Krwiodawstwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o wydolnosc. Czy regularne oddawanie krwi moze byc przyczyna gorszych wyników sportowych? Czy moje zastanowienia sa bezpodstawne, a może w ogóle jest odwrotnie (korzystne?)
Napisano Ponad rok temu
Ja oddaję krew dość regularnie(tzn ostatnio nie mogłem ale to inna sprawa), nie odczuwam żadnych mdłości, zmęczenia ani nic. Zachecam wszysktich, bo krew naprawdę ratuje innym zycie.
Pozdrawiam
Hellfire
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja swego czasu regularnie oddawałem krew i w żaden sposób nie odczuwałem wpływu na wydolność organizmu. Zdarzało mi się nawet iść na trening tego samego dnia co oddałem krew. Polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bzdura.A tak jako ciekawostke slyszalem gdzies ze polacy jezdza do niemiec bo tam za oddanie krwi daja 200 euro ...
Napisano Ponad rok temu
z tym ze potem sa problemy gdy taka osoba co dawala za kase ma wypadek lub cos zmusza ja do pobrania krwi z banku... wtedy sie placi i to duzo wiecej niz pieniadze ktore sie dostalo...
nie mam teraz linkow przy sobie potwierdzajacych i wskazujacych na konkretne sumy ale jak mi sie uda znalezc to zapodam
Napisano Ponad rok temu
Mówię bzdura - wiem to od znajomego, który jest lekarzem i pracuje w Niemczech. Drobna uwaga - mówimy o honorowym krwiodawstwie, a nie o oddawaniu krwi do jakichś badań medycznych czy czegoś w tym stylu.bzdura ? daja duzo wiecej ! ale u nas tez mozna dawac za kase...
z tym ze potem sa problemy gdy taka osoba co dawala za kase ma wypadek lub cos zmusza ja do pobrania krwi z banku... wtedy sie placi i to duzo wiecej niz pieniadze ktore sie dostalo...
nie mam teraz linkow przy sobie potwierdzajacych i wskazujacych na konkretne sumy ale jak mi sie uda znalezc to zapodam
Napisano Ponad rok temu
no jak honorowe to nie dostaje sie kasy to chyba proste rozumie sie przez samo znaczenie slowa honorowe
a ja zostaje przy swoim caly czas
Napisano Ponad rok temu
honorowe = za free.
zwykle za kase.
ps. nie wiem czy to nie bylo 300 E. :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taaa, ma gorszy wpływy na organizm , no bo wiesz jak nieoddajesz karwi to musisz na nózkach albo rowerkiem :wink: , a jak oddajesz regularnie to MPK Ci daje za darmo sie bujać swoim taborem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Polak za oddanie krwi otrzymuje dziesięć czekolad. Za Odrą i Nysą jego niemiecki kolega zarabia ponad 1.500 zł– napisała "Gazeta Lubuska".
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
niby napisane ze juz sie nie oddaje ale gazeta chyba z palca nie wyssala tej histori - ciekawy temat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciąganie
- Ponad rok temu
-
Strzelajacy czlowiek ;D
- Ponad rok temu
-
Chrom organiczny
- Ponad rok temu