Klasycy pakują walizki
Napisano Ponad rok temu
P.S. Mam nadzieję, że i nam w PFS trener zapasów da w tym roku wycisk. Pamietam, że Kenjiro czynił jakieś wysiłki w tym kierunku.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co proponuesz by uprościć najpierw
Kilka przykładów:
wózek młynek - zawsze oceniany tak samo!
wyjście z parteru - raz jest punkt raz go nie ma i jak wyżej A nie przypatrywanie się czy zawodnik użył inwencjo własnej czy został puszczony!
np. jest przepis który mówi, że w drugiej rundzie jeśli do końca walki zostało więcej niż półminut i któryś z zawodników dostał pasywność po raz drugi to jest zapinana klamra. NA CO TO KOMU???
Można by jeszcze mnożyć takich przykładów, nie za bardzo mi się chce pisać tego wszystkiego.
Napisano Ponad rok temu
Pietrass zgadzam się i mam propozycję zamiast wskazania sędziów wrazie braku rozstrzygnięcia w dogrywce zapinać klamrę wtedy zawsze ktoś zdobedzie tzw złoty punkt
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pod warunkiem, żeby wcześniej jej już nie było.
Zresztą klamra była potrzebna dla stylu klasycznego, bo w wolnym niezwykle rzadko zdarzają się bezpunktowe walki.
W wolnym klamra jest zbędna.
Napisano Ponad rok temu
co zmienic? moze wprowadzic stary system do dwóch przegranych walk, bez grup eliminacyjnych. Jednoznacznie określić kiedy sa punkty po wstaniu z parteru np. gdy wstal w kontakcie. Klamra mi się tez nie podoba bo troszke zalezy od interpretacji sedziów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoja drogą nie znam żadnego trenera zapasów, który trenowal by zawodników bjj, lub vale tudo, jestes chyba z trójmiasta, możesz nazwisko podac może znam. i podaj adresy klubów bjj w trójmieście.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
JEsteś klasykiem? i wolalbys w wolnym walczyc? co cie pociąga w wolnym?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KRVAVY cieszę się że zapasy znajdują zastosowanie w innych dyscyplinach, ale z tego co ty mówisz ratunkiem dla zapasów jest wchłoniecie go przez ine formy walki. Wydaje mi się ze to juz ne będą zapasy ani wolne ani klasyczne. Tylko elementy zaciągnięte z zapasów..
Chyba nie do końca mi o to chodziło. Zapasy są super takie jakie są. Chodziło mi tylko o kwestię reklamy, dotarcia do ludzi, którzy nie interesują się rywalizacja sportową w zapasach, a zajmują się lub interesują stylami chwytanymi.
Swoja drogą nie znam żadnego trenera zapasów, który trenowal by zawodników bjj, lub vale tudo, jestes chyba z trójmiasta, możesz nazwisko podac może znam.
Tu jest właśnie problem, że nie ma takiego trenera . Wiem, że w zeszłym roku Kenjiro czynił starania, żeby takiego trenera znaleźć, po to by poprowadził dla nas serię treningów. Może nawet kontaktował się w tej sprawie z Tobą. Z tego co wiem dotąd się to nie udało, co może wynikać z faktu, że o ile się nie mylę, w ogóle w Trójmieście jest tylko jeden klub zapaśniczy, czyli na nadmiar trenerów narzekać nie można
i podaj adresy klubów bjj w trójmieście.
Proszę bardzo. Tu masz adresy klubów bjj w Trójmieście.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
typujemy wyniki
- Ponad rok temu
-
czy w tv (ateny 2004) pokażą wkońcu zapasy??????
- Ponad rok temu
-
Co trenuje ten pan?
- Ponad rok temu
-
Igrzyska - Ateny
- Ponad rok temu
-
Olimpiada - medale
- Ponad rok temu
-
Stringi czy gacie???