sensei Piotr Borowski 5 dan ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą komu jest potrzebne takie bicie piany? Nie ma nic innego do roboty?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi to stwierdzić ale się mylicie, jeśli uważacie, że ja chciałbym zachęcić Was wo wypowiadania się na temat poziomu technicznego Pana Piotra oraz tego czy zasłużenie dostał 5 dana czy też nie.
To nie leży w mojej naturze aby dyskutować na ten temat.
Moja ciekawość dotyczyła raczej czegoś innego.
Ale jak nie chcecie na ten temat rozmawiać to nie ma sprawy.
Temat uważam za zamknięty. :? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedynie na co się później czeka to wydanie certyfikatu z Hombu - a tak naprawdę, czy ktoś ma dany stopień zarejestrowany w Japonii, czy nie to nie ma to żadnego znaczenia, gdyż autorytetami są obecnie Shihani wymienieni powyżej, a nie Doshu. :wink:
Wallace (wygłaszający obrażoburcze tezy) 8)
No Wallace, miałem cię zostawić w spokoju, ale jak mówisz głupoty to muszę je prostować.
Przeczytaj międzynarodowy regulamin Hombu Dojo to się dowiesz jaki jest tryb nadawania stopni powyżej 4 dana.
Shihan rekomenduje na stopień a nie przyznaje go.
Autorytet ma Hombu i stojący na jego czele Doshu (doradcami Doshu są najwybitniejsi żyjący shihani). Znane są przypadki, że pomimo zdanego egzaminu czy nawet rekomendacji shihana Doshu czyli Hombu stopnia nie nadało. Albo nadało go kilka lat później.(żeby zrozumieć ten mechanizm jedno i wieloosobowej zasady rządzenia trzeba poznać lepiej specyfikę Japonii)
A zatem w przypadku Piotra któremu piątka sie jak najbardziej należy musimy zaczekać z pełnymi gratulacjami do stycznia 2005.
W tej chwili gratulujemy uzyskania rekomendacji Kanetsuki sensei.
Piotr jest wybitnym polskim instruktorem i obyśmy jak nawięcej takich mieli.[/b]
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiscie ciesze sie bardzo, ze moj sensei jest rekomendowany na 5 dana, zwlaszcza ze uwazam iz zasluzyl sobie na ten stopien.
Co do treningow u sensei Borowskiego - zeby ocenic trzeba samemu zobaczyc. To oczywiste, ze kazdy ma swoj wlasny sposob cwiczenia (zwlaszcza ktos z takim stazem jak sensei Piotr) i to czy komus odpowiada dany instruktor zalezy od indywidulanych predusypzycji.
Ja nie narzekam
Napisano Ponad rok temu
Autorytet ma Hombu i stojący na jego czele Doshu (doradcami Doshu są najwybitniejsi żyjący shihani). Znane są przypadki, że pomimo zdanego egzaminu czy nawet rekomendacji shihana Doshu czyli Hombu stopnia nie nadało. Albo nadało go kilka lat później A zatem w przypadku Piotra któremu piątka sie jak najbardziej należy musimy zaczekać z pełnymi gratulacjami do stycznia 2005.
Z ust mi te slowa szanowna Redakcja wyjela. Wlasnie mialam o tym napisac, bo jakos sie z Wallacem nie moglismy porozumiec. Teoria ktora Wallace wysnul jest bardzo piekna, chociaz interpretacja slow Sensei Tissier pozostawia troche do zyczenia:)), niemniej, jak do tej pory ciagle o faktycznie posiadanym stopniu decyduje certyfikat..a nie obietnica certyfikatu:) hihihihi...to tak jakby powiedziec: " mam 3 dan".. tylko jeszcze czekam na egzamin:)))...aaale w zasadzie to juz mam, bo i czas mam i pozwolenie na egzamin mam, i czuje sie na silach zdac. Tylko jakos, certyfikatu nie widac:)) Jeszcze chcialam dodac na koniec, ze nikt tu nie zamierza Piotrowi umniejszac zaslug. Wszystko to przez takich zawodnikow co to nie doslysza, a czego nie doslysza to zmysla. Ktos gdzies uslyszal, ze 5 dan...i juz bicie piany. A zaraz jeden drugiemu do oczu z pazurami...i dalej podejrzewac manipulacje i zawisc...Ludzie, dajcie pokoj. Kazdemu wedla zaslug...na kazdego przyjdzie pora...na siebie patrzcie...
Napisano Ponad rok temu
szczerze mowiac duzo bardziej cenilbym sobie certyfikat popisany przez Kanetsuka sensei niz doshu ale co mnie tam to dego jak ja nie mam zadnego z hombu:)
gratuluje Piotrowi Borowskiemu tego ze sensei Kanetsuka uznal ze jest on (jego aikido) wart nadania 5 dana
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nochmal iriminage
- Ponad rok temu
-
Pytanie do Pancera
- Ponad rok temu
-
Czyżby tylko polski problem?
- Ponad rok temu
-
Nasz mod
- Ponad rok temu
-
Tekatana jako zaawansowana forma meguri czyli KISS
- Ponad rok temu
-
Chcecie spróbować Jodo?!?!
- Ponad rok temu
-
Przeprosiny czyli lekcja pokory
- Ponad rok temu
-
Po prostu Jo :)
- Ponad rok temu
-
Aikidocy - Rodzice i ich pociechy
- Ponad rok temu
-
Próowaliscie Bokenów albo Bo czy Jo tego pana... ?
- Ponad rok temu