mae geri w MMA
Napisano Ponad rok temu
a nie do MMA
RÓWNIEŻ POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
= jak oponent się cofał to jeszcze raz to samo
= jak kontrował to wymiana kto więcej wytrzyma
= jak blokował, chował się za gardą to zwarcie, obalenie i parter (jak przez 30 sek. nic sie nie działo to sędzia przerywał i od nowa to samo)
o dziwo (albo nic dziwnego jak zaraz ktoś krzyknie) ta taktyka była dobra na "techników" którzy usiłowali trzymać dystans, kontrować, kopać na głowę...
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Sudo kopie i czasem mu wchodziA yoko geri w MMA to juz zupelna porazka.
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Sudo kopie i czasem mu wchodziA yoko geri w MMA to juz zupelna porazka.
tylem czasami tez sie odwraca, wali Mule-kicka z odbiciem od lin, albo robi gwiazde/heel-kicka no...no i czasami mu wychodzi
Napisano Ponad rok temu
To tylko kwestia odruchu ściągania palcy. Dobrym ćwiczeniem na opanownie takiego odruchu jest odmiana popularnego "rowerka". Leżymy w takiej samej pozycji i wypychamy nogi starając się wypchnąć chusoku. Gwarantuje ,że daje efekty po krótkim czasie. Odnośnie kontuzji, to prostu można pechowo trafić i się poważnie osłabić w walce. Pomimo iż trener mi mówi,żebym z zawodnikami "mniejszymi" ode mnie, o mniejszym zasięgu stosował mae geri, to jakoś tak sporadycznie się to zdarza. Tylko jak mi przypomni :-)(...) czasami jak le kopnę, czy to w worek czy w trenera to zdarza mi się że mnie palce u stpy bolš, podwijajš się w momencie uderzenia, może zawodnicy obawiajš sie tego typu kontuzji, że le kopnš i koniec(...)
Napisano Ponad rok temu
generalnie historia pokazala,ze techniki kopane powyzej pasa w mma sie nie sprawdzily.Skonczyc walke jednym kopnieciem to mozna na ulicy z zaskoczki albo jak stoisz na przeciwko lesera.Prawda jest taka ze z kopniec najlepsze sa low kicki.Zaprawiony w boju koles nie da sie od tak trafic w brzuch prostym kopnieciem.
powtarzasz obiegowe nieprawdziwe opinie
jak ktoś bardzo dobrze kopie i zna sie na chwytaniu to tródniej go wywrócić niż zwykłego karateke
obejżyj sobie walki crocopa w mma niektóre kończył kopnięciem na głowe bardzo dobrzy chwytacze mieli problemy żeby go wywrócić
widziałem też walke w pride 2 czarnych zawodników niestety nie pamiętam nazwisk zakończyła się po kilku sekundach kopnięciem na głowe
ps ten który wygrał to chyba gilbert jakiś tam straszny wieśniak nie umiejący się zachować ale kopać umie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shidokan w Polsce - aktualności
- Ponad rok temu
-
Bushido MMA - gala jubileuszowa na Litwie, 20.11.2004
- Ponad rok temu
-
New Japan Kickboxing Show - Titans - 6.11.2004