Mój projekt folderka a'la kershaw chive
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam mrozik
Napisano Ponad rok temu
jak juz skonczysz , napipsz tez cos o kosztach - tzn. ile mniej wiecej trzeba miec gotowki, zeby sie na taki projekt wazyc...
Napisano Ponad rok temu
Wiertarka stołowa (najtańsza 150zł)
wiertła (najtańsze 10zł komplet)
Piłka do metalu (najtańsza ok 15zł komplet)
pilniki iglaki (najtańsze 6zł komplet)
papier ścierny 1 arkusz - 1,50zł
materiał to jakieś 20zł
+ śrubki, kołki i tulejki - 20zł
narazie ostrze jest nie wykończone i nie wyciete do końca ale pokazuje jak to bedzie wyglądać mniej wiecej. Dzisiaj wyprofilowałem okłądki i przepolerowałem je wstępnie
Napisano Ponad rok temu
Życzę stosowania Twojego motta w trakcje całego projektu - przy folderku niezbędne.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wyglada super.
Czekam na kolejne foty
Napisano Ponad rok temu
Ladna robota. dawaj nastepne fotki, albo idz lepiej do garazu i koncz szybko noz i potem dawaj fotki calosci i poszczegolnych elementow :-)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obejrzyj jak to robia mistrzowie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
No daj spokój chłopie. Walisz porady, mając zerowe doświadczenie.
Mrozik, to małe ostrze i ciężko będzie je chwycić w dłonie.
Mając do wybory taki warsztat jak Twój, spróbowałbym najpierw wstępnie na szlifierce stołowej z kamieniem, potem troszeczkę na taśmowej, ale ostatecznie ręcznie pilnikiem.
Pilnikiem, gdyż przy narzędziach elektrycznych bardzo łatwo o "jeden ruch za dużo". Pilnikiem można powoli, dokładnie i co najważniejsze - z pełną kontrolą tego co robisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda pieniędzy na fotografa!!
Napisano Ponad rok temu
Dobra cyfrówka z dobrym zoomem załatwi sprawę.
Szkoda pieniędzy na fotografa!!
i jeszcze tylko jakiś pomysł na zdjęcie :wink:
pozdrawiam
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
KKamil, zrobiłeś coś, że wiesz? Czy podpierasz się zdjęciami z netu?
No daj spokój chłopie. Walisz porady, mając zerowe doświadczenie.
Stary to ja Cie szanuje i lubie za to co robisz a Ty mi tu z takimi tekstami wyjezdzasz??
Po pierwsze primo: to czy fakt ze nie wstawilem ani jednego zdjecia zrobionego wlasnorecznie noza na forum jest wykladnikiem mojej wiedzy i doswiadczenia??
Po drugie primo: czy trzeba zrobic akurat noz zeby miec jakies pojecie o szlifowaniu i generalnie obrobce ubytkowej??
Dobra cyfrówka z dobrym zoomem załatwi sprawę.
Nie chcialbym byc zlosliwy w tym miejscu, ale czy aby napewno chodzi Ci o zoom??
Czy moze mowiac zoom miales na mysli dobra optyke?? - jesli tak to ok, rozumiem pomylke
Bo IMHO przy robieniu takich zdjec akurat zoom ma najmniejsze znaczenie. Wazna jest dobra optyka i macro
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Po drugie primo: czy trzeba zrobic akurat noz zeby miec jakies pojecie o szlifowaniu i generalnie obrobce ubytkowej??
Pojecie o szlifowaniu może mieć każdy, ale szlifowania ostrza nie przyrównasz chyba do szlifowania kluczy. Jeżeli nie ma się w czymś własnego doświadczenia, to książkowa wiedza jest o kant zadka. Jasne, wiedza teoretyczna to fajna rzecz, ale niestety w praktyce często jest inaczej.
Co do aparatu, masz rację, miało być z makrem, a nie zoomem. Eh, ból głowy mi klawiaturę dzisiaj mieli...
Napisano Ponad rok temu
Pojecie o szlifowaniu może mieć każdy, ale szlifowania ostrza nie przyrównasz chyba do szlifowania kluczy. Jeżeli nie ma się w czymś własnego doświadczenia, to książkowa wiedza jest o kant zadka. Jasne, wiedza teoretyczna to fajna rzecz, ale niestety w praktyce często jest inaczej.
nie moge sie z Toba nie zgodzic. Zreszta napisalem juz o tym w "po pierwsze primo"
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Hmmm... mam wrażenie że makro można by zamienić na zoom, i strzelić fotkę na odpowiednim powiększeniu z większej odległości. Tylko rękę trzeba mieć pewniejszą, bo przy długich ogniskowych drżenie rąk dość mocno przekłada się na brak ostrości
jasne ze tak. Masz racje. mozna sobie pomoc statywem jak kto ma.
Ale chcac miec dobra optyke przy duzym zoomie placi sie wiecej niz za dobra optyke przy malym zoomie (+dobre makro)
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stal na długie ostrze
- Ponad rok temu
-
Do tych co w stali dłubią...
- Ponad rok temu
-