M.Nieto Toledo MN2524 - opinie
Napisano Ponad rok temu
Acha! Jak się wstawia obrazki w postach?
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegoś czasu użytkuję ten nóż. cięcie gałęzi, krojenie chleba (duże wiejskie bochenki ), arbuzy (doskonale tnie arbuzy ), czasem jakaś kiełbacha na grilla. Choć jest wielki, to jednak doskonale wyważony (prawie na samym jelcu) i dlatego mimo swej wielkości (klinga długości 230 mm) i ciężaru nie sprawia kłopotów w zręcznym posługiwaniu się nim oraz nie męczy reki. Choć jest wykonany ze stali 440C, to dobrze i długo trzyma ostrze (jakoś specjalnie hartowany?). Ostrze szlifowane wklęsło i profilowane. Po naostrzeniu goli włosy i tnie elegancko papier. Obecność dosyć długiego fałszywego ostrza świadczy o niezłych własnościach penetracyjnych. Choć nie nadaje się do noszenia przy pasku po mieście, to za paskiem na plecach i owszem :twisted: Pochwa skórzana, Jeśli ją przesmarować oliwką i trochę dotrzeć, to nóż "szybko z niej wyskakuje" w razie potrzeby. Rękojeść dobrze lerzy w dłoni. Elegancko i starannie wykonany. Złocone części rękojeści szybko matowieją i "schodzą". No cóż... to "tylko Hiszpan". Nie każdy urodził się Onasisem Chciałbym poznać opinie użytkowników tego noża. Jakie są wasze opinie o nożach NIETO?
Acha! Jak się wstawia obrazki w postach?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A przy omawianiu penetracyjnych właściwości chodziło mi oczywiście o fałszywe ostrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, nikt nie chce mi powiedzieć jak zamieścić obrazek w poście
http://www.forum-kul...showtopic=67073
pozdrawiam
mlodyraduh
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co mam odpowiedzieć ?
- Ponad rok temu
-
Mega foldery od CS
- Ponad rok temu
-
Kukri machete by Cold Steel - fotorecenzja.
- Ponad rok temu
-
Surefire - statystyka
- Ponad rok temu
-
CRKT - KISS
- Ponad rok temu
-
Ile wydaliscie kasy w sumie na swoje noze?
- Ponad rok temu
-
S&W HRT Boot - full tang?
- Ponad rok temu
-
pierwszy noz , pierwszy post :)
- Ponad rok temu
-
Blade Show 2004 - część druga relacji
- Ponad rok temu
-
S&W H.R.T. Combat Survival Knife