Maksymalna skuteczność????????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie, w jaki sposób wytrenować techniki walki combat o maksymalnej skutecznośći. Chodzi mi o techniki kończące agenta, np. cios w krtań. Zdałem sobie sprawe, że znam teorie tych technik i teoretycznie można nimi i 2-3 gości zlać ale jak je wytrenować?? Ma ktoś jakiś pomysł. Ja osobiście planuje sobie wykonanie zbroi treningowych osłaniających te części ciała i nawalania ciosów również w nie.
gdybys na 31 wpisow przeczytal chociaz raz archiwum lub chociaz raz sproboweal wykazac sie pomyslunkiem wiedzial bys jak trenowac ciosy w krocze czy na krtan.
ale sadzac po pytaniu obstawiam ze po pierwsze i tak tego nie bedziesz cwiczyl a po drugie i tak tego nie umiesz.
z wyrazami szacunku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Na diabła ci to potrzebne??? Jeśli trenujesz jakąkolwiek udertzaną sztukę walki to będziesz umiał.
Jesteś (chcesz być) zawodowym zabójcą? Naczytałeś się za dużo powieści sensacyjnych... ja też czytałem Bracto Róży D. Morella, zajebista książka, ale ma się nijak do rzeczywistości.
Napisano Ponad rok temu
eee co takiego zlego jest w pracy zawodowego zabojcy?Jesteś (chcesz być) zawodowym zabójcą? Naczytałeś się za dużo powieści sensacyjnych...
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Dużo sparuje w konwencjonalnych technikach a tych nie używam więc ich stosowanie to czarna magia.
pomogę Ci... zakładam że umiesz wykonywać ciosy proste.
uderzając prostym, uderz jakie 5-10 cm. niżej niż normalnie na szczękę. Tam powinna być krtań sparing-partnera
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
widzisz Mort2 - wszyscy mowia ci to samo. Jezeli trafisz w szczeke to trafisz w krtan - i tyleDużo sparuje w konwencjonalnych technikach a tych nie używam więc ich stosowanie to czarna magia.
pomogę Ci... zakładam że umiesz wykonywać ciosy proste.
uderzając prostym, uderz jakie 5-10 cm. niżej niż normalnie na szczękę. Tam powinna być krtań sparing-partnera
:twisted:
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
jak bedziesz trenowal bardzo bardzo dlugo i bedziesz lał sie na ulicy 5 razy w tygodniu to wtedy moze bedziesz mial taki spokoj ze w duzym stresie bedziesz bardzo dokladny. bo na sparingach(m.in.w rekawicach calkiem inaczej trzymasz garde) i na treningach to raczej sie tego do konca nigdy nie nauczysz
pozdro
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem jak nauczysz sie za kazdym razem trafiac w miejsca takie jak krtan albo inne z tych konczacych to mozesz w malo groznej sytuacji zrobisz komus powazna krzywde i bedziesz mial powazne problemy(strużowie prawa). wystarczy ze bedziesz wiedzial gdzie sa takie miejsca i ta wiedze wykorzystasz w sytuacji gdy twoje zdrowie bedzie powaznie zagrozone. wcale nie mialem zamiaru tu sie wymadrzac pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I ototo chodzi...powiem ci tak, od dawna trenuje uderzenia na brode i jak sobie stoimy z kumplem na treningu to jest prosto,fajnie i wszystko wchodzi. ostatnio mialem okazje (nie z mojej winy) powalczyc w tlumie na pewnym wiejskim festynie i na kiolkanascie ciosow jakie oddalem w brode moze wpadlo z 10%, i w sumie powinienem byc zalamany ze zle trafiam :wink: , ale co mnie to obchodzi skoro ciosy i tak wchodzily na twarz i dzialaly.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Cieszy mnie niezmiernie, że to tylko takie baju-baju po przeczytaniu kilku książek sensacyjnych w wakacje.
( Jak kiedyś czytałem w książkach o takich magicznych ciosach w szyję tą częścią ręki między kciukiem i palcem wskazującym byłem pod wrażeniem. )
Przypominam kolegom : wakacje się wkrótce kończą!
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że działa. Podobnie jak wiele innych.muchol - popros kogos zeby ci pier*olnal w krtan z piesci i sprawdz czy to nie dziala
Pozdr
Ale tego nikt nie trenuje. Bo i tak nie wytrenujesz decyzji : stosować czy nie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Praca stop w Krav Maga kontra konkurencja
- Ponad rok temu
-
krav maga nie dla dziewczyn ? dlaczego?
- Ponad rok temu
-
Dracool 2004
- Ponad rok temu