Neck Knife - prośba o radę
Napisano Ponad rok temu
Na starcie napiszę, że na nożach i stalach, to ja się za bardzo nie znam. Zajmuję się raczej tylko rzucaniem, ale im dłużej to forum czytam, tym bardziej mi się to podoba.
Moje pytanie jest następujące:
Znalazłem sobie na Swiecie Nozy kilka neck'ow i nie wiem, na który się zdecydować. Byłbym wdzięczny za jakieś rady, który wybrać i dlaczego.
1) Microtech Medalion
2) Emerson La Griffe
3) M.O.D. Scorpion Neck Knife
4) Camilus BKT-11 Becker Necker
i
5) Benchmade wystawiony jakiś czas temu przez Lorda von Banana, jeśli jeszcze go nie opchnął.
Z góry dzięki za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Jesli zalezy Ci na w miare duzym necku i nie przeszkadza Ci delikatna niewygoda noszenia - Medallion, Becker Necker.
Jesli szukasz czegos mniejszego, mniej utylitarnego, ale bardziej "zadziornego" - Emerson - Lagriffe.
Ja od siebie polecalbym neckera - doskonala pochwa z kydexu, w miare duze jak na necka ostrze, nienajgorsza stal wysokoweglowa no i jest najtanszy...
Napisano Ponad rok temu
I z góry mówię, Becker do noszenia na szyi się mało nadaje, za duży.
Ps. jeszcze go mam
Napisano Ponad rok temu
Jasno trzeba powiedzieć, że to nie jest nóż do wszystkiego 8)
Napisano Ponad rok temu
Tam to pewnie nie patrzyłeś, co? Nieładnie
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Fred
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A do czego mi ten neck knife? A bo ja wiem? Żeby mieć? Podoba mi się idea takiego noszenia noża, a Coldsteel True Flight Thrower jest odrobinkę za ciężki . Do samoobrony raczej nie. Zostałem zmuszony w swoim życiu do użycia noża dwa razy i nie chcę tego powtarzać. Sam dostałem raz i też mi się nie podobało. Tak więc raczej po to, żeby mieć przy sobie coś, co można łatwo ukryć prz życiu codziennym.
Teraz pytanko z trochę innej mańki. Przy neck knife'ach dość często powtarza się motym o potrzebie oplotu. Na stronce Stridera znalazłem opis jak coś takiego zrobić, ale jestem zmyślny inaczej :? i kilka rzeczy mi tam umyka. Pierwsza kwestia, to czy mi się wydaje, czy potrzeba dwóch linek do zrobienia tego? I druga kwestia: Jak już się zadobędę w jakiegoś necka, to jakiej linki użyć i czy jest ktoś w Szczecinie lub okolicach, kto się bawił w takie rzeczy i potrafiłby się ta wiedzą osobiście podzielić?
No... to chyba wszystko na teraz..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mowie o nozach Larry Rameya , cena 20- 50 $ ( !!!), tytan i naprawde dobrze lezace w rece noze
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a robi też pełnogabarytowe ze stali? stronka w przebudowie ceny zachęcają....a moze cos mniej znanego , do tego custom ale za bardzo przyzwoita cene . Jako bouns jeszcze z tytanu.
Mowie o nozach Larry Rameya , cena 20- 50 $ ( !!!), tytan i naprawde dobrze lezace w rece noze
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
(...)
pozdro
przepraszam za offtopik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tytanowe necki są COOL i pewnie w końcu się na jakiś zdecyduję, ale niestety, to nie ta sama kategoria trzymania ostrza co stal. Są za to inne zalety, jasne
Napisano Ponad rok temu
Fajne ceny ale mechanizm zakupu mnie nieco zbił z tropu :?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Pay Pal uzywaja wszyscy , a osobiscie wole podawac numer karty przez telefon niz przez web.
Napisano Ponad rok temu
Na czymś, co w Polsce nie działa mówiąc krótkomaly OT
na czym dokladnie polega paypal ?
Napisano Ponad rok temu
s.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Emerson
- Ponad rok temu
-
Tani folder
- Ponad rok temu
-
Świat się kończy ?
- Ponad rok temu
-
który nóż? ka-bar vs. SOG
- Ponad rok temu
-
Ciekawy link do Denchmade
- Ponad rok temu
-
Endura vs. PIKA - pierwsze wrazenia ;)
- Ponad rok temu
-
jaki prezent na 18 urodziny? ;)
- Ponad rok temu
-
nóż ufajdany klejem
- Ponad rok temu
-
EDC/SCYZORYK.. SCYZORYK = EDC !!?? - quasiTEST :)
- Ponad rok temu
-
blokada lock back???
- Ponad rok temu