Pałka teleskopowa
Napisano Ponad rok temu
Na wstepie chcialem sie pokontaktowac z paroma osobami z Tego forum przez PW ale pisze ze musze wstapic do klubu po czym klik do martwego linka
Zostalem napadniety w zeszlym tygodniu i moim bledem bylo to, ze zamiast sp@# postanowilem grac bohatera przy czym nie wzialem pod uwage tego faktu ze napadniety zostalem przez jednego a dolaczylo pozniej 3 (reszte przemilczmy
Z oczywistych wzgledow moj wybor padl na teleskop (cwiczylem troche to w razie uszkodzen i tak jestem traktowany jakbym uzyl niebezpiecznego narzedzia
Kto wie gdzie mozna kupic w PL (najlepiej wysylkowo) ASP Airweight ? Moze ktos by na spolke sprowadzil itd. ? Ile by to kosztowalo ( w stanach 62$)? Zastanawiam sie czy wziac model 16' cz 21'
Moze polecicie jakas inna palke? (Cena gra role drugorzedna)
Z gory dzieki za podpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeczytałeś Ustawę o broni i amunicji? Link na górze działu.
zapoznalem sie z grubsza z calym forum, wiec tak przeczytalem. Posiadanie TAK uzycie NIE.
Napisano Ponad rok temu
Jak już to odwrotnie. Z posiadaniem teleskopów kwestia jest co najmniej wątpliwa prawnie. Osobiście zgadzam się z wykładnią Ustawy taką jak prezentuje Lord van Banan (tj. że teleskop na pozwolenie), choć w praktyce można go kupić w sklepach z bronią bez żadnych formalności.
A użycie? Jeśli tylko nie przekroczysz granic obrony koniecznej, to możesz użyć wszystkiego, nawet nielegalnie posiadanej broni palnej (były w Polsce takie przypadki). Tyle, że "przy okazji", wyjdzie na jaw, że miałeś coś bez pozwolenia i mogą cie za to skazać, ale to dwie odrębne kwestie. Choć - jak pokazuje praktyka, byłem keidyś na takiej sprawie w sądzie - wcale nie na pewno będzie za to wyrok...
Napisano Ponad rok temu
Posiadanie tak, użycie nie?
Jak już to odwrotnie. Z posiadaniem teleskopów kwestia jest co najmniej wątpliwa prawnie. Osobiście zgadzam się z wykładnią Ustawy taką jak prezentuje Lord van Banan (tj. że teleskop na pozwolenie)
A tu cie nie rozumiem? Mozna miec tasak, siekiere, rure a teleskopa nie mozna??? to moze na siekierke tez pozwolenie?
A użycie? Jeśli tylko nie przekroczysz granic obrony koniecznej, to możesz użyć wszystkiego, nawet nielegalnie posiadanej broni palnej (były w Polsce takie przypadki). Tyle, że "przy okazji", wyjdzie na jaw, że miałeś coś bez pozwolenia i mogą cie za to skazać, ale to dwie odrębne kwestie. Choć - jak pokazuje praktyka, byłem keidyś na takiej sprawie w sądzie - wcale nie na pewno będzie za to wyrok...
Co nie zmienia faktu, ze chce takowa zakupic
Wole byc oskarzony o uszkodzenie czyjegos ciala niz samemu byc uszkodzonym (ostatni przypadek jak "mlodziez" skakala jakiemus facetowi po glowie)
Poza tym jak udowodnia ze to moja palka? Zawsze mozna powiedziec, ze wyrwales napastnikowi. Czy jasno mozna wogole okreslic, ze uzyta byla palka teleksopowa a nie np. rurka?
Pod tym adresem znalazlem sklep, ktory nawet wysyla za granice:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tylko, ze koszty to polowa ceny teleskopa
P.S. Czy polska Policja ma bezproblemowy dostep do tego typu akcesorii ?
Napisano Ponad rok temu
jestem własnie na etapie wyjasniania sprawy :Przeczytałeś Ustawę o broni i amunicji? Link na górze działu.
czy pałka teleskopowa nadal jest bronią ???
musze powiedziec , że doszły mnie słuchy o jakims nowym podejściu MSWiA do tematu pałki...
napiszę jak będe wiedział cos konkretnego
Napisano Ponad rok temu
jestem własnie na etapie wyjasniania sprawy :Przeczytałeś Ustawę o broni i amunicji? Link na górze działu.
czy pałka teleskopowa nadal jest bronią ???
musze powiedziec , że doszły mnie słuchy o jakims nowym podejściu MSWiA do tematu pałki...
napiszę jak będe wiedział cos konkretnego
Hmm tylko od podejscia do ustawy czy rozporzadzenia dluga droga ale nie zapeszam, jak bedziesz co wiedzial to KONIECZNIE daj znac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiałem na ten temat kiedyś z panią, która w takim sklepie sprzedaje i oto co mi powiedziała: "Te elatyczne sprężynowe teleskopy sprzedaję jako szpicruty do konnej jazdy, do popędzania konia A te sztywne po prostu zamawiam u dostawcy i sprzedaję bez żadnych formalności."
Mozesz mi podac namiary na ten sklep z "osprzetem do jazdy konnej" moze oni mi sprowadza?
Co do drugiego wątku: jak zrobisz komuś duże "kuku", to ci udowodnią więcej niż ci się wydaje. Jeśli się oczywiście postarają.
Hmm jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie sie przeprowadzic do Stanow niedlugo to beda za darmo dzialki na Florydzie rozdawac to sie zastanowie 8)
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiałem na ten temat kiedyś z panią, która w takim sklepie sprzedaje i oto co mi powiedziała: "Te elatyczne sprężynowe teleskopy sprzedaję jako szpicruty do konnej jazdy, do popędzania konia A te sztywne po prostu zamawiam u dostawcy i sprzedaję bez żadnych formalności."
Mozesz mi podac namiary na ten sklep z "osprzetem do jazdy konnej" moze oni mi sprowadza?
Swoja droga to jaka polecasz Monadnock czy ASP ?Co do drugiego wątku: jak zrobisz komuś duże "kuku", to ci udowodnią więcej niż ci się wydaje. Jeśli się oczywiście postarają.
Hmm jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie sie przeprowadzic do Stanow niedlugo to beda za darmo dzialki na Florydzie rozdawac to sie zastanowie 8)
Napisano Ponad rok temu
no i wtedy dobrze by mieć papier świadczący otym że nie zdawałes sobie sprawy że to broń..Co do drugiego wątku: jak zrobisz komuś duże "kuku", to ci udowodnią więcej niż ci się wydaje. Jeśli się oczywiście postarają.
a swoja droga jestem zajebiście ciekawy jak mozna uznac pałke teleskopowa za NIE broń....w końcu interpretowanie przepisów ustawy to nie jakas tam bułka z masłem tylko powinno to być jedno raz na zawsze...
ale majac na uwadze niedoróbki naszyk legislatorów to policja może okazac sie wyznacznikiem prawa...smieszne i straszne..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fidma - namiar ci mogę dać, ale głowę daję, że nie sprowadzą. Kiedyś pytałem. Sami raz po raz mają czeskie, o innych nawet nie wiedzą gzdie szukać. To nie ich działka, a sprowadzanie jednej pałki markowej przez sklep to ch.j nie interes i dla ciebie i dla nich. Markowe teleskopy widziałem w Polsce w łódzkim Alercie i warszawskim Shargu. Dzwoń - pytaj. Albo skontaktuj się z którymś naszym forumowym dilerem (Piterem, Warem).
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
MMW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MMW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MMW
Napisano Ponad rok temu
Założę się, że każdego, kto tak się zbroi i cały ten szajs nosi zlałby pierwszy lepszy łobuzek, bo jak ma się tyle sprzętu to raczej ma się z psychiką problemy i raczej byłyby kłopoty z użyciem.
No chyba, że nosicie to po to, żeby w razie czego wyciągnąć to i powiedzieć : "Patrz jaki mam fajny młotek, Masz tu jeszcze maczetę i łańcuch tylko mnie nie lej."
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Chaos Dragon
- Ponad rok temu
-
Zanim zaczniesz machac batem, czyli BHP.
- Ponad rok temu
-
Plactick vis natural
- Ponad rok temu
-
Red Beast
- Ponad rok temu
-
galeria batow
- Ponad rok temu
-
bat syntetyczny - tutorial