Tutorial - Jak zrobic Atrape
Napisano Ponad rok temu
No wiec tak. Jedziemy do jakiegokolwiek sklepu typu Castorama, OBI itp. i kupujemy rurke PCV grubosci palca. W moim wypadku jest to rurka do zimnej wody (najtansza, drozszej nie trzeba bo ta w zupelnosci wystarczy) 1/2". Dalem za nia okolo 5zl z groszami. Kupic trzeba od razu 3metry bo w takich ilosciach sprzedaja. Kupic jeszcze trzeba taka piankowa nakladke na rurke odpowiedniej grubosci zeby nam rurka przypasowala. Ja kupilem Otuline Poolflex 22/9 rowniez za okolo 5zl z groszami. Trzeba uwazac bo sa tez takie otuliny co sprzedaja je zwiniete ale one sie nie nadaja poniewaz sa za cienkie. Nasze sa dosyc sztywne. W dalszej czesci tutorialu bedzie je mozna zobaczyc.
Bierzemy wiec ta rurke i tniemy. Ja cialem kawalki o dlugosci 28cm, bo mniej wiecej tyle ma moj noz szturmowy ktory wzialem na miare.
Mamy cos takiego. Bierzemy teraz otuline i tniemy do dlugosci rurki. Tu uwaga. Trzeba wyciac z zapasem zeby otulina byla dluzsza niz rurka pcv. 2 centymetry wystarcza. Potem napisze dlaczego.
Tu widac nasza otuline. Jest dluzsza od rurki pcv. Teraz wkladamy rurke pcv do srodka otuliny i ukladamy tak zeby z kazdej strony do wypelnienia otuliny rurka brakowalo mniej wiecej tyle samo. Zaklejamy z obu stron tasma klejaca zeby nam nasza rurka nie wyleciala. Zaklejamy w taki sposob ze otulina zgina sie ciasno na rurke. Potem robimy to na krzyz ze na obu koncach mamy tasme a rurka pcv sie nie porusza.
Bardzo wazny jest zapas otuliny. Poniewaz otulina jest miekka, nie zrobimy zbyt duzej krzywdy partnerowi kiedy uderzymu go atrapa. Zapas otuliny na koncach naszego sprzetu sluzy do amortyzowania pchniec.
Nastepnie owijamy ladnie nasze atrapy tasma i sprzet jest gotowy.
Mam nadzieje, ze kazdy bedzie potrafil sobie z tym poradzic. W razie gdzybym cos pominal, albo gdy ktos chce sie o cos zapytac lub cos wyjasnic czy skomentowac to prosze pisac smialo
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
a jak zrobiłeś zeby wibrowała? i czy nie lepiej dac tasme mniej sliską, tak zeby ciut wzmocnic tarcie?
piszesz ze cytuje "Poniewaz otulina jest miekka, nie zrobimy zbyt duzej krzywdy partnerowi...." - chyba partnerce?
ale moze jestem nienowoczesny i sie czepiam...
w kazdym razie gratuluje.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za uznanie!hmmm. atrapa ladna.
To musisz zapewnic samemu. Przeciez Atrapa nie moze robic wszystkiego za Ciebie.a jak zrobiłeś zeby wibrowała?
To na poczatek. Co do tasmy tomozesz samemu dopierac jej fakture zewnetrzna. Domysl sie rowniez dlaczego atrapy sa wykonywane parami.i czy nie lepiej dac tasme mniej sliską, tak zeby ciut wzmocnic tarcie?
Nie dosc ze nienowoczesny to jeszcze masz uprzedzenia do ludzi o innych zainteresowaniach. Poczytaj sobie np. o Metroseksualnych.piszesz ze cytuje "Poniewaz otulina jest miekka, nie zrobimy zbyt duzej krzywdy partnerowi...." - chyba partnerce?
ale moze jestem nienowoczesny i sie czepiam...
No ja mysle!w kazdym razie gratuluje.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a tak na serio - dobrze ze ktos zrobił taki turtorial, zeby sie budowlancy nie powyrzynali na treningach.
ps. ale stosujcie tasme srebrną- nie wiadomo kiedy moze tro u was znajeżć wasza kobita i wtedy ciezko bedzie wytłumaczyc. a srebrne tak sie nie kojarzy.
Napisano Ponad rok temu
I wlasnie dlatego tasma jest czerwona.ps. ale stosujcie tasme srebrną- nie wiadomo kiedy moze tro u was znajeżć wasza kobita i wtedy ciezko bedzie wytłumaczyc. a srebrne tak sie nie kojarzy.
Kto wie, czy kobita nie bedzie chciala sama z wami posparowac...
Napisano Ponad rok temu
ja kiedys kombinowalem nad wyciskaniem atrapy z kleju poliuretanowego przezbrojonego szmata. lepiej mogloby to wygladac (bardziej nozowo).
Napisano Ponad rok temu
1. zamiast rurki używam babmusów.
2. robię broń z rękojeścią.
Rękojeść robię następująco:
otuliny ucinam tylko kawałek jak długie ma być ostrze i taśmą przyklejam do babmusa (który ma długości całej broni) tak żeby się nie zsunęła. Potem odcinam jeszcze taki mały 3-4 cm kawałeczek otuliny i robię z niej głowicę na koniec rękojeści, żeby nikogo drugim końcem nie zranić.
Wygląda to mnie więcej tak:
opis:
szare - otulina,
żółte - bambus
PS. trochę wygląda jak lightsaber, ale jest funkcjonale..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz powinno wejsc;)
Napisano Ponad rok temu
To jest wersja atrapy dla par mieszanychhttp://www.lacamore.com/shop/popup_image.php/pID/1071
teraz powinno wejsc;)
Napisano Ponad rok temu
Zrobilem sobie tez taki wibrator jak Liczmistrz pokazal i doszedlem do wniosku ze mnie nie odpowiada. Nie odpowiada mnie dlatego ze przy okraglej atrapie nie wiem gdzie niby ma byc to sotrze wiec dalem dwie rurki w otuline
To gdzie jst ostrze nie jest potrzebne mi do tego, żeby udowadniać że a ja cię trafiłem o strzem a Ty mnie tępą stroną itp. To informacja dla mnie.......się nie będę rozpisywał o co dokładnie chodzi bo zamotam, domyślcie się sami o co chodzi
oto mały faku
Te szare paski na rurkach od wody to taśma - trzeba troszkę usztywnić rurki co by się nie ruszały za bardzo.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A to ten niebieskawy pasek to oczywiście taśma izolacyjna żeby zaznaczyć gdzie rękojeść jest.
i gotowe
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ta rozebrana mi wyszła za duża trochę, ale następne juz takich rozmiarów jakich chciałem.
Ta gąbka poszarpana to z takiego zmywaka do naczyń jest
Ta z prawej to jak widać trochę już przeszła
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Bardzo wazny jest zapas otuliny. Poniewaz otulina jest miekka, nie zrobimy zbyt duzej krzywdy partnerowi kiedy uderzymu go atrapa. Zapas otuliny na koncach naszego sprzetu sluzy do amortyzowania pchniec.
Sposob prosty i jesli dziala to moze nie warto kombinowac... ale...
Sa jeszcze takie karbowane nieco gietkie rurki plastikowe. Uderzenie taka rurka nawet bez otuliny jest amortyzowane, bo jest ona sciskana - jakby sprezynowala. Mozna wiec kawalek takiej rurki mocno przykleic od "ostrego" konca atrapy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rany, Vince, temat-mamut a Ty dopiero teraz zauwazyles?bardzo dobry tutorial, liczmistrz. Podwiesilbym, ale nie mam tu uprawnien, Kenjiro ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Następny ;)
- Ponad rok temu
-
fajtery
- Ponad rok temu
-
Mam kuchenniaka....
- Ponad rok temu
-
Taki na szybko
- Ponad rok temu
-
Hunterek - Skinerek czyli Misfits
- Ponad rok temu
-
Stale na ostrza
- Ponad rok temu
-
Mirror finish
- Ponad rok temu
-
1/6 Roboty...wdrodze mój pierowordny
- Ponad rok temu
-
Kościany potworek dla każdego szamana ;)
- Ponad rok temu
-
Nastepny "kuchenniak"
- Ponad rok temu