Pomysł na matę ??
Napisano Ponad rok temu
Macie może jakiś dobry pomysł na matę??
Nie proszę jednak o adresy sklepów . Chciałbym dokonać tego cudu własnymi rękoma oszczędzając trochę kaski.
Pobiegałęm już trochę po vortalu i dawniej znalazłem jakiś temat z gotowym rozwiązaniem. Teraz zmęczony walką przed monitorem proszę o pomoc .
Jeśli znacie adres podobnego postu lub macie doświadczenia rękodzielnicze w tej materii ... pomóżcie.
"-Pomożecie??"
"-Pomożemy"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POzdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Macie może jakiś dobry pomysł na matę??
Kiedyś jeden człowiek doradził żeby kupić kilkanaście metrów kwadratowych filcu i naciągnąć na to brezent. Taka mata będzie odpowiednio sprężysta. Nigdy nie zrealizowałem tego pomysłu i trudno mi się pod tym podpisywać. Może jednak Ci się przyda.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Na takie pomysły czekałem, bez moralizatorstwa a krótkie i rzeczowe ... filc ... gąbka ... wata ... zaraz sobie posprawdzam jak to wygląda cenowo i co lepsze jakościowo. A moze dokonam jakiejś kombinacji ... bynajmniej nie alpejskiej.
Pozdrawiam serdecznie.
Napisano Ponad rok temu
to jak sprawdzisz ceny, zamiesc taka orientacyjna cene maty domowej roboty na forumDzięki chlopaki, wiedziałem gdzie się zwrócić .
Na takie pomysły czekałem, bez moralizatorstwa a krótkie i rzeczowe ... filc ... gąbka ... wata ... zaraz sobie posprawdzam jak to wygląda cenowo i co lepsze jakościowo. A moze dokonam jakiejś kombinacji ... bynajmniej nie alpejskiej.
Pozdrawiam serdecznie.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki chlopaki, wiedziałem gdzie się zwrócić .
Pozdrawiam serdecznie.
A może otworzysz sklep z super tanimi matami??
Napisano Ponad rok temu
Jedyny problem to transport, który podraża całą inwestycję. W 2000 roku przewoziliśmy 56 metrów kwadratowych maty z Piły do Warszawy. Akurat tyle się zmieściło do vana. Przewóz kosztował około 700 zł i trwało to 10 godzin. Więc tanie maty muszą być produkowane w miejscu docelowym, w przeciwnym razie nie będą już takie tanie.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
hehe kiedys widzialem tez karimaty za jakies tam grosze. Bierzesz takich kilka i po obszyciu masz mate jak znalazl. Byle by byly to te grubsze piankowe.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Jedyny problem to transport, który podraża całą inwestycję. W 2000 roku przewoziliśmy 56 metrów kwadratowych maty z Piły do Warszawy. Akurat tyle się zmieściło do vana. Przewóz kosztował około 700 zł i trwało to 10 godzin. Więc tanie maty muszą być produkowane w miejscu docelowym, w przeciwnym razie nie będą już takie tanie.
Silvio
Niestety tak jest, że w większości klubach największym problemem jest tatami, a raczej jej brak, bądz zapotrzebowanie na jej większą ilość, nie wspominając już o cenach.
Napisano Ponad rok temu
to jak sprawdzisz ceny, zamiesc taka orientacyjna cene maty domowej roboty na forum
Jak tylko sie zorientuje w roznych wariantach, dam znac by nie pisac byle czego . Na razie tylko moge rzec, ze gąbke (120x200x5) mozna zakupic za 40 zl. Tutaj mozna sie jednak zwrocic do znajomego tapicera 8) Mam kilka pomyslow jak obnizyc koszty, ale na ten temat zrobie wypracowanie 8) oparte na praktyce.
Słówko "super" nieszczególnie mi się podoba, ale sklep ... czemu nie:)
Napisano Ponad rok temu
Kilka razy się tarmosiłem na "wykladzino podobnym dywaniku" i niepolecam! Strasznie mozna sobie pozdzierac łokcie, kolana...Na upartego mozesz zrobic tak-na podlodze ( lespzy jest trawnik) kladziesz kilka dywanow ( ale takich bardziej wykladzino podobnych,niz "puszystych misiow") i masz juz pseudo mate.ale to raczej desperacja i "macgayveryzm" widziany gdzies dawno temu u nzjaomego kumpla
Napisano Ponad rok temu
"-Pomożecie??"
"-Pomożemy"
jako wielbciel historii prl musze sprostowac, tak naprawde to brzmialo tak
"-POMOZECIE?!
(kilku robotnikow krzyczy, reszta milczy)
-pomozemy...
-POMOZECIE?!!!!
(wieksza grupa robotnikow krzyczy, reszta milczy)
-pomozemy!
(wkur**wiony i zdesperowany gierek krzyczy)
-POMOZECIE????!!!!!!!!!!!!!!
(robotnicy odpowiadaja z entuzjazmem zeby sie odpie**olil)
-POMOZEMY!
Napisano Ponad rok temu
Fajnie by bylo zeby ten temat nie umarl smiercia naturalna.
Napisano Ponad rok temu
tak mialo byc, przepraszan za podwojny post ale mogl sie ktos pomylic i zle zrozumiec.
Napisano Ponad rok temu
Filc jest fajną sprawą ale jest cholernie drogi.
Ja swoja małą salkę sprzętową wylożyłem przyklejoną do podłogi karimatą na którą jest znów naklejona karimata.
Jest tego okolo 2- 2,5 cm grubości.
A gdyby było cos taniego to i pod tą karimatke mozna wyłożyć żeby można było pady robić na luzie.
Ale wata się zbije i będzie twarda poza tym kosztuje sporo.
Karimaty takie liche można kupić w jakimś tesco czy cuś po 10 czy 15 zł.
Wszystko zależy ILE tej maty chcesz mieć bo jak 10 na 10 to moze lepiej kupic oryginał bo dłuzej wytrzyma
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kit? ;)
- Ponad rok temu
-
Trening walki wręcz chińskich terrorystów!!! OMG!
- Ponad rok temu
-
Artykul o MA (ang.)
- Ponad rok temu
-
SW w Jastrzębia Zdroju
- Ponad rok temu
-
Jak wyglada podzial na grupy w waszych sekcjach?
- Ponad rok temu
-
Powstanie Warszawskie
- Ponad rok temu
-
Prawdopodobnie darmowe ogladanie walk
- Ponad rok temu
-
Bruce Lee
- Ponad rok temu
-
Sztanga co i jak