Karate Kraków
Napisano Ponad rok temu
Thanks !
Napisano Ponad rok temu
Na stronce [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zapodano takie oto namiary:
Akademicki Związek Sportowy w Krakowie
ul. Krzywa 13/14, 31-149, Kraków
tel. (12) 422-97-98
Instruktor:
Jerzy Lelito 4 DAN
Zadzwon i sprawdz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:-) Bliżej pazdziernika na pewno zadzwonie. A pytam bo slyszlam , ze tam same czarne pasy na treningach ;/ Poza tym, to zwykle do AZS nie chca przyjmowac za bardzo poczatkujących. Nie wiem czy moje kyu wystarczy Może na forum pojawi się ktoś kto tam uczeszcza/ał ? :roll:
Ja tam kilka ładnych lat temu chodziłem - jeszcze na studiach. Wtedy były jeszcze treningi na salach WF AGH - teraz z tego co słyszałem ćwiczy tylko mała grupka i chyba nie ma treningów na AGH. Z duża dozą prawdopodobieństwa treningi mogą się dobywać na salkach Krakowskiego Szkolnego Ośrodka Sportowego Al. Powstania Warszawskiego 8 (niedaleko Ronda Mogilskiego).
A co do stopnia to myślę, że raczej nie będzie problemów. Przynajmniej za moich czasów nie było. No i od niektórych czarnych pasków z tej grupy można się dużo nauczyć (np od WS).
Jeśli masz takie możliwości to bardziej bym polecał treningi KT u sensei Pawła Janusza 3 dan - on prowadzi sekcje w Niepołomicach i okolicach (bardzo dobry instruktor polecam). Tyle że do Niepołomic jest kawałek. Ale może teraz ma też jakąś sekcję w Krakowie.
Weź z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] namiary skontaktuj się i zasięgnij informacji.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
[Piotrek] Taaak, mówimy o Wojtku Szarku? Duża wiedza i umiejętności - umie dobrze i celnie trafić
Jeśli masz takie możliwości to bardziej bym polecał treningi KT u sensei Pawła Janusza 3 dan - on prowadzi sekcje w Niepołomicach i okolicach (bardzo dobry instruktor polecam). Tyle że do Niepołomic jest kawałek.
[Piotrek] Tu się z kolegą zdadzam. Z resztą Paweł to uczeń sensei Lelito.
Ale może teraz ma też jakąś sekcję w Krakowie.
[Piotrek] Można też próbować do sensei Ireneusza Dworakowskiego. Ma sekcje w Tyńcu i okolicach (namiary u jednego z powyższych). To też wychowanek sensei Lelito. Generalnie treningi u sensei Lelito i jego podopiecznych wspominam bardzo miło. Doskonała technika, nikt nie kryje wiedzy, nikt nie katuje niższych stopni. Egzaminy z prawdziwego zdarzenia. Tam nie jest tak, że "tę technikę tak się wykonuje bo tak jest i koniec..." wszystko jest tłumaczone, dlaczego tak a nie inaczej itd.
Reasumując - gorąco polecam.
Pozdrawiam
Piotrek S
Napisano Ponad rok temu
O Lelito wszystko można powiedzieć tylko nie to że uczy dobrej techniki. W przeciwieństwie np. do Pawła Janusza. Ale to tylko moja opinia...
Napisano Ponad rok temu
Jesli to AZS, to jedynym wymaganiem sa chyba checi do treningu :wink:
Na stronce [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zapodano takie oto namiary:
Akademicki Związek Sportowy w Krakowie
ul. Krzywa 13/14, 31-149, Kraków
tel. (12) 422-97-98
Instruktor:
Jerzy Lelito 4 DAN
Zadzwon i sprawdz.
a czy w linkowni nie ma przypadkiem linku do strony jego klubu "krakowiak"?
Napisano Ponad rok temu
http://www.master.krakow.pl/
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Calkowicie sie z Kolega zgadzam . Pawel jest po prostu swietny. Juz w tamtym roku mial otworzyc sekcje w Krakowie ale nie wiem jak wyglada sytuacja dzisiaj. Ale wydaje mi sie ze oplaca sie jezdzic nawet do Niepolomic i pocwiczyc na naprawde dobrym treningu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety pewnie nie bede miała okazji potrenowac u sensei P.Janusza, poniewaz słyszałam, ze ma sie zając głównie szkoleniem dzieci.( A ja dzieckiem to juz nie jestem :roll: ) We'll see :wink:
Thanks za linki i odp. 8)
Napisano Ponad rok temu
... poniewaz słyszałam, ze ma sie zając głównie szkoleniem dzieci...
to chyba niemozliwe
Napisano Ponad rok temu
... poniewaz słyszałam, ze ma sie zając głównie szkoleniem dzieci...
to chyba niemozliwe
Chyba na pewno niemożliwe!!! 8O
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
No ja nie wiem , czy to juz teraz nastapi. Pokazywano mi kiedys ten artykuł.Na szczescie Dziennik ma tez archiwum w necie.
Pozdrawiam.
mysle, ze warto pojsc i sprawdzic. nie sadze, zeby zrezygnowal z zajec z doroslymi, a poza tym to i tak bedzie jego klub i bedzie nad tym sprawowal piecze
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że trzeba pójśc i zobaczyć co i jak! A jeżeli nawet Paweł nie bedzie prowadził zajęć to Michał też jest świetny!
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że trzeba pójśc i zobaczyć co i jak! A jeżeli nawet Paweł nie bedzie prowadził zajęć to Michał też jest świetny![/quote]
No, no ... widzę że i Michał ma wielbicielki
W tym cytowanym artykule z DP jest taka wzmianka:
" ... Na zawodach zjawil sie tez drugi moj brat Grzegorz i grupa studentow z Uniwersytetu Jagiellonskiego, bo tam prowadzimy sekcje."
Czyli jest sekcja w Krakowie pod nadzorem Pawła prowadzona. Więc jak ktoś chce trenować KT w Krakowie to ma wybór.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KURS INSTRUKTORA SPORTU: część specjalistyczna: KARATE
- Ponad rok temu
-
Ushiro kata
- Ponad rok temu
-