Wayne Goddard
Napisano Ponad rok temu
Stal: VG-10 ,rekojesc: szary zytel, klips:srebrny,piaskowany
W zestawieniu z Military coby pokazac jak duze to jest
a jest wielkie 8)
Ogolnie w dloni lezy swietnie,jak tnie jeszcze nie wiem bo nie sprawdzalem , zniechecac moze kolor szarego zytelu ,ale na zywo wszystko wyglada naprawde super:szarosc stali ,klipsa ,rekojesci.....ladnie sie zgrywa.A jako EDC do szarych spodni....miodzio
jeszcze na koniec:
Poprostu Goddard w nowej uzytkowej formie 8)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Macalem jakis czas temu, nie rzucil mnie na kolana, ale to bardzo przyzwoity nozyk.
Napisano Ponad rok temu
Gacman powiedz cos o jakosci wykonania (blade play itd)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL... jakość wykonania taka jak inne Spyderco, nie gorzej i nie lepiej. Wyobraź sobie Endurę ale o innych kształtach i z szarą rękojeścią. A "blade play"... jakiś tam ma oczywiście, choć bardzo niewielki muszę przyznać. Ale jak silniej zaczniesz sprawdzać to i "blade play" rośnie... jak w każym zytelowym nożu bez linersów z resztą.
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie - jak dla mnie to taka wariacja "na temat".Wyobraź sobie Endurę ale o innych kształtach i z szarą rękojeścią.
Pewnie dlatego - ladny, ale "nie wzrusza"
Nie wiem, jakos tak mi sie wydaje, ze Spyderki wszystkie prawie podobne do siebie sa... Poza takimi "wyskokami", jak Dodo, czy inne Kiwi ofkors.
Napisano Ponad rok temu
Napewno obowiazkowa dla kogos kto ma starego Goddarda ,nad tym jakos mniej szkoda sie znecac.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
No nie, bez przesady... Goddard to dużo "spokojniejsze" kształty, nie ma garba, o wiele mocniejszy czubek, inaczej leży w ręku. Klasyczna linia po prostu... w odróżnieniu od dość specyficznej Endury. Poza technologią wykonania i materiałami więcej je dzieli niż łączy... wg mnie.No wlasnie - jak dla mnie to taka wariacja "na temat".
Napisano Ponad rok temu
Piter, a ta wersja ktora kiedys pokazales (z czarna polerowana rekojescia) z czego byla??
Napisano Ponad rok temu
Alez oczywiscie - chodzilo mi tylko o to, ze dla mnie prawie wszystkie noze sa podobne, a roznia sie wielkoscia - patrz "seria" Dragonfly-Navigator-Delica-Endura(-Police)No nie, bez przesady... Goddard to dużo "spokojniejsze" kształty, nie ma garba, o wiele mocniejszy czubek, inaczej leży w ręku. Klasyczna linia po prostu... w odróżnieniu od dość specyficznej Endury. Poza technologią wykonania i materiałami więcej je dzieli niż łączy... wg mnie.No wlasnie - jak dla mnie to taka wariacja "na temat".
Ten ma wiekszego garba, ten mniejszego, ten taka krzywizne ostrza, ten inna - ale wiekszosc (poza oczywistymi wyjatkami) jest w podobnym "klimacie". I stad "wariacje"
Wg mnie, ze sie tak powtorze dla przypomnienia
BM na przyklad sa w moim odczuciu bardziej zroznicowane - choc tez maja pare "cech charakterystycznych" i nie tylko o axis lock, czy owalna dziure tu idzie.
Odczucia, odczucia, odczucia... Omawiamy obrazki, to sie powywnetrznialem
Napisano Ponad rok temu
wystepowal tez w wersji Jr. oraz Baby ...co jak idzie sie domyslec oznacza coraz to mniejsze wersje tego samego noza
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Znowu Socom... Czarny Socom
- Ponad rok temu
-
Mała Sebenza dla ubogich ;)
- Ponad rok temu
-
Ontario RTAK
- Ponad rok temu
-
Swamp Rat Bog Dog
- Ponad rok temu
-
Metamorfoza mojego noża (projekt "motyl") :)
- Ponad rok temu
-
hołd złożony kamoludkowi...
- Ponad rok temu
-
Rodzina Państwa Noży
- Ponad rok temu
-
Moje malenstwa rodem z epoki kamienia lupanego :D
- Ponad rok temu
-
SRK po urlopie