Nasze stopnie i style :-)
Napisano Ponad rok temu
3 kyu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od wczoraj 5 kyu Enshin Karate
gratuluję i życzę samych sukcesów na drodze Enshin :-)
o jeden krok bliżej do czarnego pasa
szacunek i duże Osu!
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Osu!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje , trzeba naprawdę silnego charakteru, żeby zdawac na stopnie uczniowskie mając wysoki stopień mistrzowski w innym stylu.
Korda
czy chcesz zacząc karierę na forum od ostrzeżenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odpowiem mu na pytanie: Treningi Enshin Karate rozpoczalem rok temu, trenowalem z czarnym pasem Oyama Karate i w gi z emblematami tego stylu gdyz nalezalem wtedy do W.O.K.O. Enshin i Oyama jak rowniez Kyokushin roznia sie miedzy soba (pisalem o tym wyzej) Gdy podjalem decyzje o wstapieniu do Enshin i ubralem gi z symbolami Enshin zdjalem tez moj czarny pas z OYAMA KARATE w ktorym mam 3 dana. Tydzien temu sensei u ktorego trenuje postanowil przyspieszyc moje sesje egzaminacyjne i przeszedlem testy egzaminacyjne od 10 do 5 kyu. Uznal ze moja znajomosc technik i kata Enshin Karate jest na tym poziomie ( nie jest tu mowa o umiejetnosci w walce) TO DWA ROZNE STYLE Korda. A w legitymacji Enshin Karate na stronie, stopnie i egzaminy wpisane mam 5 kyu Enshin i 3 dan Oyama. Mysle ze wyjasnilem Ci Twoje rozterki. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tez bym wolal 5 kyu w enshin .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tez bym wolal 5 kyu w enshin
Człowieku odpuść sobie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
6 marca miną 4 lata od egzaminu. Taka mała rocznica więc trzeba pomysleć o kolejnym... 8)
Napisano Ponad rok temu
Dzieki Maniak i Shindojo Co do bliskosci czarnego pasa to raczej troche potrwa (ogromna roznica miedzy Enshin a Oyama lub Kyokushin Karate w taktyce walki i kata choc tych ostatnich jest tylko szesc) mnie cieszy najbardziej spotkanie z kancho Niniomiya podczas seminarium w czerwcu i poznawanie stylu ktory mi naprawde odpowiada (rzuty,trzymania,podciecia i sprowadzanie do parteru oraz kopniecia w trzymaniu)
Ze swojej strony proponowałbym także sprawdzić czym jest karate shidokan. Myślę, że nie będziesz rozczarowany :wink: .
osu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
karate lublin
- Ponad rok temu
-
co wiecie o seitedo??
- Ponad rok temu
-
Bloki - historia
- Ponad rok temu
-
Soto-uke - Kanji
- Ponad rok temu
-
terminologia
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia Karate Do
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe -Grzegorza Krauze- (Shaolin Kempo)
- Ponad rok temu
-
Fukugo
- Ponad rok temu
-
4 rocznica smierci Andy Huga
- Ponad rok temu
-
Grzechy Kyokushin
- Ponad rok temu