Rozciąganie metodą INF
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja jednak sądzę że zaliczasz się do cwanych MĄDRALKÓWJak najbardziej zaliczam się do Mądralek ... a co do elastyczności to jednak sztuki walki wymuszają na nas lepszy rozciąg niż u "zwykłego" śmiertelnika... nie mówię już o samych kopnięciach typu "noga za uchem" , nie znam się za bardzo na bjj ale jak patrze jak ruszaja sie np. bracia Gracie albo Vitor Belfort to dochodze do wniosku, że dobry rozciąg to u nich podstawa... Samcza siła + rozciąg to jest to pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się oczywiście, że rozciąg to nie wszystko, braku techniki nie wynagrodzisz niczym. Baletnica założy noge za głowe tylko co z tego? :? Bjj wymusza chyba większy zakres rozciągnięcia (tak jak na zapasach), chodzi mi zwłaszcza o tułowie i ręce, o nogach nawet nie wspomnę... Na treningach sztuk walki jak kyokushin czy tkd nie zwraca się na to większej uwagi.
Napisano Ponad rok temu
moze masz buźkę rzeczywiście niewieścią cwaniaczków się tutaj narobiło!Siłą woli Cię pewnie nie przekonam, aczkolwiek wszyscy uparcie twierdzą, że jestem kobietą, czyli jednak Mądralką...
Zgadzam się oczywiście, że rozciąg to nie wszystko, braku techniki nie wynagrodzisz niczym. Baletnica założy noge za głowe tylko co z tego? :? Bjj wymusza chyba większy zakres rozciągnięcia (tak jak na zapasach), chodzi mi zwłaszcza o tułowie i ręce, o nogach nawet nie wspomnę... Na treningach sztuk walki jak kyokushin czy tkd nie zwraca się na to większej uwagi.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy ktoś już podawal taki link ale na wszelki wypadek przypomnę
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
bardzo fajna stronka, dobrze opisane ćwiczenia
Możecie też zajrzeć na
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Bylbym bardzo wdzieczy.
Napisano Ponad rok temu
Bjj wymusza chyba większy zakres rozciągnięcia (tak jak na zapasach), chodzi mi zwłaszcza o tułowie i ręce, o nogach nawet nie wspomnę... Na treningach sztuk walki jak kyokushin czy tkd nie zwraca się na to większej uwagi.
W tkd nie zwraca sie uwagi na rozciągniecie nóg 8O 8O 8O ??
Napisano Ponad rok temu
co ty pierdolisz?! 8O chyba ze "wy z kyoka" jestrescie leszczami z parotygodniowym stażem treningowym!Mam paru znajomych co cwicza bjj i w porownaniu z nami z kyoka co do rozciagania leja nas na glowe. Ale brakuje im techniki i mawaha prawodlowo nie umieja wsadzic. Samo rozciagniecie to jeszcze nie wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Dla porzadku latajaca ballach tez zrobie ale zupelnie inaczej niz ci goscie. Poprostu ja nie cwicze tych technik co oni o oni tych co ja. ( przynajmniej tak czesto )
Napisano Ponad rok temu
Bjj wymusza chyba większy zakres rozciągnięcia (tak jak na zapasach), chodzi mi zwłaszcza o tułowie i ręce, o nogach nawet nie wspomnę... Na treningach sztuk walki jak kyokushin czy tkd nie zwraca się na to większej uwagi.
Chłopcy, źle mnie zrozumieliście Chodziło mi o to, że osoby ćwiczące bjj albo zapasy są ogólnie lepiej rozciągnięte. Zwróćcie uwage, że w tkd i kyokushin nie ma technik, które wymuszają duży zakres ruchu raminon i tułowia. W bjj im lepiej masz porozciągane wszystkie mięsnie, im większą masz ruchmość w stawach, tym lepiej. Wystarczy popatrzeć, co zapaśnicy wyczyniają ze swoim kręgosłupem (mostki na czole i inne takie). .. :?
A tak poza tym to mój kolega, dr rehabilitacji, załamał mnie ostatnio mówiąc, że są osoby, które mają z góry bardzo utrudnione próby wykonania tzw. "sznurka", co jest związane z budową stawów biodrowych (głębokość osadzenia kości udowej w panewce). Chyba się nieszczęśliwie do takich osób zaliczam bo jestem ogólnie dobrze rozciągnięta (zakładam sobie noge za głowe he he )ale tyle lat się rozciągam i sznurka zrobić nie mogę... chlip!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oj bolało, bolało...
Napisano Ponad rok temu
Chłopcy, źle mnie zrozumieliście Chodziło mi o to, że osoby ćwiczące bjj albo zapasy są ogólnie lepiej rozciągnięte. Zwróćcie uwage, że w tkd i kyokushin nie ma technik, które wymuszają duży zakres ruchu raminon i tułowia. W bjj im lepiej masz porozciągane wszystkie mięsnie, im większą masz ruchmość w stawach, tym lepiej. Wystarczy popatrzeć, co zapaśnicy wyczyniają ze swoim kręgosłupem (mostki na czole i inne takie). .. :? zakladalas jedna noge za glowe?! no....mozna,aczkolwiek byloby na pewno milo jakbys dwie zalożyla
A tak poza tym to mój kolega, dr rehabilitacji, załamał mnie ostatnio mówiąc, że są osoby, które mają z góry bardzo utrudnione próby wykonania tzw. "sznurka", co jest związane z budową stawów biodrowych (głębokość osadzenia kości udowej w panewce). Chyba się nieszczęśliwie do takich osób zaliczam bo jestem ogólnie dobrze rozciągnięta (zakładam sobie noge za głowe he he )ale tyle lat się rozciągam i sznurka zrobić nie mogę... chlip!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko przed tobą moja maleńka! .........chętnie pomogę!To tego jeszcze nie doszłam ale wszystko przede mną
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Combat Tsunami???
- Ponad rok temu
-
Garota
- Ponad rok temu
-
Wazne pytanie