Pierwszy trening MT
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekaw jak wyglądał wasz pierwszy trening MT? Przyszliscie na sale i co ? Chodzi mi głownie o atmosfere.. o usposobienie thaiowców...o to jak podeszli do ciebie zawodnicy i trener... czy traktowali raczej jako intruza i potrzeba było troche czasu zanim się przekonali.. czy od początku byli pomocni.
Z doświadczenia wiem, że pierwsze treningi są najgorsze. Mam za sobą 1 rok kyokushina (zrezygnowałem bo nam zmienili trenera na jakiegos młodego bufona, który strasznie się woził i próbował uświadomić nam jacy jesteśmy słabi, a jaki on jest za to boss - dużo osób wtedy odeszło) i 1,5 roku capoeiry (zlikwidowali mi sekcje ). Teraz mam zamiar zapisać się na Muay Thai.
Wypowiedzi kickboxerow i bokserow także będą pomocne .
Napisano Ponad rok temu
nie ma czegoś takiego jak "usposobienie thaiowca", czy "usposobienie karateki". wszystko zależy na jakich ludzi trafisz - sam widzisz że kyokushin ćwiczą zarówno ludzie w porządku, jak i bufony. na to nie ma reguły. jak akurat trafiłem na tych pierwszych i na dobrego trenera, ale to nie znaczy że tak jest wszędzie, więc nie sugeruj się czyimiś doświadczeniami tylko nabądź własne, słowem - idź na trening i się przekonaj. aloha.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Usprzętowienie
- Ponad rok temu
-
POMOCY! [WROCŁAW]
- Ponad rok temu
-
Spotkanie - Gala w Lubeck (Niemcy)