Shiva Ki knives
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mnie sie strasznie podobaja...ale nie ich ceney :?
Napisano Ponad rok temu
tylko niech ktos mi wytlumaczy co znaczy "samurai steel"
dobrze, ze chociaz zrozumialem "clay tempered"...
Napisano Ponad rok temu
Gung Ho bardzo fajny gdyby nie biala raczka,w ogole prawie wszystkie mi sie podobaja tylko ten kerambit wyglada nia niedorobiony i to za ponad 600$ :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ceny faktycznie kosmiczne.
A co powiecie na to. Raczej bezuzyteczne Ale ciekawe:
Napisano Ponad rok temu
jak dobrze zkapiesz to ostrze idealnie "odstaje"
moim zdaniem masakra :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jakbym mial robic kuku to bym chyba wolal rozsmarowac buzie kastecikeim jakims, poperkiem. Bo taki nozyk to tak nie dokonca wiadomo co i jak. Wydaje mi sie ze zatrzyma sie na pierwszym grubszym szwie. Nie mowiac juz o tym co sie stanie jak wejdzie gleboko [kostki, zeberka ]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze nie dokladnie takie nazedzia, ale testy na miechu robilem
Ja tam zostaje przy swoim Kastetu sie naturalniej uzywa. No niewazne... nie o tym topic. Nie kupilbym takiego nozyka bo mi do niczego nie potrzebny.
Napisano Ponad rok temu
Z ciekawosci tak niesmialo zapytam co to jest 'clay tempered' i 'samurai steel' :?
Martinator
Napisano Ponad rok temu
samurai steel - nie wiem... niesmialo moge sie domyslac, ze moze to miec jakis zwiazek z japonska stala pozyskiwana byc moze nawet z orginalnej japonskiej rudy tradycyjnymi metodami. a moze to po prostu kit. bo 1. kto to sprawdzi 2. wspolczesna stal jest i tak bardzo dobra - jest sens przerobu rudy? byc moze chodzi o damast skuwany, naweglanie ostrza albo glownie skuta z kilku rodzajow stali - inna na ostrze, inna na plazy, inna na rdzen. ale to tylko moje domysly poparte absolutnie niczym
jesli ktos jest bardziej obeznany w tematyce produkcj japonskiej broni prosze o uzupelnienie.
a noze sa fajne, chociaz zaden z nich nie pasuje mi na 100%. mysle ze za ta cene zrobiliby jakis pode mnie
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Saturday night in Krakow.
- Ponad rok temu
-
balisong :)
- Ponad rok temu
-
Wrocław