to naprawde moze dla sportu zaryzykowac...
takie jest moje zdanie na ten temat
Pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ w Bielsku lub okolicy
- Ponad rok temu
-
Copenhagen Open Submission Wrestling Tournament 2004
- Ponad rok temu