Motylek - jak "machać" ?
Napisano Ponad rok temu
Wygląda interesująco.Cały czarny,rękojeść stalowa,blokadę da się zmienić z lewej na prawą i odwrotnie,regulowana sztywność głowni śrubami.Mooooże kiedyś coś pomyślę nad tego typu lepszym nożem ,narazie sam mam jakiegoś bazarkowego motyla od kumpla.Ostatnio ćwiczę trik -rozkładanie noża w dany sposób:
między kciukiem a palcem wskazującym trzymam "głowicę"i przytrzymujem dzyndzla tymi samymi palcami.Całoś-z otwartą lub złożoną głownią jest skierowana w dół.Szarpnięcie ręką w dół i w górę i motyl szybko się składa/rozkłada.Na początku połówka z dzyndzlem musi być dalej od twarzy niż druga.Jak się to szybko robi to można mieć złudzenie noża ałtomatycznego(na pierwszy rzu oka).
Napisano Ponad rok temu
Moze sie samemu nauczyc metodą prób i błędów...chodzi oczywiscie o posługiwanie sie motylkiem.mialem... benchmade 46.
Napisano Ponad rok temu
Będzie bolało... coś o tym wiem (w ciągu 2 tygodni, nóż 6 razy wbił się w moją rękę i 3 razy się pociąłem). Kupa zabawy z tym balisongiem...Moze sie samemu nauczyc metodą prób i błędów...chodzi oczywiscie o posługiwanie sie motylkiem.mialem... benchmade 46.
Napisano Ponad rok temu
Ja własnie skończyłem sie golic tempą żyletką w ziemnej wodzie, zaden nóż mi straszny nie jest 8)Będzie bolało... coś o tym wiem (w ciągu 2 tygodni, nóż 6 razy wbił się w moją rękę i 3 razy się pociąłem). Kupa zabawy z tym balisongiem...Moze sie samemu nauczyc metodą prób i błędów...chodzi oczywiscie o posługiwanie sie motylkiem.mialem... benchmade 46.
Napisano Ponad rok temu
Napiszcie co sądzicie o tym nożyku z militaria, bo mnie też to ciekawi. Tylko piszcie pod kątem recenzji noża klasy nisko-średniej, bo wiem, że rewelacja to to nie jest i texty w stylu "mój benchmade 46 lepszy" mnie nie satysfakcjonują .
PS. Witam szyskich na forum, bo to jest mój pierwszy post tutaj. Mam nadzieję że siem czegoś od Was nauczę o nożach i może mnie to skłoni do nauki walki nożem "na poważnie".
Pozd.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kama - poszukiwana instrukcja użytkowania :)
- Ponad rok temu
-
Kerambit czy Gunting ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Kierowca zabił pasażera nożem sprężynowym
- Ponad rok temu
-
Szkoly walki bronia w Wawie??