Resident Evil: Apocalypse
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale po zobaczeniu trailera wymieklem, Redeax tylko potwierdzil moje obawy...
Kurwa czy ktos jeszcze umie zrobic jakis film o zombie z prawdziwego zdazenia? ROmero wroc!
Napisano Ponad rok temu
P.S. Zajebisty też jest Shaun of the Dead z tym że to troszki inne klimaty.
Napisano Ponad rok temu
Ale to nie sa zombie.
W Imie Pana... ZOMBIE NIE MAJA PRAWA BIEGAC!!
Kto to widzial biegajace zombie?
Trupy, ktore maja tak marna koordynacje ruchowa, ze ledwo sie ruszaja maja biegac jak sprinterzy, skakac przez plotki i w ogole??
28 days later zapoczatkowalo ten niebezpieczny zwyczaj, ktory zaobserwowalismy takze w remaku Dawn of the dead, jednakze w tym drugim to az tak w oczy nie klulo.
Resident Evil pierwszy to taki raczej glupi film byl ale jesli chodzi o klimaty zombie to bardzo dobrze zrobiony. Dwojki to chyba nawet nie obejze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ponadto taki swietny pomysl a tak spierdolony. Ot Umbrella Corporation i ten caly ich projekt substancji do odmladzania poprzez reaktywowanie martwych komorek - cos poszlo nie tak po drodze i wg mnie to jest jak dotychczas najlepsze wyjasnienie fenomenu zombie i stosunkowo najbardziej realistyczne [wkurzalo mnie zwalanie winy na voodoo w Zombie 2]. Ale po chuja mialaby taka korporacja robic jakies mega umiesnione potwory z bazookami? To juz wykracza troche poza klimat.
Pamietacie teaser do RE2? Reklama telewizyjna tegoz specyfiku do odmladzania - no ciarki przechodza, czlowiek to oglada i sobi emysli,z e kurde jeszcze kilka lat poczeka i takie cos moze wykroczyc poza science fiction... I tak zjebane...
A zakonczenie RE2 bylo takie obiecujace, od lat czekam na film o zombie dziejacy sie w centrum metropolii, ten klimat specyficzny na poczatku 28 days later czy tez pod koniec RE1... Lub pod koniec Zombie 2 [kurna, trojki nie widzialem, moze ktos cos wie na ten temat?]
Pozyjemy zobaczymy, moze kiedys zostane wielkim rezyserem i zrobie survival horror z prawdziwego zdazenia, oczywizm nie w tym kraju...
A w ogole to chyba przeniose ten watek do knajpy zaraz, tam lepiej pasuje.
Napisano Ponad rok temu
a na razie pozytywnym akcentem była dla mnie ścieżka dźwiękowa (jak ktoś lubi new rock i te klimaty to polecam)
a co do remaku z tego roku "dawn of the dead" to też mnie zaskoczyły biegające zombiaki...
od razu odpadał kladyczny numer z bohaterem, który przedziera sie przez miasto pełne umarlaków na piechote z shotgunem w ręce... :?
no bo jak? wystarczyło zobaczyć tę horde biegnącą ulicą, zeby wiedzieć, ze nawet jak by mieli jakiegoś machineguna to by nie pomogło :?
aczkolwiek filmi mi się podobał (jak każdy z gatunku 8) )
Napisano Ponad rok temu
Co do survival horrorow to moze bez zombiakow ale z nie mniejsza iloscia mordu i napiecia moge polecic "Mindhunters" - "Lowcy Umyslow".
Jeden jeszcze pamietam rownierz bez zombiakow, ale psychodeliczny - "The Bunker"
Jezeli ktos lubi ostra rzeznie to oczywiscie seria Piatek 13 (10 filmow) Koszmar z ulicy Wiazow (7 filmow) Freddy vs Jason, House of 1000 corpses, House on Haunted Hill, Hellraiser (6 filmow) oraz totalnie pojebane Cradle of Fear.
Ze starej szkoly obowiazkowo Martwica Mozgu, Martwe Zlo, Teksanska Masakra pila maszynowa...
Nie ma to jak ambitne kino :wink:
Napisano Ponad rok temu
Chyba, ze mowisz o jakims innym bo slyszalem, ze jakis inny jeszcz ejest i bym chetni eobejzal..
No i ten Mindhunters sobie zapisze, reszte znam na pamiec
Napisano Ponad rok temu
House on the haunted film nowy raczejHouse on the haunted hill ten z 59 roku? gdzie tam masz masakre?
Chyba, ze mowisz o jakims innym bo slyszalem, ze jakis inny jeszcz ejest i bym chetni eobejzal..
No i ten Mindhunters sobie zapisze, reszte znam na pamiec
Fajny i krwawy i pojebany
Mindhunters jest super. Na poczatku nie wiedzialem czego sie spodziewac, ale film mnie zaskoczyl naprawde. Warto obejrzec.
Napisano Ponad rok temu
Po obejrzeniu strony myslalem ze film bedzie fajny...
Trailer tez mi sie podobal...
Nienawidze Cie RedEax!
Zniszczyles wszystko!
Strona RE:A [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shit, nie wiem nawet jaka jest roznicaLiczmistrz trailer czy teaser? bo teaser byl klimatyczny a trailer walil spidermanem na kilometr...
Chodzi mi o ta reklame w TV co Umbrella jakies odmladzajace cos reklamowala pobudzajace martwe tkanki czy cos.
Napisano Ponad rok temu
[...]
Nienawidze Cie RedEax!
[...]
No dobra, tak naprawde zartowalem
Tylko, ze wiecie, to jest tylko moja opinia. Nie jestem krytykiem filmowym (chociaz moze to i dobrze :wink: ) wiec moge sie mylic. Z tym ze moja narzeczona tez serie RE lubiła wręcz uwielbiała i jej opinia była jeszcze gorsza od mojej, wiec cos w tym chyba jednak jest
PS. mowiac o serii mam na mysli gry RE :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No dobra, niech bedzieLiczmistrz to teaser ogladales, trailer zostaw w spokoju, wierz mi, zalamac sie mozna od drugiej polowy
Ale tyle czekalem na ten film ze go sciagne i obejrze. Tzn. sciagne jezeli moj beznadziejny provider internetowy cos zrobi z laczem, bo ostatnio co kilka min musze resetowac modem zeby cokolwiek mi internet dzialal... Chello SUX!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ehhh... jak mozna bylo zrobic z mili jovovic (ktora imo calkiem niezla babeczka jest)
Z kazdego mozna to zrobic :? niewazne kim sie jest
Pekunia non olet (jakkolwiek to sie pisze) :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sijo Leung Ting 2004
- Ponad rok temu
-
tapety o SW
- Ponad rok temu
-
Ying xiong (Hero) - drugi topic z konieczności
- Ponad rok temu