No wiec tak. Jedziemy do jakiegokolwiek sklepu typu Castorama, OBI itp. i kupujemy rurke PCV grubosci palca. W moim wypadku jest to rurka do zimnej wody (najtansza, drozszej nie trzeba bo ta w zupelnosci wystarczy) 1/2". Dalem za nia okolo 5zl z groszami. Kupic trzeba od razu 3metry bo w takich ilosciach sprzedaja. Kupic jeszcze trzeba taka piankowa nakladke na rurke odpowiedniej grubosci zeby nam rurka przypasowala. Ja kupilem Otuline Poolflex 22/9 rowniez za okolo 5zl z groszami. Trzeba uwazac bo sa tez takie otuliny co sprzedaja je zwiniete ale one sie nie nadaja poniewaz sa za cienkie. Nasze sa dosyc sztywne. W dalszej czesci tutorialu bedzie je mozna zobaczyc.
Bierzemy wiec ta rurke i tniemy. Ja cialem kawalki o dlugosci 28cm, bo mniej wiecej tyle ma moj noz szturmowy ktory wzialem na miare.

Mamy cos takiego. Bierzemy teraz otuline i tniemy do dlugosci rurki. Tu uwaga. Trzeba wyciac z zapasem zeby otulina byla dluzsza niz rurka pcv. 2 centymetry wystarcza. Potem napisze dlaczego.

Tu widac nasza otuline. Jest dluzsza od rurki pcv. Teraz wkladamy rurke pcv do srodka otuliny i ukladamy tak zeby z kazdej strony do wypelnienia otuliny rurka brakowalo mniej wiecej tyle samo. Zaklejamy z obu stron tasma klejaca zeby nam nasza rurka nie wyleciala. Zaklejamy w taki sposob ze otulina zgina sie ciasno na rurke. Potem robimy to na krzyz ze na obu koncach mamy tasme a rurka pcv sie nie porusza.

Bardzo wazny jest zapas otuliny. Poniewaz otulina jest miekka, nie zrobimy zbyt duzej krzywdy partnerowi kiedy uderzymu go atrapa. Zapas otuliny na koncach naszego sprzetu sluzy do amortyzowania pchniec.

Nastepnie owijamy ladnie nasze atrapy tasma i sprzet jest gotowy.
Mam nadzieje, ze kazdy bedzie potrafil sobie z tym poradzic. W razie gdzybym cos pominal, albo gdy ktos chce sie o cos zapytac lub cos wyjasnic czy skomentowac to prosze pisac smialo
Pozdrawiam.