TOSA INU
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś z was miał przyjemnośc walczyc z psem Tosa Inu? Tzn. nie smierc i zycie ale dla przyjemnosci? Psy te sa przyzwayczajne do tego zeby walczyc do przewrocenia przeciwnika na glebe- stad sa zawody w japonii gdzie psy te walcza miedzy soba - nie uzywajac jednak szczek.
Zastanawialem sie jak to jest poszarpac sie z takim 80 kilowym pieskiem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapobiec? Niby jak? A tosy z tego co wiem maja zawsze takie problemydysplazji da sie zapobiec i mozna sprawdzic czy nie jest wrodzona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja lubie wielkie psy, zwlaszcza molosy. Myslisz ze tosy sa agresywne? To cholernie spokojne psy, mimo ogormnej wagi nie porblemu zeby bawily sie z malym dzieckiem.....A poco wy kupujecie takie wielkie psy??? Lepiej się czujecie??? Mam tylko nadzieje ze w kagańcu i na smyczy je wyprowadzacie.
Tak czuje sie lepiej majac takie psa przy sobie. A smyczy i kaganca nie potrzebuje- tresura.... Prowadzam swojego rottweilera an smyczy tylko dlatego,ze ludzie sie boja....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) zerowym dobrem naturalnym,rozmnazaniem byle czego (dlatego wiekosc rottweielrow jest brzydka jak dupa..nie to co moj:)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )
2) kupowali to idoci, ktorzy nie widza, ze do takiego psa trzeba miec :
a) jaja
zdrowa glowe
c) serce i czas
Efektem jest taka a nie inna opinia o rottweilerach.
A tosy sa naprawde zrownowazone.
BTW:
Moj znajomy hodowca swego czasu mial sytuacje ze lecialy na niego 2 rottweilery, a on byl z jednym owczarkiem. Schował sie za nim, a gdy tamte podbiegly, wyskoczyl i narobil takiego huku ze spierniczyly:) Niestety - czesto ludziom wydaje sie ze panuja nad swoimi psami Ja wiem ze problem moze byc tylko jak moj pies zobaczy innego duzego psa, ktory jest agresywny.Ale wtedy to nie moja brocha
Napisano Ponad rok temu
dodam tyle że podobna popularnośc doścignęła amstaffa co powoduje że na ulicach więcej jest popier**** psów z właścicielami o ICQ na poziomie swoich psów a coraz mniej porzadnych psychofizycznie psów.Prawda jest taka ze wiekosc rottweilerow to zagrozenie dla otoczenia bo byla na nie moda,co zaskutkowalo:
1) zerowym dobrem naturalnym,rozmnazaniem byle czego (dlatego wiekosc rottweielrow jest brzydka jak dupa..nie to co moj:)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )
2) kupowali to idoci, ktorzy nie widza, ze do takiego psa trzeba miec :
a) jaja
zdrowa glowe
c) serce
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zapasy w rosji
- Ponad rok temu
-
A co sadzicie o pilkarzach:?: