"Brzuszki", a kręgosłup
Napisano Ponad rok temu
Kto chętny, moge podesłać ABS II na maila.
Zdro
był bym wdzięczny

Napisano Ponad rok temu
Thanx from the mountain
J.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A widzisz link powyżej?ja też bym poprosił o ABS II [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

przy tzw. pełnym brzuszku do pracy włączają się do pracy mięśnie na których większości z was nie zależy (m.in. biodrowolędźwiowy) dlatego nie zaleca się juz robienia pełnych brzuchów, bo mięśień prosty brzucha można potem stosunkowo łatwo rozciągnąć (co jest przeciez bardzo ważne) a o b/l wie znikomy procent osób. I potem ten mięsień jest przykurczony, co bardzo przeszkadza przy robieniu np. szpagatu... he he... No i lędźwie są przy tym niepotrzebnie nadwyrężane. Jak ktoś ma problem z kręgosłupem niech zapomni o tym nienajfajniejszym ćwiczeniu...
Jeżeli chodzi o ręce to zwróćcie uwage, że jak trzymacie je za głową a do tego brode wysoko i łokcie na zewnątrz, to po serii brzuchów boli was nie tylko brzuch ale i kark. radzę trzymać ręce za głową (bez zaplataniu palców bo to wałśnie sprzyja szarpaniu za głowe... biedna głowa

Napisano Ponad rok temu
leżymy na plecach ręce pod pośladki (oczywiście swoje:P )i nogami rysujemy kolejno litery alfabetu... co o tym myślicie??
Napisano Ponad rok temu
u nas na sekcji czasami stosuje sie takie ćwiczenie:
leżymy na plecach ręce pod pośladki (oczywiście swoje:P )i nogami rysujemy kolejno litery alfabetu... co o tym myślicie??
Brzmi dziwnie i jakos nie potrafie sobie tego osobiscie wyobrazic. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przy tzw. pełnym brzuszku do pracy włączają się do pracy mięśnie na których większości z was nie zależy (m.in. biodrowolędźwiowy) dlatego nie zaleca się juz robienia pełnych brzuchów, bo mięśień prosty brzucha można potem stosunkowo łatwo rozciągnąć (co jest przeciez bardzo ważne) a o b/l wie znikomy procent osób.
Sorry za odgrzewanie kotleta, ale meczy mnie ciekawosc. Ten miesien biodrowoledzwiowy - komu na mi zalezy i do czego sie przydaje. Pytanie
zostalo sprowokowane tekstem ze wiekszosci z nas na nim nie zalezy, czyli musza byc jakies jednostki ktorym jednak zalezy i musza miec na to jakis powod.
Acha, ja wcale nie trolluje, naprawde jestem tego ciekawy

Napisano Ponad rok temu

Co się tyczy mięśnia biodrowo-ledźwiowego...to który to mięsień tak opisowo? Bo jeśli to jest ten o którym ja myślę, to może przy niektórych kopnięciach, albo przy unikach/odchyleniach tułowiem np. przed uderzeniami może pomagać. Ale to taka na siłę, lekko naciągana moja teoria, więc... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Trening po jedzeniu a zdrowie.
- Ponad rok temu
-
WSPOMAGANIE W SZTUKACH WALKI by POWER-ZONE
- Ponad rok temu