Wywiad z jednym z najbardziej kreatywnych nozownikow...
Napisano Ponad rok temu
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
ja używałem po wypadku motocyklowym(miałem od Liu Yun ) na złamanie
i dodatkowo polecał z białym winem lub wódką.
ale to dawno było i mogłem coś pomylić.
dzięki raz jeszcze
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za info,
ja używałem po wypadku motocyklowym(miałem od Liu Yun ) na złamanie
i dodatkowo polecał z białym winem lub wódką.
ale to dawno było i mogłem coś pomylić.
dzięki raz jeszcze
Nie ma za co, prawdopodobnie Yunnan Bai Yao dziala tez pozytywnie przy rozcienczonym dawkowaniu (moze i z wodka lub winem) na pourazowe krwiaki ale o tym nie slyszalem konkretnie wiec nie chce potwierdzac, niemniej niewykluczone.
Pozdrawiam -
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
koncepcja taktyczna w polaczeniu z fixed noszonym do dolu musi byc skuteczna. wada wydaje sie byc to, ze trudno ciac miesnie czy sciegna i sie wycofac. z reverse ostrzem do siebie wchodzi sie w powazny konflikt z powaznymi konsekwencjami.
gdzies widzialem noz zaprojektowany "specjalnie" pod pakal. wygladal jak ... noz.
Napisano Ponad rok temu
a od siebie:
- tak, zajmuje sie tym w sekcji (uczy mnie przedstawiciel Raya na Europe)
- uzywamy 99% pchniec
- koncze walke w stojce (glowny cel to szyja, glowa), jaki sens w sprowadzaniu do parteru?
- uzywany dystans - glownie dlugi, zamykanie przeciwnika (jesli rozumiesz pod tym skracanie dystansu) w bardzo malym procencie
- co do lini atakow - wyobraz sobie kolo, przetnij je srednica horyzontalna - wiekszosc atakow przebiega w jego gornej czesci
- nie tne sciegien ani miesni, jak napisalem glowny cel jest inny
- co masz na mysli piszac o powaznym konflikcie z powaznymi konsekwencjami w temacie reverse z ostrzem do siebie?
Napisano Ponad rok temu
powazne konsekwencje? w prostym mozesz ciac przez twarz, nadgarstek, poprawic kopnieciem i ewentualnie nie konczyc, tylko w dluga. walka ma final na pogotowiu, nie w kostnicy. w odwrotnym z ostrzem do siebie dzialasz bardzo duza sila i musisz sie znalezc blizej przeciwnika. nie sparowalem zbyt duzo w reverse, ale o tko raczej trudno. pchniecia po kolku o ktorym mowisz, to kostnica. do systemu wojskowego - jak znalazl, do "partyzantki miejskiej" juz mniej.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
pchniecia po kolku o ktorym mowisz, to kostnica. do systemu wojskowego - jak znalazl, do "partyzantki miejskiej" juz mniej
bo FFS w swoim zalozeniu mial byc smiertelnie skuteczny...O to wlasnie chodzilo...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
linka do "pakalkosy"
interesujace.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kabura przy kostce
- Ponad rok temu
-
Jaki wybrać nóż do ekstremalnej samoobrony ?
- Ponad rok temu
-
YAWARA i GIAN
- Ponad rok temu
-
sageo
- Ponad rok temu
-
Latarki taktyczne
- Ponad rok temu
-
Stick co to za broń ?