co brać
Napisano Ponad rok temu
A na "zrobienie" szybko i "zdrowo" sily, sposobow nie ma.
Zreszta czy ta sila ma az tak znaczenie w bjj? Ja jestem od wielu moich kolegow cwiczacych duzo silniejszy, ale to ja czesciej przegrywam.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam 172 cm i nie całe 70 kg. Częściej walczę z cieższymi o 10-20 kg. Większość walk kończy sie remisem w czasie. Mój bilans jest taki, że mam więcej przegranych, w tym także z młodszymi i lżejszymi partnerami.
Wielokrotnie się przekonałem, że w walce bardziej się liczy technika niż siła.
Trener powiedział mi, że gdybym miał lepiej dopracowaną technikę, to mój bilans byłby lepszy. Często do skończenia techniki brakuje niuansów technicznych i kondycji, która w wieku 30 lat nie jest najlepsza.
A propo noszę kimono Champion Serwacha o gramaturze ok. 900 gr/m2. Wydaje mi się, że jest za gruby do ćwiczeń, bardziej się pocę i męczę w tym.
Jak myślicie, czy to wpływ na moją kondycję?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawa prosta ... trzeba wiecej cwiczyc
Widzisz satysfakcje nie daje latwa wygrana tylko wygrana z wymagajacym przeciwnikiem nawet jezli to poczatkujacy .
Napisano Ponad rok temu
Sila jest dodatkiem do techniki a nie odwrotnie. A ze nie radzisz sobie z fizolami - widac za malo techniki umiesz.
To norma ze lepsi technicznie klepia ciezszych o 20kg+ i duzo silniejszych. Dlatego ten sport jest piekny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oni nie sa lepsi technicznie tylko silniejsi fizycznie ciekawe jak ty bys se poradzil z fizolami w moim wielu genosha ja mam 17 lat a oni po 20 pare to powalcz z tymi fizolami złapie cie i nie pusci nie mam takiej siłyzeby rozerwac jego chwyt itd a sa na tyle kumaci ze ciezko sie ich mostkuje itd.
Ja mam 18 i waze 65kg. Moj najmlodszy sparingpartner ma 22. Chyba od nikogo z kim walcze nie jestem silniejszy fizycznie. Tak jest od 2 lat i jakos zyje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale przyjdzie kiedys dzień ze to ja ich bede składał jeszcze z 2, 3 lata
To po co narzekasz?
Narobiles szumu... mnie tez to czasem irytuje, ale dzieki temu szybciej sie uczysz, bo masz bardziej wymagajacych przeciwnikow. Znacznie wiecej plusow niz minusow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rodrigo Gracie Academy
- Ponad rok temu
-
BJJ Łomża