SR101 ... INFI ... S30V ...
Napisano Ponad rok temu
"Here's a pic of a performance test done on a Swamp Rat Ratweiler made from SR-101 ... This is a knife that costs $178.95. Its Resiprene handled cousin only costs $128.95. THERE IS NOT A SIMILAR SIZED S30V BLADE ON THE PLANET THAT CAN DUPLICATE EVEN HALF OF THIS TEST RESULT.
INFI outperforms SR-101."
Czy to robi wrażenie? Czy to ma znaczenie? :wink:
I jeszcze fragment z 'warranty policy' Swamp Rat KW (dla przypomnienia ... 8) :
"YOU decide whether or not your knife should be covered by warranty. Do you want to give yourself a five year warranty... a ten year warranty... a lifetime warranty? Do you want to guarantee your knife against normal use... or do you want to guarantee your knife against insanely stupid over-the-top extreme abuse? Don't ask us... it's your decision. We will honor any guarantee that you give your knife against major damage."
Napisano Ponad rok temu
Na mnie wieksze wrazenie robi gwarancja - to sie nazywa pelny profesjonalizm i pewnosc co do niezawodnosci swoich nozy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... wg mnie lepiej tak zahartować klingę, aby można bylo coś faktycznie wyważyć, a nie aby się okazało, że po przyłożeniu pełnej siły nóż się gnie jak sprężyna zamiast pracować pełną siłą jak dźwignia.
Absolutna racja - ale zauważ, iż nóż jest wyginany z użyciem dźwigni, a więc przyłożona jest dużo większa siła, niż może być wywierana przy wyważaniu (które raczej wykonujemy ręką, prawda?). Im raczej chodziło o pokazanie, że nawet przyłożenie tak dużej siły nie złamie (biedny Mad Dog ...), a jeno wygnie klingę. BTW, ta wypowiedź Jerry'ego była w kontekście dyskusji wartości (w ekstremalnych warunkach) noży Stridera (stąd S30V) i Busse.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jerry może skoczyć Mickowi
Dokładnie to samo - ale na odwrót!! - mówią użytkownicy (wyznawcy ... :? ) Busse ...
Wspomniałeś kilka wspaniałych narzędzi (jestem zaskoczony, że Extrema Ratio znalazła się w tym towarzystwie ...) - a jak Twoim zdaniem ma się do nich taki customik jak Moose Hunter? Kiedyś był Twoim ulubionym (ale pominąłeś go w ewolucji ... 8) ).
Pozdr.,
C
Napisano Ponad rok temu
Testy wykonywane przez SRK lub Busse sa imponujace ale przydalaby sie nutka obiektywnosci czyli ktos z zewnatrz.
I byloby jasne za co sie placi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiście Camp Tramp/Ratweiler! :-)Np Strider MT vs MD ATAK vs Satin Jack vs GB 7'' vs ...
Cliff Stamp prowadzi tego rodzaju testy (choć mało porównawcze - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i 'badał' w nich m.in. GB, Project I, Battle Mistress Busse, Howling Rat.
Ostatnio męczy Green Bereta ... i tenże nie budzi w nim zachwytu. Ot, ciekawostka ... 8)
Napisano Ponad rok temu
Jerry może skoczyć Mickowi
Dokładnie to samo - ale na odwrót!! - mówią użytkownicy (wyznawcy ... :? ) Busse ...
Mam nadzieję, że wyczuwasz tą nutkę ironii
Napisano Ponad rok temu
:peace:Mam nadzieję, że wyczuwasz tą nutkę ironii
Idę rżnąć Howlerem i Moosem ... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Moose Hunter... to nie jest bynajmniej mój EDC. To nóż, który z przyjemnością zabieram ze sobą na działkę czy do lasu. Elegancka klasyka i dobra robota plus przyjemność z użytkowania. Ale nie chcę go styrać otwierając puszki ze śledzikiem czy mielonką, bo to prezent i chcę aby cieszył moje oko swoim idealnym wyglądem. Takie tam fanaberie...
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio męczy Green Bereta ... i tenże nie budzi w nim zachwytu. Ot, ciekawostka ... 8)
Ok moze jednak pominmy tego pana. Czytalem ta recenzje i pisze ze rekojesc jest m.in niewygodna... 8O co za bzdura. Mial na mysli reverse ale po co komu reverse przy 7 calach? Jedyne ale ktore widze w tym nozu to zastosowanie S30V zamiast A2.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Agresywne ciecie"
- Ponad rok temu
-
szybka pomoc
- Ponad rok temu
-
masz noz...nie pij
- Ponad rok temu
-
Komplet do kuchni
- Ponad rok temu
-
Sebenza + Militec-1
- Ponad rok temu
-
wieczna, bezwarunkowa gwarancja
- Ponad rok temu
-
bagnet z 1879
- Ponad rok temu
-
Master Cutlery
- Ponad rok temu
-
jaki SCYZORYK macie i jak go uzywacie ??
- Ponad rok temu
-
now y
- Ponad rok temu