Customy z Allegro
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Rozwalił mnie tekst:
To oryginał, który przez specjalistów ręcznych dzieł sztuki został wyceniony na 840zł! I nic w tym dziwnego, bowiem wykonanie tej perełki zajmuje ponad cztery miesiące. Przez ostatnie sześć miesięcy powstały dwa noże, oba wystawione są na licytacji. Człowiek, który je robił poświęcał sporo czasu każdego dnia, tak by powstały takie doskonałe perełki.
Wysoką ostrość noża uzyskano dzięki wielogodzinnemu (wolnemu) szlifowaniu piaskowcem w strudze wody...
Napisano Ponad rok temu
hahahaWysoką ostrość noża uzyskano dzięki wielogodzinnemu (wolnemu) szlifowaniu piaskowcem w strudze wody...
Napisano Ponad rok temu
Ostrze nie jest niklowane, lecz błyszczy naturalnym połyskiem stali, która była szlifowane kilka dni, bardzo wolno, gładkim, zwilżanym kamieniem, a następnie skórą!
Napisano Ponad rok temu
Rekojmia a rekojesc to tez jest chyba jakas roznicaDługość rękojmii: 11,1cm
Grubość rękojmii przy obsadzie z ostrzem: 2cm
Napisano Ponad rok temu
Ostrze nie jest niklowane, lecz błyszczy naturalnym połyskiem stali, która była szlifowane kilka dni, bardzo wolno, gładkim, zwilżanym kamieniem, a następnie skórą!
brzmi jak masturbacja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Noi te 4 miesiace ;]]]]]]]]
Dotego robia 1 sztuke ponad 4 miesiace, a 2 sztuki w 6 miesiecy
Z matmy zawsze bylem slaby....
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś widziałem na Necie skan robionej na Polskę pirackiej okładki DVD "Władcy Pierścieni I". Według tłumacza, głównymi bohaterami sagi byli - uwaga, trzymać się... HOBBYŚCI . Pewnie ten sam tłumacz...mi to wygląda jakby ktoś pooprawiał chińszczyznę z bazaru, a jak patrzę na "rękojmię" to mnie zęby bolą
A rękojmia to bliżej trochę gwarancji niż rękojeści.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo ta druga sztuka jest w promocji. Im wiecej robisz tym krocej Ci to zajmuje.Heh po polskiemu jak trzeba
Noi te 4 miesiace ;]]]]]]]]
Dotego robia 1 sztuke ponad 4 miesiace, a 2 sztuki w 6 miesiecy
Z matmy zawsze bylem slaby....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8) A tam sie chlopcy czepiacie .....tacy ludzie tez potrzebuja kasy
Dokładnie, to jest taki mały "marketing" ktoś się namęczył trochę (4 miesiące to trochę dużo chyba że sie robi po 3min dziennie) i chce swój produkt sprzedać, a co za tym idzie zarobić na nim. A żeby na czymś zarobić to ktoś to musi kupić, a jeśli w opisie by było napisane że to nóż ręcznie wykonany i nic wiecej to potencjalny klient by tego nie kupił. Marketing to sztuka sprzedania komuś czegoś, co nie jest mu potrzebne.
Tak samo sądze, że koszty wyprodukowania któregoś z markowych noży to jakieś 20 - 30% jego ceny i nikt nie jeżdzi po markowych firmach za to. natomiast rękojmia i rękodieło mogą wskazywać na trzy rzeczy:
1. Ktoś nie jest z polski (co go nie tłumaczy)
2. Ktoś nie zna terminologii (co go nie tłumaczy)
3. Ktoś ma problemy z j. polskim (co go nie tłumaczy)
Napisano Ponad rok temu
" ------------ no to to jest juz grube przegięcie
Napisano Ponad rok temu
"Na kolejne egzemplarze będzie trzeba trochę zaczekać. Nie wielu jest ludzi w Polsce, którzy potrafią wykonać takie dzieło.
" ------------ no to to jest juz grube przegięcie
No wiesz jak porownac do ilosci ludzi posiadajacych umiejetnasc sznurowania butow to facet ma racje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
piece
- Ponad rok temu
-
PCV
- Ponad rok temu
-
Knifemaking-książki...
- Ponad rok temu