Świat się kończy ?
Napisano Ponad rok temu
Nóż składany amerykańskiej firmy Master Cutlery zaprojektowany przez Toma Andersona, znanego projektanta noży. Posiada ostrze typu warncliff wykonane ze stali 440. Przed niekontrolowanym otworzeniem się klingi chroni blokada liner lock. Rękojeść wykonana jest z mocnego tworzywa sztucznego ABS. Zaletą jest 5 fluoroscencyjnych (świecących w ciemności) punktów, umieszczonych po obu stronach rękojeści.
Nóż posiada metalowy klips ułatwiający noszenie w kieszeni.
W zestawie otrzymujemy specjalny kluczyk, za pomocą którego możemy regulować, stosownie do swoich potrzeb, siłę otwierania się klingi.
Nietypowy kształt klingi, pozwala otworzyć nóż jedną ręką.
Dane techniczne:
Stal: 440
Ostrze: warncliff
Blokada: liner lock
Długość ostrza: 90 mm
Długość całkowita: 200 mm
Rękojeść: ABS
Waga noża: 120 g
Producent: Master Cutlery
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie nozyk musi byc niezwykle wygodny do noszenia z takim wystajacym ch wie czym
Otwieranie noza jedna reka, coz, trzeba bylo wielu swiatlych umyslow, zeby wymyslic taki sposob bo innego wszak nie ma...
Napisano Ponad rok temu
600$+
wyjasnienie Toma Andersona z knifecostam (bo nie wiem czy nazwy innych for mozna wymieniac ):
"I've been licensing some of my designs to Master Cutlery for a number of years - although I don't have anything to do with manufacturing or marketing those knives."
ale i tak jestem porazony :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Świat się kończy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy jednak widzę, jak tak piękny projekt może zostać tak totalnie z.....y i sprzedany w cenie odpustowego nożyka, to po prostu zakrawa mi to na jakies swietokradztwo nożownicze. Dlatego wiec świat się kończy.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jego projekty są świetne tylko że wyprodukowane przez MC nieprezentuja sie najlepiej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie produkt firmy a tylko design Toma.
Ale to jest rzeczywiscie komercja i sposob na zarabianie kasy wiec chyba nie ma sie czym podniecac
Napisano Ponad rok temu
Peter mnie zdziwilo poprostu z jaka firma wspolpracuje Anderson, co do tego ze zarabiac musi (niech mu sie szczesci i jak najwiecej) to ja wiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
gowniane materiały i wokonanie, stal miekka jak psia kupa
ale jak wezme w rękę to klei sie jak mało który nóż, lezy idealnie i wycgodnie jak cholera, mjut po prostu - tyle ze materialy i wykonannie chujowe, ale projekty ma miodzio
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Kieloon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
który nóż? ka-bar vs. SOG
- Ponad rok temu
-
Ciekawy link do Denchmade
- Ponad rok temu
-
Endura vs. PIKA - pierwsze wrazenia ;)
- Ponad rok temu
-
jaki prezent na 18 urodziny? ;)
- Ponad rok temu
-
nóż ufajdany klejem
- Ponad rok temu
-
EDC/SCYZORYK.. SCYZORYK = EDC !!?? - quasiTEST :)
- Ponad rok temu
-
blokada lock back???
- Ponad rok temu
-
Spyderco Native/Delica vs Kershaw
- Ponad rok temu
-
Z nożem na gada!
- Ponad rok temu
-
kolek vs dysk vs otwor w ostrzu