Letni Obóz KK Kraków 2004 - mam prośbę
Napisano Ponad rok temu
poszukuję zdjęć i materiałów o tegorocznym obozie kyokushin w Krakowie
zwiedziłam już stronę POK, ale niewiele tam mają...
gdyby ktoś z Was dysponował ww rzeczami, byłabym wdzieczna za kontakt
pozdrawiam i z góry THX :-)
Napisano Ponad rok temu
"Bassai Dai"
"Tekki sono ich"
z góry thx
Napisano Ponad rok temu
Chcialem napisac to samo.Jesli byl jakis uczestnik to niech opisze te 2 nowe kata :
"Bassai Dai"
"Tekki sono ich"
z góry thx
Czy w Kyokushin-kan tez sa?
Ciekawe czy i kiedy wyjdzie szkoleniowka z Matsuim w roli glownej... Mam nadzieje ze bedzie mozna skads sciagnac filmiki z tymi kata za friko.
Napisano Ponad rok temu
Za friko w IKo -heheheh doby dowcip................
kata ,które teraz ucza to odkopane kata z innych starych systemów, bo chca cos zmienic i pozoruja dzialania organizacji biznek karate to my , a frajerzy to oni............. czyli ci co placa.
Najlepsze jest to ,ze w Holandii na obozie pan D wowlal 380 euro za stopien III dan hm czemu tylko tyle ................
Napisano Ponad rok temu
Chcialem napisac to samo.
Czy w Kyokushin-kan tez sa?
Ciekawe czy i kiedy wyjdzie szkoleniowka z Matsuim w roli glownej... Mam nadzieje ze bedzie mozna skads sciagnac filmiki z tymi kata za friko.
Liczymistrz szkoleniowki z Matsuim juz sa i to od dawna w sieci ...do kupienia , lub do sciagniecia z DC
Te sa do kupienia:
"STAR OF KYOKUSHIN, SHOKEI MATSUI". 50 minutes.Shokei Matsui's fighting record and fighting techniques.
"Shokei Matsui's 50 men Kumite".š50 minutes.This 50 men kumite was done after he retired from competition.March 20-21, 1993.
"BEST OF SPARRING Taught by Kancho Shokei Matsui".
"Techniques Taught by Kancho Shokei Matsui".90 minutes.
"The 11 Best Fights of Koncho Shokei Matsui's ".75 minutes.
Kyokushin Basic Technics for biginers .90Min
"Challenge to the Limit" 50 minutes. Documented Video of Shokei Matusi's 100 man kumite
"Challenge to the Limit" Part 3.60 minutes. This is a documentary on Shokei Matsui 4th Dan grading test
History Shokei Matsui's accomplishments
A te mozna sciagnac z DC
"Kyokushin Karate Encyclopedia Volumn 1".75 minutes.Includes the correct etiquette and manners used in dojo.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"Kyokushin Karate Encyclopedia Volumn 2".75 minutes.Includes Idogeiko, Kihon Geiko and breathing exercises.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"Kyokushin Karate Encyclopedia Volumn 3".70 minutes.Includes Kata, Kumite, Tameshiwari and Self-defense.
Natomiast te kata , o ktorych wspomniałes sa z Shotokan ...ale swoja droga ciekawe jak one zostały zmienione w wersji Kyokushin.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam sie czy w K-kan tez jest to kata i czy bedzie szansa jego sciagniecia.
Maniak - te szkoleniowki juz widzialem, nawet Encyklopedie mam.
Chodzilo mi o to czy Matsui nagra nowa z tymi 2 kata.
Napisano Ponad rok temu
A karateka1 - wiemy że w twojej organizacji jest wszystko cacy i wogóle jaka to przy Matsui i Drewniaku jest komercja......robisz się nudny....Ty tak uważasz Twoja sprawa.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widzę, że dyskusja robi sie gorąca, ale niestety wyglada na to, ze nikogo z vortalowiczów na miejscu nie bylo...
szkoda
ale gdyby ktoś z Was coś tam jednak mial... to wiecie co robic
Napisano Ponad rok temu
Moja ocena to taka ,ze musze zaczynac odnowa , gdyz doszedlem do wniosku ,ze tego co nas uczyli do tej pory w IKO to pajacowanie-sport , a nie prawdziwe karate ,które jest sztuka walki.
Royama to prawdziwy mistrz -samuraj. Wiele opowiadal o swoich treningach z sosai Mas. Oyama i misji jaka mu powierzyl.
To co gadaqja w Polsce na temat KK w Japonii to jedne wielkie bzdury.
Royama odpowiwdal na wszelkie pytania jakie byly kierowane do niego ze strony obozowiczów i nie byl izowany jak w Karkowie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moja ocena to taka ,ze musze zaczynac odnowa , gdyz doszedlem do wniosku ,ze tego co nas uczyli do tej pory w IKO to pajacowanie-sport , a nie prawdziwe karate ,które jest sztuka walki.
To ze KK w Polsce jest takie a nie inne, to wiekszosc z ludzi nie miała i nie ma nadal na to wpływu. Od poczatku KK w Polsce był nacisk na sport, zawody itd ....a o Karate jako sztuce sie zapomniało , bo wazniejsze były wyniki , produkcja mistrzow itd. Chociazby taki bunkai - w ilu dojo w Polsce jest praktykowany ? ile osob zna znaczenie poszczegolnych ruchow w kata ? nie sadze zeby tych osob było wiele ...to samo dotyczy technik nie uzywanych na zawodach - sa praktycznie nie wykorzystywane i znane tylko z kihon.
Teraz to sie zmienia, mozna jezdzic za granice na obozy , seminaria , inni mistrzowie przyjezdzaja i pokzuja Karate jako sztuke , a nie sport.Organizacje , poza IKOK Matsui , sa otwarte na osoby z innych odłamow Kyokushin .Poznajesz zupełnie nowy Kyokushn , inny niz to co do tej pory znałes.
To co gadaqja w Polsce na temat KK w Japonii to jedne wielkie bzdury.
Dlatego my juz dawno zdecydowalismy sie na zmiany... i jak narazie tego nie załujemy a wecz przeciwnie, korzystamy jak najwiecej.
Napisano Ponad rok temu
Ale jestem za jedną rzeczą o której jest wspomniane na stronie w Twoim podpisie.....
"Jest jedno kyokushin"
Napisano Ponad rok temu
To ze KK w Polsce jest takie a nie inne, to wiekszosc z ludzi nie miała i nie ma nadal na to wpływu. Od poczatku KK w Polsce był nacisk na sport, zawody itd ....a o Karate jako sztuce sie zapomniało , bo wazniejsze były wyniki , produkcja mistrzow itd. Chociazby taki bunkai - w ilu dojo w Polsce jest praktykowany ? ile osob zna znaczenie poszczegolnych ruchow w kata ? nie sadze zeby tych osob było wiele ...to samo dotyczy technik nie uzywanych na zawodach - sa praktycznie nie wykorzystywane i znane tylko z kihon.
Teraz to sie zmienia, mozna jezdzic za granice na obozy , seminaria , inni mistrzowie przyjezdzaja i pokzuja Karate jako sztuke , a nie
sport.Organizacje , poza IKOK Matsui , sa otwarte na osoby z innych odłamow Kyokushin .Poznajesz zupełnie nowy Kyokushn , inny niz to co do tej pory znałes.To co gadaqja w Polsce na temat KK w Japonii to jedne wielkie bzdury.
Dlatego my juz dawno zdecydowalismy sie na zmiany... i jak narazie tego nie załujemy a wecz przeciwnie, korzystamy jak najwiecej.
BRAWO POPIERAM W 100% nic dodac nic .................
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koryu Uchinadi
- Ponad rok temu
-
lekko myślność trenerów
- Ponad rok temu
-
taikyoku-ken
- Ponad rok temu
-
Jak wyglada podzial na grupy w waszych sekcjach?
- Ponad rok temu
-
sparingpartnerzy z Poznania
- Ponad rok temu
-
Tsunami w Wikipedii...
- Ponad rok temu
-
kanji
- Ponad rok temu
-
Modyfikacje w Karate - Istota