Mój projekt folderka a'la kershaw chive
Napisano Ponad rok temu
Eee... może skończmy fotograficzne opowieści, zanim nas Mrozik wyklnie
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
faktycznie temat jakby nie o tym troszke
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
A tak powaznie, konczac temat - jakakolwiek byle nie najtansza cyfra, koniecznie statyw i popoludniowe swiatlo zachmurzonego nieba to wszystko co potrzeba. Reszta to inwencja wlasna przy kompozycji.
No dobra juz skonczylem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- ostrze wyprofilowane, fałszywe ostrze również, wypiłowany kształt pod mechanizm blokujący, wykoanana blokada ruchoma - 1h za tokarką. Tak poza tym to chyba z 3h profilowałem ostrze.
- Mechanizm na sucho działa!!! Jeszcze nie jest dobrze poskręcany ponieważ mam wielki problem - po odpowiednie śrubki muszę jechać specialnie do wrocławia - a na to nie mam czasu
- znalazłem sprężynę więc będzie juz teraz otwierany automatycznie - do końca tygodnia powinienem skończyć. Pozostało jeszcze tylko założyć i dopasować sprężyny, doprowadzić powierzchnie ostrza do pożądanego stanu i jeszcze raz, finalnie przepolerować okładki.
Napisano Ponad rok temu
kurcze, jak tak piszesz, to wychodzi, ze zrobienie foldera to zadna filozofia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Wyszlo Ci to naprawde dobrze.
Tylko czy te okladki nie sa za grube w stosunku do ostrza??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Co do obróbki ciplnej to chyba zrezygnuje - ostrza które wcześniej z tego wykonałem długo trzymają ostrość i nie mam co do nich zastrzeżeń.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Ciezko jest w D2 wywiercic dziure??
Faktycznie wierciles to zwylkymi wiertlami?
No i czym w koncu nadales szlif ostrza?
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kształt ostrza nadany pilnikiem i papierem ściernym.
Jesteś swój gość!!!
Napisano Ponad rok temu
No znalazłem imbuski!!!Osadziłem kołek blokujący nieruchomy, wsadziłem sprężynkę od zapalarki i działa świetnie. Najbardziej podniecający jest ten "klik" przy zatrzaskiwaniu się blokady. Jutro pozostała polerka i wstawienie sprężyny otwierającej. Jak wróci mój aparat to powżucam wiecej zdjęć i filmik z pokazu sił. Pozdrawiam Mrozik
- mów mi tak jeszcze!Jesteś swój gość!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak waszmosc mozesz to strzel jakis filmik, otwieranie, zamykanie i takie tam.
Napisano Ponad rok temu
A mowili, ze samemu zrobic folder to arcymagija jakas i w ogole tylko dla Wielkich Mistrzow i takie tam... 8O
Jak waszmosc mozesz to strzel jakis filmik, otwieranie, zamykanie i takie tam.
No proste to to nie było - kilka niedospanych nocy bo potok myśli mnie zalewa wieczorem, kilkanaście godzin spędzonych w warsztacie, złamane wiertło, złamany gwintownik, zgubione śrubki, pot liczony w hektolitrach, kilka arkuszy papieru, no i "Precyzja i dokładność - oto do czego dążyć każdy powinien." to moje motto więc bez pośpiechu i 10 razu przemyśleć trzeba to co się robi. Tak poza tym to najważniejszy jest projekt najlepiej w czymś wektorowym - puźniej wsztstko pasuje, gra i działa - tak jak to było zaplanowane. Filmiki to w niedziele jak mój aparat z wakacji wruci.
Napisano Ponad rok temu
i nie chodzi o to ze zrobienie foldera to jakis straszny problem tylko wybrałeś obcje blokady wymagającej niesamowitej dokładnosci i za to poklon
ja daaaawno temu tez popełniłem folderek ale taki najprostszy
okładki tekstolit grubosci 5 mm blokada to blszka sprezynujaca z otworem na ząb na ostrzu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stal na długie ostrze
- Ponad rok temu
-
Do tych co w stali dłubią...
- Ponad rok temu
-