Górnolotnie i patetycznie
Napisano Ponad rok temu
"Chrystus w swym człowieczeństwie był cieślą, człowiekiem czynu.
I, jak to już z Bogiem bywa, wiedział co robi.
Tworzenie rzeczy rękami ma w sobie coś ponadludzkiego. Michał Anioł po platońsku widział w marmurze rzeźbę i odłupywał to, co niepotrzebne. Gdy w surowym kawałku stali ujrzę głownię szabli... Ogniem i młotem uda mi się wydobyć rzecz z chaosu - nadając surowości kształt zmieniam chaos w kosmos. Odwracam entropię.
Może dlatego materialna rzecz, którą zrobię, sprawia mi większą satysfkację niż tysiac słów. Napisanie tekstu zdaje mi się być tylko splątaniem tego, co proste. Wydobywając ostrze z metalu, powołuję je do istnienia, wprowadzam ład. " (autorstwa niejakiego S. Twardocha)
Z dedykacją dla działu "MoS" -zamieszczam tu bo tam raczej dominują sprawy technologiczne.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
 nooo, pieknym akcentem przywitala sie z nami kolezanka.
  nooo, pieknym akcentem przywitala sie z nami kolezanka.Jak nasi knifemakerzy wezma sobie te slowa do serca to pewnie znowu natchnie ich na nowe projekty
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...)Wydobywając ostrze z metalu, powołuję je do istnienia, wprowadzam ład. " (autorstwa niejakiego S. Twardocha) (...)
czy przypadkiem nie chodzi o Szczepana Twardocha?
nie ...no co ty..skąd to przypuszczenie ?

Napisano Ponad rok temu
 ) prezentuje Pilipiuk w "Księżniczce". Książka o żyjącym współcześnie wampirze - dziewczynie, kamieniu filozoficznym i Alchemiku, który właśnie tą szablę wykonał.
  ) prezentuje Pilipiuk w "Księżniczce". Książka o żyjącym współcześnie wampirze - dziewczynie, kamieniu filozoficznym i Alchemiku, który właśnie tą szablę wykonał.Zdążyłem doczytać tylko do połowy w empiku, ale na plus książki zaliczyć należy to, że przeczytałem wtedy jakieś 300-400 stron w 3 godziny, tekże to raczej niezła książka, bardzo fajnie się czyta.
Napisano Ponad rok temu

no ale pierwszy raz slysze/widze kobeite robiaca szable

tymniemniej powitac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą Szczepan fajne rzeczy robi:
niezaprzeczalnie falne - tylko niestety nie zawsze takie jak chce klient...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Belgischer Brocken... Belgischer Brocken...- Ponad rok temu 
- 
			 Nóż w akcji Nóż w akcji- Ponad rok temu 
- 
			 Ostrzałki szukam... Ostrzałki szukam...- Ponad rok temu 
- 
			 Mercworx Mercworx- Ponad rok temu 
- 
			 dyskrecja dyskrecja- Ponad rok temu 
- 
			 Commander po raz n-ty... Commander po raz n-ty...- Ponad rok temu 
- 
			 jak w praktyce działa Tec-lock? jak w praktyce działa Tec-lock?- Ponad rok temu 
- 
			 Prośba o radę Prośba o radę- Ponad rok temu 
- 
			 Buck "Mayo TNT" Buck "Mayo TNT"- Ponad rok temu 
- 
			 Böker Speedlock Böker Speedlock- Ponad rok temu