Czym rózni się Karate Mishima od Karate???
Napisano Ponad rok temu
Dowcip miesiaca pazdzienika inhych prawie nie ma heheheheheheheh
Maniak slyszysz innych nie ma
Napisano Ponad rok temu
Dowcip miesiaca pazdzienika inhych prawie nie ma heheheheheheheh
Niech najlepiej przedstawia to 1 linki.
IKO-1 :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
IKO-2 :
Rzeczywiscie hmm, roznica jest minimalna
Napisano Ponad rok temu
No co Ty Vince, nie widzisz roznicy? Przeciez to prawie tyle samo jestDowcip miesiaca pazdzienika inhych prawie nie ma heheheheheheheh
Niech najlepiej przedstawia to 1 linki.
IKO-1 :
IKO-2 :
Rzeczywiscie hmm, roznica jest minimalna
215 do 18...
Napisano Ponad rok temu
No co Ty Vince, nie widzisz roznicy? Przeciez to prawie tyle samo jest
215 do 18...
Rzeczywiscie kurde Ale wiesz, ja krotko cwicze, wiec jeszcze jestem zaslepiony "chylaca sie ku upadkowi, skomercjalizowana organizacja z siedziba w Krakowie", zapewne za pare lat poznam "prawdziwa prawde" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Najprawdziwsza prawdziwa prawde!No co Ty Vince, nie widzisz roznicy? Przeciez to prawie tyle samo jest
215 do 18...
Rzeczywiscie kurde Ale wiesz, ja krotko cwicze, wiec jeszcze jestem zaslepiony "chylaca sie ku upadkowi, skomercjalizowana organizacja z siedziba w Krakowie", zapewne za pare lat poznam "prawdziwa prawde" :wink:
Seig heil K-Kan!
Napisano Ponad rok temu
Do 1994 roku było jedno International Karate Organization Kyokushin Kai Kan kierowane przez Sosai Oyame. Po jego smierci powstało:
1. IKOK Matsui - w Polsce przedstawicielem jest Andrzej Drewniak
2. IKOK Midori -> zmiana nazwy na ShinKyokushin Kai Kan - w Polsce przedstawicielem jest Jacek Baranowski.
3. IKOK Matsushima - w Polsce przedstawicielem jest Roman Kucfir
4. Kyokushin - Kan pod przewodnictwem Royamy - w Polsce przedstawiecielm jest Bogdan Jeremicz
5. All Japan Kyokushin Union pod przewodnictwem Hasegawy - w Polsce brak przedstawiciela.
6. IKOK Tezuka - w Polsce podobno juz jest przedsawiciel ,ale nie wiadomo jeszcze kto to jest .
Tak sie przedstawia sytuacja swiatowa i nasza krajowa z Kyokushin Karate. I zadna organizacja nie jest odłamem tej ktora stworzył Mas Oyama. Kazdaz z nich nawiazuje do filozofii i dziedzictwa Mas Oyamy,do tego co po sobie pozostawił, jest kontynujacja International Karate Organization Kyokushin Kai Kan.
Shalom IKOK 2 to nie Matsushima.
Vince i Liczmstrz IKOK 2 to nie Kyokushin Kan.
Napisano Ponad rok temu
Shinam Drewniak swoje imperium budowal od 30 lat , natomiast nowe organizacje KK o , których pisze MANIAK dzialaja od 2-3 lat czy jak w przypadku organizacji shihan Bogdana Jeremicza Kyokushin-kan Royama dopiero od 6 miesiecy ( i juz tam przeszlo oficjalnie ponad 20 klubów),a kilkanascie jest w trakcie rozmów i rozeznania.
Tak wiec jak zóltodzioby cos napisza niech sie dobrze rozeznaja w temacie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Rozeznalem sie w temacie i wiem ze oficjalnie jest 18 klubow i 2 samodzielne sekcje. No chyba ze oficjalna strona K-Kan na Polske klamie...i juz tam przeszlo oficjalnie ponad 20 klubów
Tak wiec jak zóltodzioby cos napisza niech sie dobrze rozeznaja w temacie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
:-)
Napisano Ponad rok temu
masz racje jest ich 3 po 6 miechach dzialalnosci z tego co wiem to samodzielne juz sie przeksztalcily w kluby z KRS-em.
Nie no, to calkowicie zmienia postac rzeczy
Napisano Ponad rok temu
masz racje jest ich 3 po 6 miechach dzialalnosci z tego co wiem to samodzielne juz sie przeksztalcily w kluby z KRS-em.
Nie no, to calkowicie zmienia postac rzeczy
Nie mów ,ze sie na to nabrales :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak a propos klub karate czy jakikolwiek tam wcale nie musi być zarejestrowany w KRS. Eliminuje to wprawdzie trochę możliwości pozyskiwania środków na działalności ale jest godne z prawem.
A gdzie musi byc zarestrowany klub? oprócz KRS-u?
Napisano Ponad rok temu
Np. stowarzyszenie zwykłe to co najmniej 3 osoby działające w tym samym kierunku. Ma to szereg obostrzeń w zakresie finansowania ale nie wymusza rejestracji w KRS a jedynie w urzędzie miasta.
Jak znajdę ustawę w kompie do wrzucę ją do przeczytania.
Napisano Ponad rok temu
Ksiegowosc w obu tych formach stowarzyszen musi byc prowadzona zgodnie z obowiazujacymi przepisami w tej tematyce( rachunkowosci).
Kontrole i nadzór nadt tymi stowarsyszeniami sprawuje Urzad Mista i Starostwo.
Pozdrawiam
Ps.Nie musisz szukac ustawy, gdyz ostatnio mój starszy kolega rejstrowal klub wiec jestem w temacie. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Cos ci sie pokrecilo i to ostro . Kazda rejstracja stowarzyszenia w naszym kraju wymaga...
Dz.U. 2001 nr 79 poz. 855
Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 31 maja 2001 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy - Prawo o stowarzyszeniach.
Tekst jednolity nie obejmuje art. 47-50 i art. 54 ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. Prawo o stowarzyszeniach Dz. U. Nr 20, poz. 104.
Napisano Ponad rok temu
Cos ci sie pokrecilo i to ostro . Kazda rejstracja stowarzyszenia w naszym kraju wymaga...
Dz.U. 2001 nr 79 poz. 855
Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 31 maja 2001 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy - Prawo o stowarzyszeniach.
Tekst jednolity nie obejmuje art. 47-50 i art. 54 ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. Prawo o stowarzyszeniach Dz. U. Nr 20, poz. 104.
No cos stworzyl dawaj konkretny artykól . kazdy to moze znalesc w goglach hehehehehe
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Karate Kontaktowego
- Ponad rok temu
-
FSKA
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - Kancho Joko Ninomiya
- Ponad rok temu
-
shorinryu kyudokan
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy w Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Gdzie byłeś co widziałeś?
- Ponad rok temu
-
Karate Tradycyjne,a wg jakiej TRADYCJI???
- Ponad rok temu
-
A co wy wiecie o karate?
- Ponad rok temu
-
Karate Shidokan w Białymstoku
- Ponad rok temu
-
Terminarz zawodow- Oyama i Kyokushin IFK?
- Ponad rok temu