mini Scocom vs Emerson SpecWar
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuję kilku porad
1.jak w temacie tj. mini Socom czy SpecWar
2.Clip point czy tanto dla EDC
3.ostrze gładkie czy combo dla EDC
dodam że potrzbne mi ostrze jak najbardziej uniwersalne
jedno ale na długo (aż stać mnie będzie na Sebenzę )
zdążyłem się już zorientować ,że to praktycznie jedyne forum gdzie coś konkretnie można się dowiedzieć więc liczę na pomoc.
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie nie tanto nie chisel i nie zabkowane
chodzilo ci o uniwersalnosc
a ww nie sa uniwersalne
Napisano Ponad rok temu
1. ja bym stawial na Socoma, na edc na pewno lepszy niz wiekszy i grubszy specwar. zwlaszcza jesli specwara dostaniesz z chsielgrindem.
2. zdecydowanie clippoint. tanto na codzienne noszenie raczej sie nie nadaje.
3. ostrze gladkie, chyba ze tniesz duzo lin kartonow grubych etc. jednak gladkie ostrze jezst z reguly bardziej uzyteczne i uniwersalne.
Mam nadzieje ze jakos pomoglem.
Napisano Ponad rok temu
tak też myślałem tylko ten
SpecWar jednak mnie męczył -
"oficjalny nóż wypraw kosmicznych NASA. Przeszedł jako jedyny najcięższe testy na poligonie doświadczalnym WhiteSands w USA"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki
tak też myślałem tylko ten
SpecWar jednak mnie męczył -
"oficjalny nóż wypraw kosmicznych NASA. Przeszedł jako jedyny najcięższe testy na poligonie doświadczalnym WhiteSands w USA"
w sumie to ze Specwarem możesz miec niejakie problemy, bo juz go nie produkują ...ja mam jego wersje z lekka podrasowaną 8) i sobie chwalę (ale nie ma ostrza tanto, no i jest combo),
no i zdecydowanie chiselek nie jest dla wszystkich :wink:
a ja i tak go lubię
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego i satysfakcjonującego wyboru...
Napisano Ponad rok temu
jak dla mnie bomba, 150$ [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na EDC najgorszy możlwiwy wybór to tanto, combo i chisel - nie ma chyba juz gorszego wyboru na EDC - takim ostrzem to możesz przebijać karoserie i ciąć liny - ale w zasadzie nic więcej.
drop pointem bez chisela tez mozesz ciac karoserie i liny:)
ja tam uwazam ze z glupszych patentow chisel jest najglupszy to fakt, ale ja tam nosze sobie male m16 tanto czasem i dobrze mi sie z tym, zyje- kwestia tego zeby miec jeszcze przyjemnosc ciecia i z noza.
ja mam wiec jedyna rzecz ktora dla mnie zabija specwara to ten szlif...
Napisano Ponad rok temu
Stal arcyzajebista (choć ukruszył mi się czubek po upadku na kafelki - pisałem o tym kiedyś) ale - kuuuurna - przeprofilowanie czubka zajęło duuużo czasu diamentem - twarde to-to jak diabli. Kolejna sprawa - ostrzenie - żeby to dłutko naostrzyć jak należy - trza mieć wprawę (i żaden TriAngel nie pomoże! - nie ten profil).
Generalnie - fajnie go mieć - na bezludnej wyspie - może mało ergonomiczny w użyciu (ba - wqrwiający nawet :wink: ), ale za to - nie do zarąbania, jednak gwoli wykonywania codziennych, miejskich czynności - poleciłbym Socoma...
-wój-
Napisano Ponad rok temu
i chyba okazało się , że przy tym budżecie (ok.150 usd) trza zostać microholikiem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
GERBER-pytanie
- Ponad rok temu
-
Strider tapeta (uwaga duży obrazek:) )
- Ponad rok temu
-
Kersaw Vapor w tytanowej "polewie"
- Ponad rok temu
-
Sklepy - ogólnie
- Ponad rok temu
-
Malutki folderek
- Ponad rok temu
-
Krakow znow zaprasza na picie ;)
- Ponad rok temu
-
Nowe forum: Whipmasters
- Ponad rok temu
-
drobiazgi
- Ponad rok temu
-
Rosyjska maczeta.
- Ponad rok temu
-
Jak poprawni ostrzyc ceramiczna ostrzalka pretowa?
- Ponad rok temu